Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Rolul seleniului in organism | Seleniul organic versus seleniul de sinteza

Seleniu organic versus seleniu de sinteza

Rolul seleniului în organism:

De importanță fundamentală pentru sănătate, seleniul, microelement aflat în sol și-n țesutul animal, este un mineral care și-a dobândit în prezent celebritatea pentru rolul remarcabil în asigurarea calității vieții. De la descoperire până astăzi, adică de mai bine de 200 de ani, seleniul a fost investigat de către specialiști și supus testelor de laborator determinându-i rolul în:

  • sinteza ADN-ului și ARN-ului;
  • metabolismul hormonilor tiroidieni;
  • protecția împotriva stresului oxidativ și a infecțiilor prin mărirea producției de anticorpi;
  • susținerea proceselor enzimatice și a fertilității.

Acumulat în organism, în special în mușchii scheletici, seleniul excelează în proprietățile antioxidante care împiedică:

  • acțiunea radicalilor liberi;
  • declinul cognitiv și mental;
  • apariția bolilor autoimune.

Seleniu organic versus seleniu de sinteza

Constienți de calitățile sale, cercetătorii au sintetizat seleniul în laborator și l-au comercializat, în această formă, peste tot în lume. Din păcate, eficiența terapeutică a seleniului de sinteză este inferioară celui organic, întrucât este mult mai greu de metabolizat și de asimilat, acesta deținând doar o cotă din efectele antioxidante ale seleniului organic.

În ultimii ani, tot mai multe studii au arătat importanța seleniului organic în eficacitatea cu care acționează asupra organismelor deteriorate, cât și a celor sănătoase. Administrat în cantități pentru tratare sau pentru întreținere, seleniul organic participă în nenumărate procese enzimatice, regenerează membranele celulare și încetinește procesul îmbătrânirii.

Rolul seleniului in organism | Seleniul organic versus seleniul de sintezaSurse de seleniu organic:

Printre sursele organice bogate în seleniu se remarcă apa de izvor, semințele și nucile, drojdia de bere, usturoiul, menta, ștevia, lactatele, ficatul și peștele. Ca nutrient esențial, seleniul organic este necesar în cantități de microelement, rația recomandată pentru dieta unui adult, fiind de 55 micrograme zilnic. Pentru o eficientă îmbogățire a dietei cu seleniu, în cazul în care aceasta este necesară, tot mai multe studii de specialitate din domeniul medicinei alopate, cât și a celei alternative și complementare, recomandă sursele organice de seleniu, din soluri nesărăcite, nealterate și nepoluate, care să dispună de acest mineral, cu biodisponibilitate mare pentru organismele ce-l consumă. În sursele naturale, seleniul organic este asociat cu aminoacizi și vitamine care-i măresc acțiunea și puterea de absorbție, îi măresc calitățile antitumorale, pe cele de protecție împotriva acțiunilor toxice a unor substanțe, cât și pe cele de activare a sistemului imunitar.

Printre producătorii de suplimente alimentare și remedii naturale din lume se remarcă Pharma Nord, un puternic brand al industriei nutraceutice, care mai bine de 25 de ani dezvoltă produsul Bio-Seleniu+Zinc, având la bază o drojdie organică cu seleniu, încorporat în mai mult de douăzeci de proteine denumite selenoproteine (SelenoPrecise), conferind biodisponibilitate produsului și garantând că 88,7 % din conținutul de seleniu din tabletă este absorbit de organism. Bio-Seleniu+Zinc conține și zinc, vitaminele A, B6, C și E, elemente nutritive ce amplifică acțiunea seleniului și conferă produsului toate calitățile pentru a fi remarcat, cunoscut, achiziționat, consumat și recomandat.

Mirela Carmen Tomescu Terapeut medicină complementară si alternativă Autor:

Mirela Carmen Tomescu, terapeut de medicină complementară și alternativă

www.pharmanord.ro

www.mancamsanatos.ro



Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita