consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Cum pot rezolva neintelegerile cu parintii? Mai exact cu mama. Sunt certuri aparent banale, dar care se transforma in situatii total neplacute. Nu sunt un copil problema. Nu fumez, nu beau, nu ma droghez, nu iau note proaste, nu am anturaje rele si nici macar nu vin tarziu acasa. Imi ofera o oarecare libertate, doar ca intra cu forta in anumite aspecte ale vietii mele. Spre exemplu viata sexuala. Daca mi-am inceput-o?

Terapeuti.ro 7:32am Mar 29
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Cum pot rezolva neintelegerile cu parintii? Mai exact mama. Sunt certuri aparent banale dar care se transforma in situatii total neplacute. Sunt momente in care este foarte intelegatoare si momente in care am impresia ca e cu totul alta persoana. Mai rau este ca daca incerc sa vorbesc calm cu ea si sa ii explic ce greseste, mereu, chiar si cand e evident ca am dreptate, imi spune ca eu am o problema. Nici macar nu vreau sa ma inteleaga sau sa ma ajute in vreun fel psihic, vreau doar sa ma lase in pace. (Mentionez ca nu sunt un copil problema. Nu fumez, nu beau, nu ma droghez, nu iau note proaste, nu am anturaje rele si nici macar nu vin tarziu acasa. Si nici macar nu a fost nevoie sa imi zica ea vreodata asta. Este pur si sinplu foarte impulsiva. ) Nu pot spune ca este foarte stricta cu mine, imi ofera o oarecare libertate, doar ca intra cu forta in anumite aspecte ale vietii mele. Spre exemplu viata sexuala. Daca mi-am inceput-o? Da. Daca ii voi spune vreodata? Probabil dupa ce voi face un copil si va fi evident. Nu cred ca vom ajunge niciodata pe aceeasi lungime de unda din privinta asta. Nu e de acord cu relatiile sexuale inainte de casatorie. Doar in momente foarte bune. Uneori ma intreb daca o deranjeaza mai mult ce fac eu sau ce spun vecinii. (Care nu au nimic mai bun de facut decat sa urmareasca tot ce misca) Desi nu prea au ce sa afle din viata mea personala. Partenerul meu este stabil. Nu il cunoastecunoaste (desi nu si a manifestat niciodata dorinta) dar nici nu areare nimic impotriva cu el. Alte banalitati de la care pornesc certuri serioase: patul nefacut si ceasca de cafes uitata goala peste zi in camera mea. Si un alt lucru care ma deranjeaza este ca nu prea e de acord cu activitatile extrascoalare. Ma refer la cele pe termen lung. Spre exemplu daca am o pasiune si vreau sa fac un curs pentru asta es considera ca timpul si banii folositi sunt o mare pierdere si ca mai bine stau sa mai fac cateva exercitii la mate. Cred ca asta
ma doare cel mai mult (macar stiu ce sa nu fac cu copiii mei) Vreo sugestie? Mulțumesc!


Ruxandra Grigore 8:03am Mar 29
Nu ne-ai spus ce varsta ai,dar banuiesc ca esti la liceu.Parintii nostri fac parte dintr-o alta generatie, in care viata sexula inainte de casatorie era de neconceput. E greu pt. ei sa accepte ca lucrurile s-au schimbat, ca esti deja femeie si ai anumite nevoi.Dupa parerea mea, sa-i convingi ca ai dreptate e o pierdere de vreme.Poarta-te responsabil si asuma-ti deciziile.Din pacate sau din fericire va trebui sa ii accepti inca”intratul cu forta”, pentru ca esti in casa ei iar ea nu intelege ca esti deja adult . Daca te cearta pt dezordine, crede-ma ca o face spre binele tau. Este mult mai bine sa-ti spuna acum mama sa-ti aranjezi patul decat sa-ti spuna mai tarziu soacra.Crede-ma ca stiu ce spun. Nu astepta intelegere fata de hobby-urile tale, poate e peste puterea ei sa inteleaga.Fa ce consideri ca e bine, accepta si mai presus de toate gandeste inainte sa actionezi

Cristina Anghel 8:18am Mar 29
Ai putea incerca sa discuti cu mama despre motivele care o fac sa fie atat de intruziva. A patit oare ceva cand a fost tanara? Parintii ei au "tinut-o din scurt"? Poate daca ai rabdare si poti "scoate" aceste informatii de la ea, va intelege ca o auzi si ca o intelegi, ca te poti feri de ce a patit ea. Poate ca te va lasa in pace, astfel. Din pacate, mama ta are nevoie de terapie. Poate ii sugerezi terapie de familie? Mult succes si mentine-ti echilibrul!

Psihologul Va Raspunde 10:04am Mar 29
Suporta pana termini scoala, dar invata cum. Apoi pleaca. Un articol pe tema asta: http://invingemstresul.com/more/34


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile