Login

Balneofizioterapie | kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul Terapeutului

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un baietel de 5 ani si face treaba mare pe el. Cand il intreb de ce a facut pe el tace si nu spune nimic. I-am explicat ca trebuie sa faca la wc, pentru ca este mare si nu o sa-l mai primeasca la gradinita.

Terapeuti RO

Mesaj:
Buna ziua am un baietel de 5 ani si face treaba mare pe el.Treaba mica face si la olita si la wc,dar cand e vorba sa faca treaba mare la olita sau la wc nu,nu si nu.Face doar pe el si cand il intreb de ce a facut pe el tace si nu spune nimic.Iam explicat ca trebuie sa faca la wc,pentru ca este mare si este rusine sa mai faca pe el si ca nu o sa-l primeasca la gradi.va rog sa ma ajutati cu un sfat.multumesc mult.stima!!

Lupascu Mariana

Face tare si poate ii e frica cal doare. Atunci exista alte posibilitatii.

Neli Pena

Cauzele pt care copilul dvs. face inca treaba mare pe el pot fi mai multe. Mergeti la o evaluare psihologica impreuna cu copilul dvs, pt a afla ce se petrece.Indiferent cum este defecatia, involuntara sau intentionata, sigur exista niste cauze pe care copilul dvs nu vi le poate explica. Va trebuie ajutorul unui specialist pt a scoate la lumina aspectul cauzal al acestei probleme.
 3

Marilena Popa

Mergeti cu copilul la psiholog neapărat. Nu mai încercați sa îl faceți sa se rușineze, îl pune într-o situație și mai dificila.
 2

Camelia Mihai

Am avut aceeasi problema cu baiatul meu dar s-a rezolvat de la sine in jurul varstei de 4 ani si jumatate.Avea scaune tari mai tot timpul.Cand trebuia sa faca se ascundea dupa usa pentru ca sa nu-l vad si sa-l duc repede la olita.Un pediatru caruia i-am explicat a folosit termenul de constipatie psihogenica(sper ca am inteles bine termenul,poate era ceva asemanator).Mi-a recomandat un regim alimentar adecvat(multe fibre) si un tratament ,s-a rezolvat constipatia dar problema a ramas.Stiu ce frustrant poate fi,copilul era dezvoltat normal ,incercam toate metodele posibile.Cum s-a rezolvat: a fost bolnavior si a fost nevoie sa ne internam.Am luat cu mine olita,dar eram stresata ca o sa faca pe el in salon,ce vor zice alte mamici care aveau copii de un an si jumatate-doi care faceau la olita?!La un moment dat il vad alergand agitat prin salon,nu stiam ce vrea.Il vad luand olita de sub pat si mi-a zis :vreau la toaleta.Am mers cu el la toaleta,s-a asezat pe olita si,gata.Din acel moment nu am mai avut probleme,nici dupa ce ne-am intors acasa.Banuiasc ca,fiind scos din zona lui de comfort,printre straini,s-a simtit rusinat(alti copii faceau in salon,el doar la toaleta)si a trebuit sa depaseasca momentul. Incercati ,daca puteti sa-l lasati o zi in casa unor cunostinte in care aveti incredere sa vedeti daca intr-o situatie noua nu-si schimba atitudinea.Daca nu rezolvati apelati la specialisti,dar in primul rand trebuie sa aveti multa rabdare pentru ca fiecare copil e diferit,are ritmul lui de dezvoltare,nu comparati cu altii de varsta lui .Daca face anumite lucruri mai tarziu decat altii de varsta lui nu inseamna neaparat ca are o problema sau e mai putin inteligent.Mult succes si sanatate micutului!

Paula Ţintă

Schimbat regimul alimentar si mers la consiliere impreuna cu copilul.

Facebook si parteneri

Loading

Sustinem

vegani romania

Implant dentar pret

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18074 raspunsuri primite pentru 3780 intrebari
(in categoria actuala: 2108 raspunsuri primite pentru 414 intrebari)