Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
implant dentar

Implanturile dentare

Implanturile dentare reprezinta metoda ideala de restaurea a dintilor lipsa. Daca va lipsesc dinti sau tocmai ati aflat ca aveti nevoie de una sau mai multe extractii dentare pentru a va salva sanatatea orala, atunci implantul dentar este solutia ideala pentru restaurarea zambetului dumneavoastra in mod cat mai aproape de natural. In cele ce urmeaza veti afla ce trebuie sa stiti atunci cand vreti sa beneficiati de restaurarea dintilor lipsa prin lucrari cu implanturi.

Cum inlocuiesc implanturile dentare dintii lipsa?

Restaurarile cu implanturi dentare constau din unul sau mai multe suruburi pe care se fixeaza o coroana dentara, o punte dentara sau o proteza fixa, acestea fiind legate prin niste conectori pe care se cimenteaza sau insurubeaza partile protetice. In acest fel, implanturile dentare inlocuiesc in mod unic atat portiunea de radacina cat si coroana dentara si sunt pozitionate in interiorul osului intocmai ca radacinile dintilor naturali. Acest aspect este ceea ce face ca implanturile dentare sa fie atat de populare fata de celelalte optiuni traditionale de inlocuire a dintilor, cum ar fi protezele dentare mobile.

Ce trebuie sa stiti despre implanturile dentare?

implanturi dentare

  • Implanturile dentare se folosesc de regula in urma extractiilor dentare sau a pierderii dintilor si reprezinta cea mai buna optiune de inlocuire a dintilor lipsa, osteointegrandu-se osul cu maxilarului sau mandibulei pentru a imita baza/radacina dintii reali. Acest tip de restaurari dentare pe implanturi permit un sprijin real si solid pentru masticatie. Astfel, persoanele care aleg restaurarea cu implanturi dentare pot sa manance si sa se bucure din nou de alimentele lor preferate.
  • Avand in vedere ca implanturile dentare sunt integrate osul maxilarului sau mandibulei, acesta ajuta la stimularea celulelor de crestere din os si la pastrarea sanatatii si volumului osului din maxilare. Astfel, cat timp osul este sanatos, se poate mentine aceeasi forma a fetei chiar si la varste inaintate, cand alte persoane sufera modificari importante ale fizionomiei datorate solutiilor traditionale de inlocuire a dintilor lipsa, cum ar fi traditionala proteza sau placa dentara.
  • Un avantaj mare al restaurarilor cu implanturi dentare este ca desi se comporta ca niste dinti adevarati, acestea nu sunt sensibile la bacterii, prin urmare scapati definitiv de potentialele carii dentare.
  • Fata de solutiile traditionale invechite de inlocuire ale dintilor lipsa, care necesita schimbare la fiecare 5 – 7 ani, implanturile dentare ofera o solutie sigura pe termen lung si foarte rar trebuie sa fie inlocuite.

Ce riscuri pot avea implanturile dentare?

Ca in orice interventie chirurgicala, pot exista uneori si anumite riscuri si potentiale complicatii pentru pacient sau pentru succesul tratamentului cu  implanturi dentare. Insa, o planificarea atenta si precisa este foarte importanta pentru a va asigura ca un pacient este suficient de sanatos pentru a fi supus unei interventii chirurgicale orale si pentru a se vindeca rapid si corect. Ca in orice interventie chirurgicala, tulburarile de sangerare, infectiile, diferite alergii, afectiunile medicale existente si medicatia au nevoie de o revizuire riguroasa inainte de a continua restaurarea dintilor lipsa cu implanturi dentare.

Totusi, statisticile arata ca rata de succes este foarte mare si, de obicei, esecurile apar in cazul putin probabil al unor infectii, fracturari sau supraincarcari a implanturilor dentare, sau in cazul deteriorarii zonei inconjuratoare sau pozitionarii deficitare a implantului, ori a calitatii slabe a oaselor maxilare. Ins, daca apelati la un  specialist in implantologie dentaracu experienta vasta, aceste riscuri pot fi evitate inca de la inceput.

Cat costa implanturile dentare?

Preturile implanturilor dentare difera in functie de tipul acestora, de materialele din care sunt realizate, insa mai ales de experienta implatologului, a aparaturii si tehnologiilor utilizate in procesul de restaurare a dintilor lipsa cu lucrari fixe pe implanturi.



Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita