consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
BUCURESTI, TIMISOARA, SIBIU | Program de formare în constelații familiale - 2019 - 2021

Program de formare în constelații familiale – 2019-2021

Program de formare în constelații familiale

Formare: ianuarie/martie 2019 – septembrie 2020
Supervizare: ianuarie – septembrie 2021

În luna ianuarie 2019, a început un nou program de formare facilitatori în metoda constelațiilor familiale, program care se desfășoară pe o perioada de 3 ani.

Acest program se adresează:

 • celor care doresc sa se formeze ca facilitator în metoda constelațiilor familiale;
 • celor care doresc sa integreze metoda în alte terapii pe care le practica;
 • celor care doresc sa abordeze un nivel de dezvoltare personala intensa și extrem de profunda.
Metoda se bazează pe munca lui Bert Hellinger, este o forma de terapie de grup si porneste de la premiza ca mare parte din suferința noastră este legata în mod direct de evenimentele din trecutul familiilor noastre. Pusa în opera Bert Hellinger in urma cu aproape 30 ani, munca de constelații s-a răspândit rapid în lume și și-a câștigat reputația ca fiind o abordare controversata, puternica, potențial transformatoare, care poate aborda multe feluri de dificultăți nu numai în familii, dar și în cadrul organizațiilor, natura, politica, sănătate si alte domenii. Acest program de formare pune un puternic accent pe constelațiile familiale ca punct de plecare pentru multe alte dificultăți, dar totodata oferă participanților șansa sa experimenteze constelații si din alte perspective: organizaționale, politice, ritualice si experiența de a lucra cu bolile ca reprezentând ceva sau pe cineva important din cadrul sistemului familial.

Cerințe preliminare:

Participanții trebuie sa fi participat la cel puțin o sesiune de constelații în grup.

Inscriere:

Perioada de inscriere se incheie in data de 15 martie 2019. În cadrul modulului pregătitor (modulul zero) a fost organizat un week-end deschis, în care organizatorii au pregătit o sesiune speciala de lucru cu constelații, odată cu începerea programului de formare.

Traineri:

Trainer coordonator: Dragoș Riti
Traineri invitați: Barbara Morgan si Stephan Hausner
BUCURESTI, TIMISOARA, SIBIU | Program de formare în constelații familiale - 2019 - 2021Dragoș Riti:
Prima mea întâlnire cu constelațiile a fost in 2009. Apoi in 2010 i-am întâlnit pe Bert Hellinger si soția sa Sophie, la un workshop in București, unde am avut privilegiul de a-mi lucra o constelație cu Bert. In 2011 am început primul program de formare ca facilitator cu Barbara Morgan, apoi in 2012 am început un alt program de formare cu Jutta Ten Herkel.
Din 2012 particip in fiecare an timp de o săptămâna la Intensivul International de Constelatii din Germania, unde in 2016 am fost invitat sa vorbesc într-una din zile despre felul in care ne conectam.
In 2014 am urmat programul de formare facilitatori in constelații organizaționale la Institutul Bert Hellinger din Olanda, iar in 2016 am devenit trainer certificat in constelații organizaționale de către același institut.
In 2013-2014 am urmat un program de formare la Sophie Hellinger in Germania,  la Bad Reichenhall  despre lucrul cu Energia Cosmica si am urmat intensivul organizat de Hellinger Sciencia, in decembrie 2013.
Din 2017 fac parte dintr-o echipa internațională de 18 facilitatori care, o dată pe an, livrează un seminar sistemic studenților din ultimul an de la Facultatea de Medicina din Groningen.
In 2018 am urmat o formare cu Ruud Knappen (wind.nu), in Olanda, in coaching cu cai si constelații cu cai.
In 2016 am condus un program de formare in constelații familiale, împreuna cu Barbara Morgan la Timișoara, si in 2017 un program de formare in constelații organizaționale, împreună cu Institutul Bert Hellinger din Olanda, la București.
Pe lângă atelierele si programele de formare pe care le conduc in Romania, mai lucrez in Olanda, Spania, Irlanda, Letonia, unde sunt invitat la diverse programe de formare atât pe teme legate de constelatiile familiale cat si de cele organizaționale.
Alte detalii despre mine si munca pe care o fac:
BUCURESTI, TIMISOARA, SIBIU | Program de formare în constelații familiale - 2019 - 2021Barbara Morgan:
Inițial instruita ca psihoterapeut Gestalt, Barbara lucrează cu constelații din 1997, la un an după ce fondatorul Bert Hellinger a venit pentru prima oara in Anglia.
Ea vede constelațiile familiale ca pe un mod de viață, iar a urma calea “adevărului” în măsura în care acest lucru este posibil, duce la un angajament profund față de munca pe care o face.
Are o credință fermă în dezvoltarea personală ca aspect principal al oricărei formari. În același timp, ea consideră că este important ca orice facilitator să fie familiarizat cu istoria, cu poziția filosofică și teoretică de bază a lucrării, cu varietatea diferitelor abordări și cu experiența de a fi un reprezentant în constelații.Barbara este  fonatorul fundației Coming Home Foundation si din 2004 este editor senior al jurnalului internațional de constelații, The Knowing Field.
În 2010, a început să ofere cursuri de formare în România, iar în 2013 a oferit primul ei training  în Marea Britanie.
BUCURESTI, TIMISOARA, SIBIU | Program de formare în constelații familiale - 2019 - 2021Stephan Hausner:
Este un facilitator recunoscut la nivel mondial, conducând programe de formare în 45 de țări din 5 continente, în această abordare fenomenologică inovatoare a transformării.
Stephan este medic ca formare, având studii în medicina tradițională chineză, homeopatie și osteopatie. In 1993 intra in contact cu abordarea sistemica fenomenologica a lui Bert Hellinger, pe care o urmează în ultimii 30 de ani. Considera ca acesta este fundamentul perfect pentru a da voce conectării simptomelor și a traumei transgeneraționale care ne împiedică să trăim potențialul nostru. Din 1995 conduce seminarii sistemice de constelații pe teme de sănătate in Germania, Austria si Elvetia, iar din 2000 conduce programe de training pentru aplicarea muncii de constelații sistemice in domeniul medicinei complementare.Este autorul cărții ”Even if it Costs Me My Life – Systemic Constellations and Serious Illness” („Chiar dacă ma va costa viața – Constelații sistemice și boli grave”), tradusa in 11 limbi, in curând disponibilă si in limba română.Mai multe detalii despre munca sa puteți găsi aici:
https://www.stephan-hausner.de/en/ueber-uns/stephan-hausner/
https://www.stephan-hausner.de/en/movie-video/

Despre programul de formare si desfasurarea lui:

Programul de formare se desfășoară în limba romana, iar acolo unde sunt invitați traineri străini, in limba engleza, cu traducere simultana in limba romana. Este structurat pe perioada a 3 ani, 2 ani de formare efectiva si 1 an de supervizare.
In afara de modulul zero (care a fost un modul pregătitor), mai este inclus in cadrul modulelor de formare încă un week-end deschis cu Stephan Hausner (in 2020), pe lucrul sistemic cu bolile. In plus, vor fi organizate week-end-uri deschise. Acestea vor fi organizate separat (in jur de 3 pe an) si este recomandabil ca participanții la formare sa vina la cel puțin unul dintre ele, la care au acces gratuit. Daca vin la mai mult de unul vor avea o reducere de 50% pentru celelalte. Weekend-urile deschise vor fi comunicate pe parcursul formării, pe măsură ce vor fi programate.
Programul de pregătire este gândit sa aibă un modul rezidențial pe an. Modul va fi organizat sub forma unei tabere, lângă Sibiu sau Timișoara.
Cadrul formarii este cel prezentat in anunț, însă pe parcurs, in funcție de dinamica grupului, dar si de interacțiunea cu câmpul mai larg al constelațiilor, este posibil ca programul sa sufere modificări, fie prin abordarea unor tematici noi, fie prin invitarea unui trainer care sa prezinte o problema specifica.
Formarea va fi de tip închis, in sensul in care pe perioada training-ului nu vor fi acceptate persoane noi in cadrul grupului. Inscrierile se fac pana la data de 15 martie 2019.
Pe parcursul formarii, unul din obiective este ca fiecare participant sa-si lucreze 2 teme personale, pe de-o parte, si sa faciliteze cel puțin pentru 2 persoane din grup.
Certificare se va acorda doar celor care au participat la cel puțin 95% din programul de formare si urmează programul de supervizare.
Structura:

 • 2 ani  de formare (10 module x 4 zile/modul);
 • 1 an de supervizare (3 module x 2 zile/modul);
 • Lecturi personale/DVD (Veți primi o listă de lecturi și de DVD-uri);
 • Întâlniri cu colegii, în grup de 3, 6 sau mai mulți, totalizând minimum 30 de ore/an de training.

Recomandate ar fi cel puțin 2 întâlniri de lucru în grup de 3 și una în grup mai larg, între fiecare modul și următorul.

Nr. total de ore: 220 – 240 ore de formare si 36 ore de supervizare.
Formatul trainingului:
 • Dimineața – exerciții practice;
 • Discuții în grupuri mici;
 • Prezentarea teoriei;
 • După-amiaza: Constelații personale;
 • Practică de facilitare (cu începere de la modulul 5).

Certificare:

 1. La finalul programului de formare, in septembrie 2020, participanții vor primi un certificat care sa ateste ca au participat și finalizat un curs de pregătire și ucenicie în constelații familiale, în care vor fi trecute numărul de ore efectuate, asta dacă au îndeplinit condițiile formarii, așa cum sunt ele prezentate în program și contract;
 2. La finalul perioadei de supervizare, se eliberează un certificat care atesta capacitatea participantului de a facilita constelații familiale în congruență cu metoda, filozofia, spiritul si preceptele lui Bert Hellinger, fondatorul metodei.

Costuri: 

 

 • La începutul primului an de formare se va plăti un avans/depozit de 250 euro (contravaloarea unui modul) care constituie plata în avans a ultimului modul de formare. In cazul neparticipării sau retragerii din program, înainte de terminarea acestuia, depozitul nu se returnează sau reportează, decât in condițiile specificate in contract.
 •  După achitarea avansului/depozitului fiecare modul se va achita înaintea de începerea următorului modulului. Costul unui modul este de 250 euro.
 • Pentru achitarea in avans a întregului program, de formare se acorda un discount de 20%.
 • Pentru plata in avans a unui an (5 module) se acorda un discount de 8%.

Contact:

Pentru detalii si/sau înscrieri va rog sa scrieți la: dragosriti@yahoo.com sau constelatii.familiale@yahoo.com
Persoana de contact: Dragoș Riti
Telefon: 0722.376.207

Program:

Anul I
Modulul 1 (22-25 martie 2019) – București (Hotel Siqua)
 1. Crearea grupului de susținere. Formarea de triade, crearea unui spațiu de lucru conținător si sigur;
 2. Abordarea fenomenologică. Fenomenul de câmp;
 3. Ordinele iubirii;
 4. Conștienta de sine, de grup și granițele. Conștiința si apartenenta.
Modulul 2 (24-27 mai 2019) – Timișoara (Hotel Timisoara)
 1. Percepția reprezentanților;
 2. Folosirea propozițiilor;
 3. Dezvoltarea prezenței. Capacitatea de conținere;
 4. Interviul inițial: după ce indicii să ne uităm, atitudinea de bază, construirea relației cu clientul.
Modulul 3 (19-22 iulie 2019) – Barbara Morgan – Rezidențial Sibiu (Cabana Ghiocelul)
 1. Abordări ale traumei. Recunoașterea si munca cu trauma si efectele acesteia;
 2. Trauma – definiție. La ce să fim atenți și cum să gestionăm situațiile re-traumatizante;
 3. Mișcarea întreruptă către mama.
Modulul 4 (4-7 octombrie 2019) – Timișoara (Hotel Timisoara)
 1. Mișcarea întreruptă către tata;
 2. Ego si super-ego;
 3. Ce înțelegem prin suflet

Anul II

Modulul 5 (29 nov.-2 dec. 2019) – București (Hotel Siqua)
 1. Sentimente primare și secundare – cum să recunoaștem diferența;
 2. Dezvoltarea practicii personale;
 3. Lucru in setting individual;
 4. Supervizare facilitare constelații.
Modulul 6 (7-10 februarie 2020) – București (Hotel Siqua)
 1. Constelații organizaționale;
 2. Lucrul cu “necunoscutul”. Constelații ”oarbe”;
 3. Ritualuri;
 4. Supervizare facilitare constelații.
Modulul 7 (17-20 aprilie 2020) – Timișoara (Hotel Timisoara)
 1. Constelații despre natura;
 2. Constelații cu cai;
 3. Lucrul cu grupurile;
 4. Supervizare facilitare constelații.
Modulul 8 (26-29 iunie 2020) – Stephan Hausner – Rezidențial Sibiu
 1. Boala ca simptom sistemic;
 2. Weekend deschis;
 3. Boala si sufletul. Sănătatea si boala.
Modulul 9 (11-14 septembrie 2020) -  Bucuresti (Hotel Siqua)
 1. Supervizare facilitare constelații;
 2. Evaluare de sine și între colegi;
 3. Consolidări, completări, noi planuri;
 4. Certificare.

Contact:

Pentru detalii si/sau înscrieri va rog sa scrieți la: dragosriti@yahoo.com sau constelatii.familiale@yahoo.com
Persoana de contact: Dragoș Riti
Telefon: 0722.376.207
Detalii suplimentare: https://dragosriti.blogspot.comLasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile