consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 16 ani și prieten de un an, iar părinții mei au luat decizia sa mă duca la ginecolog sa vadă dacă mai sunt virgina. De ce trebuie sa mă ducă dacă eu le am zis de atâtea ori ca nu am făcut nimic?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online
Am 16 ani și prieten de un an, părinții mei au luat decizia sa mă duca la ginecolog sa vadă dacă mai sunt virgina, chiar dacă le am zis ca sunt nu au încredere, ce se intampla la control? De ce trebuie sa mă duca dacă eu le am zis de atâtea ori ca nu am făcut nimic?
Le am zis ca stiu in ce consta sexul și chestiile de genul și el la fel și nu ne aventurăm in nimic
 • Mihaiela Grimbovschi Avramescu
  Mihaiela Grimbovschi Avramescu Controlul ginecologic este ceva intim, iar obligativitatea de a ti se verifica virginitatea este un abuz din partea părinților tăi. Spune-le ce simți vis-a-vis de această problemă. Chiar dacă ei au intenții bune și încearcă astfel să te protejeze de relații nepotrivite, măsura este mult prea drastică și umilitoare. Demonstreaza-le că esti destul de matură să ai grijă de tine si vorbeste cu ei.
 • Janina Georgescu
  Janina Georgescu Sper sincer ca niciun ginecolog sa nu accepte un asemenea control.
 • Alina Popa
  Alina Popa Parerea mea (de nespecialist) este sa le explici ca pentru a fi siguri de acest fapt, trebuie sa mergi la control de fiecare data dupa ce te vezi cu prietenul tau. Si sa plateasca la fiecare doua zile banii pe un consult. Sa vedem apoi daca mai sunt ok cu chestia asta.
  Si ar trebui sa ii faci sa inteleaga ca acest lucru este intimitatea ta si sunt deciziile tale. In plus cand ajungi la gineco, refuzi consultul. Ii explici doctorului ca stii despre ce este vorba, ca nu te simti confortabil cu situatia. Nu cred ca exista situatia in care sa te dezbrace cu forta. Sa fim seriosi. Si o trimiti pe mama la terapie:)
 • Laura D. Stifter
  Laura D. Stifter Exact, ai dreptul legal să refuzi. Poți să nu mergi deloc, iar dacă totuși ai ajuns la cabinetul ginecologic, refuzi pur și simplu să te dezbraci și-i explici medicului că opțiunea ta este să nu faci acel consult și că, dacă te obligă, va avea probleme juridice cu tine. PUnct.
  Marilena Popa
  Marilena Popa Buna ziua, corpul dumneavoastră nu este proprietatea parintilor dumneavoastră si nu au nici un drept sa decida asupra unui asemenea lucru. Refuzati pur si simplu. Sper ca nici un medic din tara asta nu este dispus sa sa faca un asemenea consult împotriva voinței dumneavoastră. V-as sugera sa le propuneti parintilor dumneavoastră in schimb sa faceti o vizita la psiholog, pentru ca problemele din familia dumneavoastră sunt de comunicare si adpatare, nu de natura ginecologica. Numai bine !


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile