Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatInca din copilarie port cu mine sentimentul de inferioritate. Lipsa increderii in propria persoana ma impiedica sa evoluez. Probabil acest sentiment a aparut din primul an de scoala, cand cateva colege mai mari ma ironizau cand ma intalneau.

Terapeuti.ro 8:15am Jan 20
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua! Inca din copilarie port cu mine sentimentul de inferioritate, lipsa increderii in propria persoana ma impiedica sa evoluez, sa fac anumite schimbari in viata mea. Probabil acest sentiment a aparut din primul an de scoala, cand cateva colege mai mari deseori ma ironizau si impingeau pe unde ma intalneau. Motivul pentru care faceau asta, nu il cunosc. Am avut intotdeauna o situatie scolara buna, la facultate rezultatele sunt foarte bune, ceea ce imi confera un confort psihic si o multumire cu sine din acest punct de vedere- intelectual. De ceva timp incoace insa, ma confrunt cu o oarecare problema de atitudine pe care o constientizez.Mai multe persoane, apropiate si nu numai, ma caracterizeaza ca pe o fata dura, pesimista, cu energie negativa si cu un ton al vocii la fel de dur, insa acestea reprezinta doar aparentele, nu si esenta,interiorul.( Nu este vorba de ce spun cei din jur, ci de ceea ce consider si eu remarcand asta in majoritatea timpului, cand ma simt st
resata, incordata.) Ce anume m-ar putea ajuta sa ma relaxez, sa imi schimb atitudinea fata de cei din jur si sa scap de anumite blocaje psihice care ma impiedica uneori sa imi exprim ideile? Exceptand psihoterapia, exista alte tipuri de terapii sau carti bune de dezvoltare personala ce m-ar putea ajuta in acest sens? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile acordate !


Botezat-Antonescu Radu 8:29am Jan 20
eu te-am perceput ca pe o persoana sensibila si foarte constienta de sine. Este foarte posibil sa iti depasesti singura impasurile… noi (psihoterapeutii) aparem in asemenea situatii mai mult ca niste parteneri de drum… o perioada scurta. Eu personal sunt un adept al filosofiei budiste… asa ca iti recomand (daca nu ai citit deja) acest material, dupa care te poti orienta si singura :) . Succes! http://www.buddhanet.net/pdf_file/fundbud1.pdf

Psiholog-Psihoterapeut Clara-Mihaela Cioc 8:29am Jan 20
Cărțile sunt bune întotdeauna dar psihoterapia se face față în față cu un specialist care te ajută acolo unde există un blocaj, psihoterapia are un rol important în procesul dezvoltării personale și recomand specialistul psihoterapeut(indiferent de formarea acestuia)

Carmen Ontanu 8:35am Jan 20
Cand te doare capul foarte tare nu excluzi medicul. Cand te doare sufletul de ce excluzi psihoterapia?

Lia Oltean 9:32am Jan 20
Cred ca, în ciuda lipsei motivației pentru terapie, ai putea beneficia de pe urma ei, având în vedere sentimentul de inadecvare de care ești conștientă și comportamentele dezadaptative pe care nu ai reușit pana acum sa le depășești. Îți pot trimite în limba engleză cărți care sa te ajute, însă de preferat ar fi ca ele sa fie utilizate ca parte a demersului terapeutic.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile