Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 21 de ani si un prieten de 5 ani. De cateva zile ne-am certat si el mi-a spus ca vrea o pauza de 2-3 zile, ca sa vada ce simte, ce vom face in continuare, dar eu nu ma vad mai departe fara el, simt ca o iau razna daca nu vobesc cu el, il sun si ii dau mesaje incontinuu.

Terapeuti.ro 8:12am May 18
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

buna ziua! am si eu o problema sentimentala…vorbesc cu prietenul meu de 5 ani eu am 21 si el tot atat…s de cateva zile neam certat mia spus k vrea o pauza de 2-3 zile sa vada ce simte ce vom face in continuare dar eu nu ma vad mai departe fara el,simt k o iau razna dak nu vobesc cu el,il sun ii dau mesaje in continuu,darazi nu lam cautat deloc s simt ca pocnesc…nu stiu ce simt pentru el dak e obsesie daca mam obisnuit sa stau zi de zi langa el sau daca chiar il iubesc.vreau sami dati un sfat …nu stiu ce sa fac…dar nu pot sta fara el …va multumesc !


Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:54am May 18
avand in vedere ca este singurul tau partener de 5 ani de zile (mai ales de la 16 ani) este firesc sa te obisnuiesti cu el… cu anumite gesturi… interactiuni, etc. Cu cat investim mai mult in cineva/ceva cu atat chiar si ideea de a-l pierde ne provoaca o durere proportionala cu investitia. Ai putea sa discuti cu cineva apropiat tie despre ce simti in acest moment… despre cum a fost pt acea persoana in asemenea ipostaze? Daca relatia nu mai funcioneaza, atunci nu merita persistat. Succes!

Doina Zamfirescu 9:45am May 18
Eu inteleg din cele scrise de dvs. ca el a luat hotararea sa ia o pauza sa vada ce simte (el) si ce veti face (amandoi) in continuare. Este ca si cum i-ati fi cedat dreptul de a decide pentru amandoi si de aceea cred ca nici nu va simtiti confortabil. Este important insa ce simtiti si dvs. Poate va ajuta sa priviti situatia si din acest punct de vedere si sa va ganditi la dvs.

Fanache A. Remus 1:33am May 19
Fiind prima ta iubire, e normal sa simti ca "o iei razna" fara el. Trebuie totusi sa il lasi cateva zile sa respire, si apoi sa incerci sa discuti cu el despre sentimentele lui fata de tine si ale tale fata de el, si sa luati o decizie in legatura cu relatia voastra. Faptul ca au aparut certuri indica anumite probleme in relatia voastra, probleme pe care le-ati ignorat si s-au acumulat, si e timpul sa le discutati si sa le rezolvati impreuna (daca si el vrea). De asemenea, orice om are nevoie de spatiul lui, stati impreuna cateva ore pe zi, apoi mergeti la job/facultate etc (stati impreuna cu altii) dar aveti nevoie si de timp pentru voi personal si trebuie sa vi-l acordati. Intr-o relatie conteaza atat implicarea amadoura cat si acordarea libertatii (bazate pe incredere reciproca). Sfatul meu e ca sa rabzi 2-3 zile apoi sa discuti serios cu el, fara sa il provoci, fara sa il ataci, fara sa ai asteptari sau fara sa te descarci pe el. Vezi cum vede el relatia si viitorul vostru impreuna, vezi ce il deranjeaza in relatie, vezi ce ai putea face ca sa fie mai bine pe viitor (daca el vrea in continuare un viitor impreuna). Fiind impreuna de 5 ani deja ati intrat intr-o rutina, intr-o obisnuinta, si poate ar trebui sa faceti ceva in privinta asta sa mai animati relatia din punct de vedere sentimental, sa va surprindeti placut unul pe altul si astfel sa reînceapa focul pasiunii. Totusi, fi atenta la intuitia ta si la ce zice el, degeaba te lupti pentru continuarea relatiei de una singura daca el nu mai vrea, daca nu doriti amandoi sa faceti o schimbare si sa iesiti putin din rutina, nu are rost sa continui (dragoste cu sila nu se poate).

Mihaela Comisel 8:42am May 19
Atunci cand celalat iti cere o "pauza" ca "sa sa vada ce simte!?!" mi se pare o mare aroganta si un semnal clar ca oarecum "elegant" vrea sa se retraga. Daca in apropierea ta nu vede ce simte si are nevoie de distanta, nu este sigur de sentimentele lui si numai un gand de acesta se traduce prin despartire. "Pauza" asta daca o accepti, te va urmarii de-a lungul timpului, te va face sa crezi ca ceva nu este in regula cu tine! Ai nevoie de o astfel de relatie? Ce va face cand veti da de greu, te va lasa, se va retrage? Esti tanara, focuseaza-te pe tine, pe devenirea si dezvoltarea ta, pe profesie, intareste-te! Cu fiecare zi fara el, vei deveni mai putin obsedata de aceasta relatie si in doua saptamani ai sansa sa-ti treaca "nevoia" de el. In timpul asta fa-ti cate o placere pe zi, ceva de care sa te bucure si care sa-ti dea incredere in tine (o intalnire cu prietenii, un articol vestimentar, o vizita la cosmetice, etc.). Vei gasi o persoana care sa te merite, sa te valorizeze si care sa fie langa tine cu adevarat. Crede asta!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita