consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Conferinta despre Fericire | Bucuresti, 5-6 octombrie

Conferinta despre Fericire – Bucuresti, 5-6 octombrie

Pe 5-6 octombrie, la Universitatea Româno-Americană din București, Asociația Inițiativa pentru Fericire va organiza prima Conferință despre Fericire din Estul Europei. Cu 4 speakeri internaționali și o persoană publică ce urmează a fi anunțată, conferința dorește să prezinte unele dintre cele mai recente descoperiri în materie de studiu al fericirii.

Fericirea a devenit un domeniu de studiu încă din anii ’80, în prezent fiind o materie predată la universități de renume precum Harvard University, Stanford University sau Pennsylvania University. Știința care studiază fericirea și comportamentele comune ale persoanelor fericite este denumită psihologie pozitivă, iar părintele ei fondator este considerat a fi Martin Seligman.

Într-un studiu făcut de Gallup World Poll pentru Organizația Națiunilor Unite în 2012, România este cea mai nefercită țară din Uniunea Europeană, fiind surclasată la nivel mondial de state precum Kuwait, Vietnam, Myanmar sau Kosovo. Astfel, o conferință despre fericire pare binevenită în acest mediu.

Programul va cuprinde primul workshop despre psihologie pozitivă din România!

Conferința, care va dura 2 zile, va cuprinde atât discursuri, cât și ateliere de lucru pe diferite teme conexe fericirii: munca din pasiune, 10 soluții pentru o viață mai fericită, tehnici pentru o viață împlinită, secretele fericirii și noul model de dezvoltare a societății bazat pe fericire și starea de bine. Unul dintre aceste ateliere este susținut de Vanessa King, psiholog specializat în psihologie pozitivă, unul dintre colaboratorii direcți ai lui Martin Seligman și facilitator cu experiență extinsă  în companii.

Printre vorbitori se numără consultanți ai Guvernului Britanic sau ONU

Vorbitorii conferinței au ani de experință în ONG-uri sau organizații care promovează și studiază fericirea. Eiji Shimizu este producătorul Happy Movie, unul dintre cele mai aclamate documentare despre fericire din lume. Vanessa King este cofondatorul ONG-ului britanic Action for Happiness și una dintre puținele persoane care lucrează direct cu Martin Seligman, părintele fondator al psihologiei pozitive. Vanessa este, de asemenea, consilier în Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ajutându-i pe membrii guvernului să crească indicatorul pe care au început recent să-l monitorizeze: fericirea pe cap de locuitor. Randy Taran este cofondatoare al ONG-ului american Project Happiness și membru de administrație în consiliul fundației Dalai Lama, iar Wenceslao Unanue este profesor de economie la o universitate din Chile, consultant pentru Guvernul Regal al Bhutanului (prima țară care își bazează deciziile economice pe nivelul de fericire al populației) și consultant ONU pentru probleme de economie bazate pe fericire și bunăstare. Acestora li se vor alătura câțiva speakeri români: Hedi Hoka, doctor în pshilogie și leadership coach, Anca Ghinea, autoarea cărții „Arborele speranței”, Laura Ducu, regizor și trainer în comunicare, actorie și terapie prin artă, Florin Ghindă, trainer și fondatorul Româniapozitivă.ro, Mălina Chirea, cofondatoarea Asociației Inițiativa pentru Fericire și o persoană publică ce urmează să fie anunțată.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu limba engleza, va fi oferita traducere, la cerere.

Programul Conferinței despre Fericire și informații despre bilete pot fi găsite pe site-ul conferinta.ipf.ro.  Biletele sunt disponibile prin Eventim și în rețelele partenere: magazinele Orange, Vodafone sau Domo, librăriile Cărturești și Humanitas. Ele au prețuri pornind de la 175 RON pentru o zi de eveniment, iar membrii ONGurilor beneficiază de reduceri speciale.

Asociația Inițiativa pentru Fericire reprezintă o organizație non-guvernamentală care are ca obiectiv creșterea gradului de fericire al românilor. Organizația activează din septembrie 2012, desfășurând până în prezent peste 20 de evenimente la nivel național, la care au participat peste 3.500 de persoane interesate de dezvoltarea personală și despre factorii care îi pot ajuta să fie mai fericiți.

Susținători: Humanitas, Lente, Librăria Bastiliei, Muzeul Țăranului Român.

Parteneri media: 9AM, Blogal Initiative, Calendar Evenimente, Cariere, CSRevolution, Didactic, Incubator107, Kudika, Manager Express, Revista de Poveștiri, Romanian Insider, România Liberă, România Pozitivă, Sunt Părinte, Șapte Seri, Știri ONG, Wall-Street, Ziare.com.Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile