Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Ma lupt cu niste stari cumplite de cand am rupt o relatie cu o persoana pe care o iubesc enorm. Nu mai pot dormi, ma simt bolnava, mi-e rau la propriu, nu pot manca, plang.

Terapeuti RO 10:32am Aug 1
Mesaj:
Buna ziua,
ma lupt cu niste stari cumplite de cateva zile, de cand am rupt (aproape) o relatie cu o persoana pe care o iubesc enorm. Din anumite motive, a trebuit sa iau decizia de a ma “rupe” de aceasta persoana si de a ma impaca cu sotul meu, pe care nu il mai iubesc, si cu care am o relatie destul de grea, din multe puncte de vedere. Motivele alegerii mele sunt legate de copilul pe care il avem impreuna, de teama viitorului incert, de multe altele. Nu stiu daca am procedat corect rupand o relatie cu persoana pe care o iubesc atat de mult…ce trebuia sa fac, sa renunt la ea, sau sa imi asum toate consecintele si sa vad ce ar fi urmat? Nu mai pot dormi, ma simt bolnava, mi-e rau la propriu, nu pot manca, plang, nu pot sa ma intalesc cu persoana aceea sa ii explic si sa pun capat, sunt in dilema daca sa mai incerc o data, mi-e frica, si toata lumea, inclusiv familia mea, e impotriva acestei relatii…
Va rog ajutati-ma cu un sfat obiectiv, cu niste idei de a trece peste situatia asta..


Masha Rasputina 10:51am Aug 1
Lazarev spunea ca cea mai mare crima in ochii lui Dumnezeu, este sa ucizi Iubirea din tine…..

Is Is 11:13am Aug 1
Vestea buna e ca iubirea nu poate fi ucisa. Separarea de fiinta iubita duce la suferinta pt ca stai in minte si gandurile nu ti dau pace. Si asa va fi pana se vor opri. Mintea n are resurse inepuizabile, la un moment dat oboseste. Apoi ai sa vezi ca nimeni si nimic nu ti pot fura iubirea. Dar daca te ai intors inseamna ca ai lasat lucruri nerezolvate. Iubirea scoate la suprafata tot ce e in antiteza cu ea in mintea ta. Daca esti constienta, le depistezi.

Carmen Caramlau 1:02pm Aug 1
Aceasta hotarare ar trebui s-o luati fara sa fiti presata de nimeni si nimic. Din felul in care descrieti persoana, mi se pare ca e vorba de o relatie nepotrivita/blamata. Oricum, vad clar ca va distantati de persoana atunci cand vorbiti despre relatia cu ea. Va recomand terapie.

Alexandra Badau 1:07pm Aug 1
Care este implicarea iubitului? Ce responsabilitati isi asuma in raport cu viitorul tau si al copilului? Niciuna? Te vroia doar pe tine? Amuzament sau o relatie serioasa? Raspunde-ti sincer la aceste intrebari si apoi vei stii daca omul pe care l-ai parasit merita sa suferi pentru el sau barbatul tau, legal, este mult mai valoros iar alegerea ta instinctiva a fost cea corecta…

Mirka Balaci 5:19pm Aug 1
deci pana la urma ce v-a facut sa va intoarceti la sotul actual? iubirea sau frica?… cred ca raspunsul se afla in relatarea dvs. de ce anume va este teama? care este cel mai negru scenariu si cat de realist este? cel pe care il iubiti ce atitudine are? cat de hotarat este si cat de mult isi asuma aceasta posibila viitoare familie? si… de ce credeti ca ii va fi mai bine copilului intr-o familie in care simte (pentru ca simte) ca sunt tensiuni si lipseste iubirea?…tatal biologic ii poate fi tata si daca nu mai este sotul dvs. si, nu in ultimul rand, care sunt motivele care au dus la o relatie nefericita cu sotul?… la aceste intrebari ati putea incerca sa va raspundeti singura sau, in cel mai bun caz, indrumata de un psihoterapeut.

Viorel Mocanu 8:34pm Aug 1
Cind te “joci cu focul” te arzi si apoi… chemi pompierii??? Sper sa nu fim pompierii relatiei tale :( Cind ceva nu merge la o relatie – ca oameni maturi – va clarificati lucrurile in familie si apoi daca nu se mai poate, relatia amiabil se poate opri… nu e corect sa folositi relatii paralele pentru ca ajungeti sa nu stiti ce vreti cu adevat de la viata…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita