consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt o fata de 17 ani, iar prietenul meu a fost de multe ori pe blocuri, pentru a se sinucide, imi e foarte teama de el, sincer, nu ma lasa sa am prietene, cont de Facebook, nu stiu cum as putea sa il fac sa imi dea pace fara a se intampla o nenorocire.

Terapeuti RO 10:53am Jan 31
Mesaj:
Buna! sunt o fata de 17 ani, prietenul meu are 18, am mai avut conflicte cu el, din pricina ca ma simteam strans legata, fara libertate, nu am alt cuvant sa il descriu decat obsesia. El a fost de multe ori pe blocuri, pentru a se sinucide, imi e foarte teama de el sincer, nu ma lasa sa am prietene, cont de facebook sau sa am stilul meu propriu, ma tine exact cum vrea el, nu stiu cum as putea sa il fac sa imi dea pace fara a se intampla o nenorocire.

Terapeut Masaj 10:58am Jan 31
paraseste-l . o sa si dea seama cand te pierde ca nu se comporta ok. daca ii permiti,nu se va schimba

Buterchi Carmen 11:07am Jan 31
Este o situatie greu de gestionat pentru oricine, insa cu atat mai mult pentru o fata de varsta ta. Recomandarea mea este sa te sfatuiesti cu parintii tai, sa le explici teama ta si impreuna sa luati deciziile. De asemenea, parintii lui pot fi de ajutor in rezolvarea acestei situatii. Este important sa fie indrumat catre un specialist cat mai repede. Atentie, orice amenintare cu sinuciderea, chiar si atunci cand banuim ca este demonstrativa, trebuie luata in serios!

Carmen Badea 11:09am Jan 31
Lucrurile nu sunt simple. Incearca sa il convingi sa apeleze la ajutor calificat, eventual temporizeaza ruptura relatiei, poate isi gaseste o preocupare, ceva de care sa se agate, da-i ceva de facut/gandit si incearca o indepartare treptata de el, daca relatia a devenit o povara. Ceea ce spui ca face, umbland pe blocuri si amenintand cu sinuciderea, pare sa aiba o puternica nuanta demonstrativa. Dar, pe de alta parte, nestiind nimic despre el, e riscant sa transezi lucrurile atat de brutal si sa spui: rupe-o cu el acum.
Cel mai bine ar fi sa apelati impreuna la cateva sedinte de consiliere psihologica.

Denissa Toma 2:00pm Jan 31
Explica-le si parintilor tai si parintilor lui ce se intampla, iar lui poti sa-i sugerezi sa urmeze sedinte de psihoterapie.. Fiecare dintre noi face propriile alegeri, in diferite situatii. Amenintarea ca se sinucide nu este o dovada de dragoste dedicata tie, ci este o forma de control care pana acum se pare ca a dat rezultate (dupa cum spui tu, faci tot ce iti pretinde el din teama de a nu isi face rau). Esti foarte tanara si ai dreptul sa iti traiesti viata asa cum decizi tu. Tu esti responsabila pentru doar pentru alegerile tale.. Pentru deciziile lui (ca isi face rau), doar el este responsabil (tine de alegerile lui. Spre ex: o alegere este sa accepte ca tu vrei altceva si sa te lase in pace, o alta este sa-si faca rau, o alta alegere este sa incerce sa caute ajutor si sa se schimbe, etc. Dar acestea sunt alegeri DOAR ALE LUI). Iti doresc multa rabdare!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier