consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Provin dintr-o familie destramata, iar mama a lucrat in Italia, ca ingrijitoare pentru batrani, aproape 10 ani. Cred insa ca si-a pierdut mintile. Vorbeste singura, spunand de obicei lucruri negative si urate, pe care mi-e prea jena sa le scriu chiar si sub anonimat. Mi-a spus ca ni se fac farmece, pune sare pe pervazuri ca sa tina demonii afara.

Terapeuti.ro 8:49am Feb 23
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua. Ma numesc Mihai, provin dintr-o familie destramata in care parintii mei s-au despartit cu mult timp in urma iar eu am ramas cu mama. Tin sa mentionez ca problema pe care o voi descrie este strict legata de mama mea. De aproape zece ani mama a lucrat in Italia ca ingrijitoare pentru batrani iar de un an s-a intors acasa pt ca nu a mai gasit de lucru. Ce m-a surprins in mod neplacut la ea a fost schimbarea ei radicala de comportament si de gandire ce ma face sa cred ca si-a pierdut mintile la propriu. Ori de cate ori e singura in camera vorbeste singura spunand de obicei lucruri negative si urate pe care mi-e prea jena sa le scriu chiar si sub anonimat. De multe ori am povestit cu ea la o cafea doar ca mai apoi sa se ridice si sa plece in alta camera continuand sa repete aceleasi vorbe aproape ca pe o incantatie(crezand ca eu nu o aud). Cand am deschis subiectul despre ce am auzit initial nu a recunoscut dar dupa ce i-am reprodus cuvintele mi-a spus ca nu e nimic important.
De recent m-a socat cu alte lucruri. Mi-a spus ca avem dusmani de moarte ,ca suntem urmariti,ca ni se fac farmece, imi spune ca cineva ne intra in casa in lipsa noastra si umbla prin lucruri,pune sare pe pervazuri ca sa tina demonii afara, baricadeaza usa de la intrare tot timpul si multe altele.evita socializarea cu alti oameni iar cu mama si surorile ei este in relatii foarte proaste. Mai nou mi-a spus ca vrea sa plece in lumea larga doar sa scape de farmece,dusmani si de casa . Am incercat sa o conving sa mergem la un specialist dar mi-a spus ca ea nu are o problema..ori de cate ori incerc sa vb rational cu ea imi da impresia ca e absenta. Avand in vedere ca nu e cooperanta singura optiune care mi-a ramas este sa cer un sfat aici. . Vreau doar sa stiu cu ce ma confrunt, sau macar sa am o idee. Sunt disperat. Va multumesc!


Tiberiu Seeberger 9:06am Feb 23
Bună ziua. Nu putem fi siguri pe un diagnostic dat doar pe baza acestui text, dar seamănă foarte bine cu paranoia, un tip de psihoză. Căutați ajutor psihologic imediat.

Marilena Popa 9:13am Feb 23
Eu as recomanda ajutor psihiatric, ceea ce descrieti este intr adevar un delir de tip paranoid. La psiholog se merge numai de buna voie, la psihiatru se mai merge si involuntar. Majoritatea covârșitoare a suferinzilor din aceasta categorie refuză ajutorul medical si vor considera ca familia complotează impotriva lor. V as recomanda dumneavoastra sa apelați la un psiholog, este foarte dificil pentru aparținători sa faca fata unei asemenea situatii, mai ales ca locuiti cu mama in casa.

Dorin-Mihail Agapie 9:41am Feb 23
Contactați de urgență un ajutor psihiatric. Un medic va poate oferi mai multe detalii.

Botezat-Antonescu Radu 11:34am Feb 23
si eu cred ca este un delir paranoid (cel mai probabil) si ca trebuie abordat cu un un psihiatru; poate este de acord sa mearga cu Dvs. sub pretextul ca va simtiti rau si aveti nevoie sa fie alaturi? Vorbesc acum doar de a fi vazuta, nu implicit de a fi fortata sa ia un tratament. Altfel nu o puteti constrange legal, decat in cazurile in care este un pericol pt sine sau cei din jur (violenta, etc.), caz in care se poate interveni cu politia si internata fortat.

Little Djini 2:11pm Feb 23
Dacă crede în farmece și alte cele cautati un preot cu capul pe umeri cu care sa discute și care sa o îndrume cu tact sa apeleze la tratament specializat. În general persoanele care cred în farmece sunt deschise în privința ajutorului duhovnicesc.


S-ar putea să te intereseze și:

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile