consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cand m-am maritat si am stat la sotul meu impreuna cu socrii, tata ma suna o data la doua zile sa vin acasa ca el nu poate sta singur. Acum stau impreuna cu sotul la tata, insa nu ne este bine nici asa, pentru ca stam intr-un apartament mic si, in plus, tata se plange ca vin curentul si intretinerea prea mult.

Terapeuti.ro 7:37am Dec 15
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua,am si eu o problema! Deoarece am locuit doar cu tatal meu decand eram mica si mereu am avut grija de casa(mancare,curatenie etc) cred ca tatal meu a devenit dependent de mine. De curand m.am maritat si am stat la sotul meu impreuna cu socrii dar tata ma suna o data la doua zile sa vin acasa ca el nu poate sta singur si imi era destul de greu pt ca sotul meu sta la o ora distanta de orasul unde sta tata. Acum satu impreuna cu sotul la tata insa nu ne este bine nici asa pt ca stam intr.un ap cu o camera si un living(noi doi dormim in living) si acum se plange ca vin curentul,intretinerea prea mult..noaptea se plimba prin casa. Ce putem face? pt ca simt ca numai am putere,ma termina psihic situatia asta? Multumesc anticipat!


Cristina Anghel 8:48am Dec 15
Cum bine ati observat, exista o relatie de dependenta (poate codependenta) cu tatal dvs. Pe de-o parte e normal sa ne ajutam familia, parintii. Pe de alta parte, locuitul cu parintii (indiferent ai cui) duce pe termen lung la probleme in cuplu. Puteti avea o discutie deschisa cu tatal, in care sa-i povestiti cat de greu va este sa locuiti acolo. Stabiliti niste limite pe viitor (.d.ex. veniti o data pe saptamana sa-l ajutati). Poate gasiti pe cineva loco sa stea cu un ochi pe el, ca sa ii fie "dezlipirea de dvs." mai usoara. Succes!

Lia Oltean 8:53am Dec 15
Subscriu. O astfel de relație, atâta timp cât nu vă provoacă disconfort nu este problematică, însă în cazul dvs., din păcate, acest lucru se întâmplă, astfel încât este necesar să-l adresați. Încercați, ca într-o manieră asertivă, să vă expuneți punctul de vedere (dar mai întâi clarificați-vă exact care este acela), astfel încât să găsiți soluții viabile, atât pentru dvs., cât și pentru tatăl dvs. Comunicând este mai probabil să ajungeți la o rezolvare a problemei, decât fumegând pe interior. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile