Arhiva lunara pentru august, 2020
2795 vizite |
Eu si logodnicul meu suntem impreuna de destul de multi ani, iar el se simte destul de frustrat ca eu am mai avut inainte o relatie sexuala, iar el a fost virgin cand ne-am cuplat. Simte ca nu se ridica la inaltimea asteptarilor mele. Ar trebui sa ii ofer timp si spatiu pentru a-si dezvolta aceasta “experienta”?
Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online
Sunt într-o relație de 4 ani. A fost frumos până când m-a șocat cu o fantezie sexuală: sex în trei (al treilea fiind bărbat). Este prea mult pentru mine. Se mai poate vorbi de iubire într-o astfel de situație?
Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online
Am un băiețel de 3 anișori și 10 luni, eu sunt peste hotare, iar el e in grija bunicii (a mamei mele). De la o vreme nu ne mai înțelegem cu el, toată ziua strigă, țipă, dacă îl cerți începe să plângă, uneori refuză să vorbească… Se permit medicamente pentru liniștire la așa o vârstă fragedă?
Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online
Acum un an mama mea a descoperit o carte de spiritualism “new age”. Dupa ce a citit aceasta carte a luat-o razna cu totul. A continuat sa citeasca aberatii tot mai mari si sa asculte podcasturi ale “terapeutilor spirituali”, un fel de self-proclaimed healers care fac tot felul de practici obscure cum ar fi meditatii de regresie in vieti anterioare, terapii de conectare cu “sinele divin”, sesiuni de meditatie in retreat-uri in care fumeaza iarba, ayahuasca si se uita la stele etc.
Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online
creier si mai tare pe mama si acum nu mai renunta sa mai vorbeasca despre acea sedinta si despre cat de “enlightening” au fost toate experientele ei in lumea spirituala, fara sa isi dea seama ca totul e doar un scam ieftin (de fapt, unul destul de scump pentru victime) si ca cineva a profitat de ea.
Eu nu mai stiu ce sa fac ca sa o ajut. Nu functioneaza sa incerc sa o conving sa renunte. Nu functioneaza sa ii spun ca ma deranjeaza comportamentul ei. Nu o intereseaza daca ii spun ca ma raneste cu actiunile ei. Din punctul ei de vedere, asa-zisa ascensiune spirituala este mult mai importanta decat familia si decat prietenii. A recunoscut ca nu o intereseaza daca ramane singura si toata lumea o abandoneaza pentru ca nu conteaza asta atata timp cat ea isi hraneste “ego-ul ei divin”. Nu pot sa cred ca niste scammeri nenorociti cu niste practici care n-ar reusi sa convinga nici un copil de 5 ani (common sense, totusi, copiii au asa ceva) au reusit totusi sa convinga un adult in toata firea. Si observ asta tot mai des, oameni vulnerabili si usor influentabili care ajung sa plateasca sume exorbitante asa-zisilor healeri spirituali care nu cauta decat sa profite de vulnerabilitatile lor si sa le ia banii. Va rog sa ma ajutati sa o aduc pe mama mea inapoi pe linia de plutire ca eu nu mai stiu cum sa abordez situatia.
Inchiriere cabinet pentru psihoterapie/consiliere adulti – Bucuresti (Piata Alba Iulia)
Ofer spre inchiriere un spatiu elegant, curat, gandit cu suflet pana la cel mai mic detaliu. Este o camera delicat si atent amenajata, pretabila psihoterapiei/consilierii pentru adulti. Va puteti bucura de ea cu 20 lei/ora. In onorariu sunt incluse: apa, ceai, cafea, dezinfectant si alte consumabile.
Relatii la telefon: 0726.355.158
Soțul meu are manifestări de ipohondrie de mai mult timp, iar de când a început pandemia Covid, este atât de speriat încât a plecat de acasă. Și-a lăsat familia cu 2 copii, pentru că eu nu am fost de acord să plec. Teama de îmbolnăvire și de moarte l-a determinat să plece la prieteni din alte zone.
Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online
Mă numesc Maria și am 46 de ani. Momentan sunt casnică, iar soțul meu lucrează într-o fabrică de mobilă.
Am nevoie de ajutor terapeutic pt soțul meu în vârstă de 45 de ani.
Are manifestări de ipohondrie de mai mult timp, iar de când a inceput pandemia Covid, este atât de speriat încât în urmă cu o săptămână a plecat de acasă.
Și-a lăsat familia cu 2 copii, pt că eu nu am fost de acord să-mi las casa și să plec cu copiii.
În orașul nostru sunt mai multe cazuri de Covid decât în alte orașe, iar teama de îmbolnăvire și moarte l-a determinat să plece să stea la prieteni din alte zone.
Cum îl pot ajuta, vă rog?
Inchiriez cabinet central, pentru psihoterapie – Bucuresti (zona Unirii)
Inchiriez cabinet de psihoterapie in zona centrala Piata Unirii, lunar, cu tura, sau pe zi. Pretul este de 770 lei pe tura sau 300/zi lucratoare intreaga luna. Telefon 0734.747.308
Aditie de os dentar
In momentul cand pierdem un dinte, osul din jurul locului gol lasat de dintele lipsa incepe sa se atrofieze. Acest proces de resorbtie osoasa poate sa apara si in cazul parodontozei. Astfel, dupa un timp, pierderea osului in zona respectiva modifica trasaturile fetei, ducand la un aspect imbatranit si totodata la imposibilitatea restaurarii dintilor cu ajutorul implanturilor dentare.
Implantul dentar reprezinta o radacina artificiala care se insereaza in osul maxilar sau mandibular. Cantitatea si calitatea osului este foarte importanta in aceasta situatie pentru o restaurare dentara cu succes. In cazul in care acesta nu este suficient, se poate apela la operatia de aditie de os sau augmentare osoasa.
Ce este aditia osoasa dentara?
Aditia de os dentar reprezinta o manopera chirurgicala prin care specialistul in chirurgie dentara mareste volumul de os din zona in care va fi inserat implantul dentar. Aceasta se poate realiza atat prin adaugarea de os recoltat chiar de la pacient, cat si cu os artificial 100% biocompatibil cu osul uman.
Operatie de aditie de os este simpla si nedureroasa. Se realizeaza o incizie la nivelul gingiei pentru a expune osul, iar peste acesta se adauga ulterior materialul de aditie osoasa care va crea noi celule osoase ce se vor unifica cu osul local. Materialul de aditie osoasa poate avea diferite forme, pulbere, granule sau chiar bloc. Peste acest material de augmentare osoasa se aplica ulterior o membrana de colagen care ajuta la crearea noului tesut os.
La anumiti pacienti, la care atrofia osoasa este mica, aditia de os se poate realiza concomitent cu inserarea implantului dentar. Aceasta decizia este luata de catre medicul implantolog care va efectua interventia de augmentare osoasa. In acest fel, aditia osoasa va ajuta la crearea unei baze solide pentru viitorul implant dentar care va inlocui radacina dintelui lipsa.
Cand este necesara o aditie de os?
O aditie de os dentar poate fi utila in urmatoarele cazuri:
- In vederea salvarii unui dinte care risca sa fie pierdut – In cazul bolii parodontala avansate, resorbtia osoasa poate duce la mobilitatea dintilor si la riscul pierderii acestora. Pentru a-i salva, cantitatea de os din jurul dintilor afectati poate fi regenerata cu ajutorul aditiei osoase, astfel incat acesta sa poata asigura din nou suport si stabilitate dintilor care sunt in pericol.
- In vederea inserarii implantului dentar – Implantul dentar inlocuieste radacina unui dinte lipsa. Pentru o reconstructive dentara de succes cu implant dentar este necesar ca osul sa aiba un anumit volum si o anumita densitate. In cazul in care atrofia osului nu permite inserarea implantului, aditia de os este o solutia obligatorie pentru un tratament de succes.
Dupa realizarea aditiei osoase este necesara o perioada de cateva luni inainte de inserarea unui implantul dentar. In aceasta perioada materialul de augmentare osoasa lucreaza, creand noi celule osoase si un teren stabil si sigur pentru viitoarea restaurare dentara cu coroane, punti sau proteze dentare.
Care este pretul unei aditii de os?
Costul aditiei osoase este compus din manopera si materialul de aditie osoasa, care poate sa difere cantitativ si calitativ, in functie de caz. Exista mai multe tipuri de materiale biocompatibile pentru aditia osoasa si de aici si preturile pot fi diferite de la caz la caz.
Implanturile dentare
Implanturile dentare reprezinta metoda ideala de restaurea a dintilor lipsa. Daca va lipsesc dinti sau tocmai ati aflat ca aveti nevoie de una sau mai multe extractii dentare pentru a va salva sanatatea orala, atunci implantul dentar este solutia ideala pentru restaurarea zambetului dumneavoastra in mod cat mai aproape de natural. In cele ce urmeaza veti afla ce trebuie sa stiti atunci cand vreti sa beneficiati de restaurarea dintilor lipsa prin lucrari cu implanturi.
Cum inlocuiesc implanturile dentare dintii lipsa?
Restaurarile cu implanturi dentare constau din unul sau mai multe suruburi pe care se fixeaza o coroana dentara, o punte dentara sau o proteza fixa, acestea fiind legate prin niste conectori pe care se cimenteaza sau insurubeaza partile protetice. In acest fel, implanturile dentare inlocuiesc in mod unic atat portiunea de radacina cat si coroana dentara si sunt pozitionate in interiorul osului intocmai ca radacinile dintilor naturali. Acest aspect este ceea ce face ca implanturile dentare sa fie atat de populare fata de celelalte optiuni traditionale de inlocuire a dintilor, cum ar fi protezele dentare mobile.
Ce trebuie sa stiti despre implanturile dentare?
- Implanturile dentare se folosesc de regula in urma extractiilor dentare sau a pierderii dintilor si reprezinta cea mai buna optiune de inlocuire a dintilor lipsa, osteointegrandu-se osul cu maxilarului sau mandibulei pentru a imita baza/radacina dintii reali. Acest tip de restaurari dentare pe implanturi permit un sprijin real si solid pentru masticatie. Astfel, persoanele care aleg restaurarea cu implanturi dentare pot sa manance si sa se bucure din nou de alimentele lor preferate.
- Avand in vedere ca implanturile dentare sunt integrate osul maxilarului sau mandibulei, acesta ajuta la stimularea celulelor de crestere din os si la pastrarea sanatatii si volumului osului din maxilare. Astfel, cat timp osul este sanatos, se poate mentine aceeasi forma a fetei chiar si la varste inaintate, cand alte persoane sufera modificari importante ale fizionomiei datorate solutiilor traditionale de inlocuire a dintilor lipsa, cum ar fi traditionala proteza sau placa dentara.
- Un avantaj mare al restaurarilor cu implanturi dentare este ca desi se comporta ca niste dinti adevarati, acestea nu sunt sensibile la bacterii, prin urmare scapati definitiv de potentialele carii dentare.
- Fata de solutiile traditionale invechite de inlocuire ale dintilor lipsa, care necesita schimbare la fiecare 5 – 7 ani, implanturile dentare ofera o solutie sigura pe termen lung si foarte rar trebuie sa fie inlocuite.
Ce riscuri pot avea implanturile dentare?
Ca in orice interventie chirurgicala, pot exista uneori si anumite riscuri si potentiale complicatii pentru pacient sau pentru succesul tratamentului cu implanturi dentare. Insa, o planificarea atenta si precisa este foarte importanta pentru a va asigura ca un pacient este suficient de sanatos pentru a fi supus unei interventii chirurgicale orale si pentru a se vindeca rapid si corect. Ca in orice interventie chirurgicala, tulburarile de sangerare, infectiile, diferite alergii, afectiunile medicale existente si medicatia au nevoie de o revizuire riguroasa inainte de a continua restaurarea dintilor lipsa cu implanturi dentare.
Totusi, statisticile arata ca rata de succes este foarte mare si, de obicei, esecurile apar in cazul putin probabil al unor infectii, fracturari sau supraincarcari a implanturilor dentare, sau in cazul deteriorarii zonei inconjuratoare sau pozitionarii deficitare a implantului, ori a calitatii slabe a oaselor maxilare. Ins, daca apelati la un specialist in implantologie dentaracu experienta vasta, aceste riscuri pot fi evitate inca de la inceput.
Cat costa implanturile dentare?
Preturile implanturilor dentare difera in functie de tipul acestora, de materialele din care sunt realizate, insa mai ales de experienta implatologului, a aparaturii si tehnologiilor utilizate in procesul de restaurare a dintilor lipsa cu lucrari fixe pe implanturi.
Post de logoped – Bucuresti
Sunem în căutarea unui/unei coleg/e de echipă, LOGOPED .
Ne dorim o colegă/un coleg:
• Cu drept de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România;
• Care să aibă experienţă de minimum 6 luni în terapia logopedică a diferitelor tipuri de tulburări cu copii şi/sau adulţi şi/sau experienţă în terapia ABA (stimularea limbajului);
• Persoane cu o bună pregătire teoretică, preocupate de o dezvoltare profesională continuă;
• Persoane creative, cu spirit ludic, organizate;
• Optional, să cunoască o limbă straină (engleză sau franceză) la nivel avansat pentru a putea lucra în această limbă.
Ce oferim:
• Un cabinet amenajat şi dotat cu materiale necesare desfaşurării activităţii şi care respectă normele de protecţie actuale;
• Colege simpatice şi dornice să impărtăşească din experienţa lor şi să te coordoneze, dacă este cazul;
• Copii simpatici şi adulţi serioşi care aşteaptă să îi ajuţi;
• Posibilitatea de a te dezvolta profesional şi a lucra cu diferite tipuri de tulburări;
• Participare la cursuri/workshop-uri/conferinţe de specialitate plătite de cabinet;
• Program de lucru în funcţie de disponibilitatea ta;
• Remuneraţie motivantă
Aşteptam CV-urile la cabinet.logopedie.bucuresti@gmail.com
Doar persoanele selectate pentru interviu vor fi contactate ulterior.