Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Eu si logodnicul meu suntem impreuna de destul de multi ani, iar el se simte destul de frustrat ca eu am mai avut inainte o relatie sexuala, iar el a fost virgin cand ne-am cuplat. Simte ca nu se ridica la inaltimea asteptarilor mele. Ar trebui sa ii ofer timp si spatiu pentru a-si dezvolta aceasta “experienta”?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Bună, numele meu este Gabriela si am 26 de ani. Situatia cu care ma confrunt este legata de relatia mea de cuplu. Eu si logodnicul meu suntem impreuna de destul de multi ani, iar el se simte destul de frustrat ca eu am avut o relatie sexuala cu un alt tip cand nu eram impreuna. Motivul pentru care el se simte astfel este pt ca el a fost virgin cand ne-am cuplat si deci eu sunt singura cu care a intretinut relatii sexuale. Pentru mine acest lucru nu este deloc un impediment, chiar nu i-am dat niciodata vreun motiv sa se simta “inferior”. Cu toate astea el simte ca nu se ridica la inaltimea asteptarilor mele, desi eu il asigur mereu ca sunt multumita de performantele lui. Stiu ca probabil pentru barbati conteaza numarul partenerelor sexuale, si ma intrebam daca nu cumva ar trebui sa ii ofer timp si spatiu pentru a-si dezvolta aceasta “experienta”?
 • Daniel Mois
  Daniel Mois În nici un caz! Deși e posibil ca el să îi dorească asta. Însă problema lui nu se va rezolva astfel! Indicat ar fi să își exploreze frustrările în cadrul unui proces terapeutic.
 • Cătălin Nedelcu
  Cătălin Nedelcu Îi poți oferi timp și spațiu, dar această variantă nu garantează rezolvarea problemelor. Din contră, poate deschide calea pentru alte discuții ulterioare, mai neplăcute… În momentul acesta putem formula două recomandări mai sigure: (1) o consiliere de cuplu în care să (re)negociați latura sexuală a relației, (2) o consiliere psihologică individuală, pentru prietenul tău, în care acesta să abordeze nemulțumirea legată de istoricul tău sexual. Această „obsesie” a partenerului tău spune ceva despre el și despre nevoile lui personale, nu despre tine. Vă stau amândurora la dispoziție cu recomandări pentru variantele propuse. Țin pumnii!
 • Georgeta Iordache
  Georgeta Iordache Bună! Din ce spui tu problema este a partenerului tau, așadar este util ca el sa înceapă un demers terapeutic in care să își rezolve insecuritățile. Pe de altă parte nu realitatea în sine îl face să fie nesigur (realitatea este că tu ai avut și un alt partener sexual) ci felul (catastrofic) in care el interpretează această realitate, așadar egalarea scorului (câți parteneri tu atâtea și el) nu îi va rezolva insecuritățile. Succes!
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Fiecare este responsabil pentru propria frustrare, pe care trebuie să si-o rezolve. Din ce înțeleg eu, problema lui nu este că nu se ridică la nivelul așteptărilor tale, ci că nu se ridică la nivelul așteptărilor personale, lucru care desigur, merită explorat într-o terapie individuală, de preferat cu un terapeut bărbat, care să îi servească totodata drept model de acceptare și masculinitate (pe care simte că nu o reprezintă/exprimă).


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

2 Mesaje la “Eu si logodnicul meu suntem impreuna de destul de multi ani, iar el se simte destul de frustrat ca eu am mai avut inainte o relatie sexuala, iar el a fost virgin cand ne-am cuplat. Simte ca nu se ridica la inaltimea asteptarilor mele. Ar trebui sa ii ofer timp si spatiu pentru a-si dezvolta aceasta “experienta”?”

 • Inga spune:

  Buna seara Am asa o întrebare poti să trăiești pentru copil cu soțul sau ny dacă sa șters totyul din inima noi Am fost divorțați nam trait un 1an apoi ne-am împăcat zice că țin e și ne iubește dar cu banii deoparte nustii îl iubesc sau nu

 • Daniela spune:

  Buna am o problema de cuplu suntem împreuna de aproape 5 ani și de câteva luni ne certam foarte des din cauza ca soțul meu nu petrece timp cu mine și copii soțul meu lucrează de la 8 la 6 iar când iese de la lucru merele la țara cu animalele și de multe ori ca sa putem petrece timp împreuna îl rog sa m-a lase sa îl însoțesc dar el m-a refuza de multe ori iar când ii spun ce m-a supăra la el se enervează și vorbește foarte urat cu mine dacă nu ar fi copii nu știu ce m-aș face

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita