consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Ma confrunt cu cea mai grea perioada din viata mea! Soacra mea are metastaze cerebrale. I-am ascuns adevarul si am luat-o la noi acasa. I s-au dat putine luni de trait. Insa nu mai accepta tratamentul si ajutorul nostru si ne acuza ca o tinem cu forta. Ne cere insistent sa o ducem la ea acasa sau se sinucide.

Terapeuti.ro 7:18am Mar 28
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua! Ma confrunt acum cu cea mai greaperioada din viata mea! In urma cu o luna si jumatate, socrei mele, de profesie medic, inca activa, i s-a pus cruntul diagnostic de metastaze cerebrale. Urmand sfqtul colegelor ei, i-am ascuns adevarul. I s-au dat putine luni de trait, am luat-o la noi si urmeaza un tratament paleativ. Problema noastra este ca a ajuns intr-un stadiu in care nu mai accepta nici tratamentul, niciajutorul nostru si ne acuza ca o tinem cu forta. Ne cere insistent sa o ducem la ea acasa sau se sinucide. Suntem intr-un stres continuu si nu stim ce solutie avem. Sa ii spunem adevarul sau sa suportam starea actuala! Avem nevoie urgent de un sfat!


Botezat-Antonescu Radu 8:02am Mar 28
Imi pare rau pt situatia in care va aflati insa tehnic vorbind, daca nu este scoasa din drepturi atunci o retineti impotriva vointei, fapt ilegal. Incercati totusi sa luati o hotarare ca familie.

Costache Adriana 8:07am Mar 28
este o problema de familie asa cum spune dl psihoterapeut Botezat-Antonescu Radu, incercati sa va detasati de problema medicala si gandind "la rece" veti putea lua cea mai buna hotarare…succes!

Roxana Maria 8:28am Mar 28
Doamna, imi pare rau sa va atrag atentia ca, perioada cea mai grea, nu este a dvs, ci a soacrei dvs care-si traieste ultimele luni, zile. Este o situatie dificila, dureroasa, in care este important sa va pastrati ratiunea si bunul simt. Nu stiu cat de corect este sa nu stie adevarul – ma refer la faptul ca fiecare om are unele dorinte, incusiv privind bunurile patrimoniale, sau sa-si rezolve unele situatii, unele relatii. Mai mult, referitor cu luatul la dvs acasa – personal cred ca este o decizie..egoista. Considerati ca-i faceti bine, ca o supravegheati, insa sunteti doar comozi. Avand in vedere ca stadiul terminal al bolii, omeneste ar fi sa o duceti acasa , in mediul sau , in caminul sau..in patul sau, stimata doamna. Si daca tot e vorba de o perioada mai scurta, merita sa va ganditi cum o puteti ajuta in mod real. Cu siguranta veti putea colabora cu ea si pt tratament, ca se va simti mai bine acasa la ea, si nu va mai avea si nervozitate, frustrare, furie – destul ca e atat de suferinda..nu credeti..??!!

Elena Tudor 9:12am Mar 28
Sustin ideea ca doamna trebuie dusa acasa pentru a-si trai ultimele zile intr-un mediul in care se simte bine. Imi este greu sa cred ca dansa nu stie – cel putin banuieste, ca are probleme mari cu atat mai mult cu cat este de profesie medic. Pentru linistea sufleteasca a dansai si apoi a dvs, e bine sa mearga acasa.

Florea Elena Roxana 12:31pm Mar 28
Tatăl meu a avut metastaze cerebrale. Și da în ultimele saptamani de viata a refuzat tratamentul. El știa ca va muri și noi nu am putu decât sa îi fim alături și sa îi spunem ca ul iubim. În ultimele zile din viata a stat acasă chiar dacă se simte rău a vrut acasă la el acasă. Și-am stat alături de el acasă și azi e un an de când l-am văzut ultima oara în viata ca apoi a și murit. Da e greu sa ai cineva drag în astfel de situație dar persoanei bolnave îi este și mai greu pt ca știe ca va muri. Da i-ati ascuns ca are metastaze dar ea știe ca e ceva un neregula cu ea ca viata i se va sfârși. Poate nu azimut mâine dar știe. Eu consider ca ea ar trebui sa își trăiască ultimele momente fericita la ea în casa. Dar alături de copiii ei. Eu una acu un an câteva zile nu am fost la munca eram mereu acasă cu mama cu sora mea și cu tata. Tine minte ca înnainte sa moara cu câteva zile ne-am jucat carti cu el și m-am distrat enorm și pt el asta a fost o mare bucurie. Căci de a 2 a zi a fost inconștient pana a murit. Dar ma bucur ca am fost alături de el și ca a fost acasa

Marius Dumitrescu 12:57pm Mar 28
s-ar putea sa aiba mari regrete vazand ca i s-a spus adevarul mult prea tarziu si nu mai are puterea de a-si incheia socoteala cu viata asa cum ar fi dorit.Ca medic a vazut multe si poate va reamintiti din discutiile purtate cu ea, cum considera ca ar fi bine de abordat oasemenea situatie. Deoarece este medic, probabil ca de mult banuieste ceva, iar faptul ca nu-i spuneti adevarul o face sa devina si mai banuitoare ceeace oricum o face sa se gandeasca la ceeace este mai rau.

Psihologul Va Raspunde 3:16pm Mar 28
Faptul ca ati mutat-o din propria casa ii agraveaza starea. Ingrijirea nu compenseaza lipsa casei…

Brega Nicoleta 3:30pm Mar 28
Mai devreme sau mai tatziu tot isi va da seama! Putere multa va doresc!

Clau Anki 6:25pm Mar 28
Inclusiv in centrele rezidentiale, unde se acorda ingrijiri 24 din 24 de ore, se urmareste demnitatea umana si autonomia persoanei, indiferent ca sufera de un handicap accentuat sau are o boala in stare terminala. Nu-i luati aceasta sansa de a trai demn pana in ultima clipa. Iar daca are o oarecare autonomie, nu i-o subminati. Faptul ca ameninta cu sinuciderea… ce va spune??? Ii este bine acolo? Nu cred ca vrea singuratate, neaparat; poate va vrea langa ea, dar in casa ei, unde are si intimitate. Cred ca orice om si-ar dori sa moara acolo unde totul este cunoscut pentru el. frica de moarte se atenueaza prin cunoastere.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile