consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am o relatie de 9 ani care a mers bine pana cand au intervenit parintii sotului. Isi doreau sa locuim cu ei. Eu nu am acceptat acest lucru hotarand sa ne mutam în chirie. Dupa ce am nascut au inceput alte probleme.

Terapeuti.ro

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:Buna ziua. Am o relatie de 9 ani de zile, dintre care 3 sunt de căsătorie. Relația ă mers bine până când au intervenit părinții soțului, la modul ca acestia isi doreau să locuim cu ei. Eu nu am acceptat acest lucru hotăran să ne mutăm în chirie. Din acel moment s-au creat tensiuni între mine și soacra mea( amenințați la adresa mea, injurii, lucruri dezmințită de ea în fata soțului meu). Am trecut peste lucrurile acestea tratandu-i cu indiferență. Am luat decizia sa-i vizitez cat mai rar, ei locuind la 15 km de orasul in care locuim.
Problema ă venit atunci când acum 1 an si jumatate am nascut o fetita. Ă început să mă teoretizeze cu telefoanele, ma suna de 10 ori pe zi, si se plângea soțului ca nu-i raspund, ca nu vreau sa vorbesc cu ea. Eu mi-am continuat comportamentul de ă o ignora, vorbeam cu ea foarte scurt si la obiect. Mentionez ca soacra mea are si o problema cu băutura.
Pornind de la problema mea cu soacra au început să apară certurile cu soțul meu , ca nu vreau sa vb cu ea, ca nu o vizitez, ca nu-i duc fata să o vada…
Nu stiu cum sa reacționeze în fața acestei probleme. Va rog sa ma ajutati cu un sfat!

Monica Enescu

Trebuie avut in vedere ca soacra e pana la urma, mama sotului dvs. Asa cum e ea, ca bea sau nu, e o persoana importanta pentru el si nu va puteti rupe de tot, fara sa apara probleme in propria relatie de cuplu. In situatia asta, care inteleg ca pentru dvs este dificila si va cauzeaza iritare, cel mai bine este sa pastrati o atitudine diplomata. Nu trebuie sa ii raspundeti de fiecare data la telefon daca va suna de 10 ori, dar raspundeti si vedeti ce doreste. La fel si cu vizitele, e normal sa mergeti impreuna cu sotul si fata in vizita, dar nu in mod exagerat. Echilibrul si tactul este cheia, la fel si limitele ferme in fata comportamentului intruziv. Stabiliti clar momente in care puteti merge in vizita, momente cand puteti vorbi la telefon, si momente in care nu sunteti disponibila. Succes!
 7

Daniel Mois

Problema e la sot, nu face deosebirea dintre familia de origine si familia LUI.
 3

Dinca Tatiana

Eu cred ca problema e la dvs..daca lucrurile ar fi fost invers si era vorba de mama dvs,ce ati fi facut…cu rabdare si tact,va puteti intelege….chiar ii puteti spune sa sune la anumite ore cand nu doarme copilul….fiind bunica copilului,nu puteti sa o privati de a o vedea…sunt persoane care nu iarta si nici nu uita si probabil faceti parte din aceasta categorie-daca suntem mai buni,viata noastra este mai linistita
 1

Dragos Pricope

Trebuie să o respecți și pe soacră, și tu la rândul tău vei fi soacră si nu cred că o să-ți placă să fii ignorată.
 1


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed