consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cum ne putem ajuta fiica (36 ani) sa mearga la medic? Nu se mai hraneste, s-a izolat, vorbeste foarte putin, are halucinatii si locuieste singura. Pe noi nu ne asculta.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Cum putem ajuta fiica (36 ani)sa mearga la medic?situatia este destul de grava:nu se mai hraneste ,s-a izolat,vorbeste f.putin,are halucinatii si locuieste singura.Am convins-o acum 6 luni sa mearga la dr.dar dupa3 luni a renuntat.Inca mai merge la munca,dar in conditiile in care este f slabita nu stim cat va mai rezista.Pe noi nu ne asculta .Putem fii ajutati in mod concret de cineva sa luam o decizie,sa fim sfatuiti cum sa procedam in aceasta situatie f grea?Locuieste in Bucuresti.

La ce doctor a fost și ce diagnostic i s a pus ? De ce este slăbită ? Probleme psihice? Sau ce fel de probleme are. Aceste detalii ne ajuta sa va putem da sfaturi
 1
Pe langa consultul de specialitate necesar, este important sa si urmeze tratamentul dat de medic. Primul pas ar fi sa mergeti dvs sa discutati cu un medic psihiatru pentru a vedea care sunt optiunile. Puteti merge si la un spital de psihiatrie.
in astfel de situatie faceti tot posibilul si incercati o internare pentru ea! Nu asteptati sa ia decizia ea, sau cooperarea ei, pentru ca ea nu are discernamant! Internare, dupa care va fi pusa sub medicatie si dumneavoastra o veti supraveghea! Daca a lucrat – o puteti pensiona de boala, vorbiti si cu medicul de familie, cu medicul psihiatru si face dumneavoastra demersurile necesare! Isi va mai reveni si doar asa va fi mai bine si poate chiar sa lucreze un timp!. Toate cele bune! Si atentie, cu cat mai repede cu atat mai bine!
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS INTREBAREA: “In legatura cu fiica de 36 de ani.A urmat 3 luni de tratament psihiatric pe care l-a intrerupt.E slabita pt ca nu se mai hraneste ,a slabit foarte mult.Boala este veche ,s-a agravat treptat si nu ne-am dat seama ,ea venind foarte rar acasa.Cand s-a izolat ne-am dat seama ca ceva nu este in ordine.Am vorbit cu medicul,si mi-a spus ca daca merge la munca nu pare asa grav.Diagnosticul a fost de psihoza .”
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS INTREBAREA: “Va multumesc pentru raspunsurile primite.Din pacate raspunsurile primite de la cei abilitati sa fim ajutati au fost:daca nu e violenta si nu derannjeaza nu o puteti interna ,la spital mi s-a spus ca salvarea nu o ia daca ea refuza ,daca la serviciu se descurca inseamna ca nu e grav.Am crezut ca exista un cadru legal in care cei care trec prin drame de acest fel sa nu li se inchida usile si sa fie lasati sa se descurce singuri,credeti ne ca e cumplit.Daca stiam cum sa procedam,locuind in alta localitate,nu am fi apelat din disperare la acest mod de a fi indrumati.”


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile