Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt casatorita, am 2 fetite, casa, masina, serviciu… un trai decent. Insa nu ma simt implinita, permanent ceva lipseste… Acum 12 ani am fost parasita si pana in ziua de azi nu pot intelege ce s-a intamplat, cu ce am gresit. Ii simt lipsa in fiecare zi…

Terapeuti.ro 8:08am Jun 29
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna,
am 35 de ani si sunt casatorita. Mai am si inca 2 fetite, casa, masina, serviciu … un trai decent. insa nu ma simt implinita, permanent ceva lipseste … singura stiu ce… de ce dau asa intrebare singura nu stiu, simt necesitatea de a spunne cuiva. in trecut am avut o relatie cu un barbat, totul a durat 5 ani. parea ca totul e destul de serios, insa nu a fost asa, a gasit pe altcineva si am fost parasita. dragostea care a fost intre noi a disparut intrun singur moment. pina in ziua de azi nu pot intelege ce s-a intimplat. cu ce am gresit de ce am fost parasita, de ce in timp ce era cu mine el era si cu alta … si inca multe alte intrebari. Ii simt lipsa in fiecare zi, chiaar daca au trecut 12 ani nu pot intelege de ce nu pot sal uit.


Carmen Ontanu 8:22am Jun 29
Poti apela la un psihoterapeut pentru a debloca o parte din sufletul tau.

Cosmin Postelnicu 8:41am Jun 29
Nu are rost sa incerci sa uiti. Mai bine incerci sa accepti trecutul pentru ca nu-l poti schimba. Concentreaza-te pe prezent. Doar o idee…

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:41am Jun 29
ca prima sugestie va recomand sa va faceti curaj si sa explorati acest blocaj impreuna cu un psihoterapeut. In al doilea rand, ma gandesc ca motivul pt care nu puteti sa depasiti acel moment ar putea fi tocmai ruptura abrupta… fara nicio lamurire… fara o finalizare coerenta. De obicei, daca nu ‘inchidem cercul’ ramane cu acele lucruri neterminata, ceea ce mintea NU uita… asa rezultand ‘fantomele’ din trecutul nostru. Curaj!

Elena Savu 10:19am Jun 29
Psihoterapia este cea care ajuta omul sa se cunoasca mai bine sa se inteleaga si sa se implice in sarcinile vietii cu mai mult curaj si reusita

Marius Dumumitrescu 1:35pm Jun 29
Un doliu ce depaseste 6 luni in cazul decesului unei persoane dragi se numeste in terapie doliu neancheiat si cere musai interventie terapeutica altfel se intra intr-un cerc vicios ce va adanci starea … ori la dumneavoastra au trecut 12 ani. Ingerasul dumneavoastra pazitor cred ca este foarte descurajat. Oricat inspirate ganduri de bine v-ar trimite nimic nu se infaptueste daca nu actionati.

Doina Zamfirescu 6:23pm Jun 29
Lipseste lamurirea inteleg, adica de ce s-a intamplat un anumit lucru. De obicei rupturile bruste care par ca nu au nici o explicatie genereaza nemultumire si persoana ramane "agatata" in trecut. Inteleg ca aveti o familie acum, poate ati explora cu un terapeut : de ce a aparut aceasta stare acum? Ce anume a reactivat o nemultumire mai veche?

Mihaela Comisel 5:26am Jun 30
Pentru ca ati fost parasita brusc "intr-un singur moment" si fara nici o explicatie, lucrul acesta va marcat, adica va anihilat, v-a suspendat in sentimentul "ca si cum nu ar fi fost!". Ei bine, ca sa va anulati 5 ani din viata ca si cum nu ar fi fost, asta inseamna ca ati ramas blocata in acel moment pana il veti intelge, pentru ca, asa cum spuneati "parea totul destul de serios"! Nu puteti trece peste faptul ca cineva v-a anulat, v-a exclus, v-a furat 5 ani din viata. Ati investit in relatie, ati fost corecta, v-ati facut sperante si o ipoteza a mecanismului dupa care ati functionat de atunci ar fi ca : de ce sa mai investesc intr-o relatie si sa se termine brusc, fara nici o explicatie si eu sa fiu parasita, asta inseamna suferinta, anularea mea ca fiinta, pierdere de timp si emotii inselate! Parerea mea este ca aveti nevoie sa intelegeti cine sunteti si ce puteti face mai departe, aveti nevoie de o restructurare a istoricului dvs. de viata, de o psihoterapie in care sa reusiti sa deblocati momentul care va marcat si care va mentinut ancorata in acea relatie.

Psihoterapie PentruFamilie 5:50am Jul 3
Poate va ajuta postarea de mai jos sa acceptati ce s-a intamplat si in cele din urma sa depasiti aceste ganduri ce nu va ajuta sa progresati catre ceea ce doriti. Dupa cum spunea si C.G.Jung: "nu suntem ceea ce ni se intampla, ci suntem ceea ce alegem sa devenim in urma a ceea ce ni se intampla". Aveti incredere in viitorul dvs si al fetelor dvs si alegeti sa vedeti ceea ce merita sa vedeti http://psihoterapiefamilie.ro/blog/ce-alegem-sa-vedem-2/


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita