consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt profesoara la o scoala si intampin unele probleme cu unii elevi, din punct de vedere al comportamentului lor.

Terapeuti RO 8:42am Oct 24
Mesaj:
Buna ziua sunt profesoara de limbi straine la o scoala de la sat si scoala respectiva nu are un psiholog, desi ar fi mare nevoie de unul, din pacate asa este in invatamant.
Ca profesoara intampin unele probleme cu unii elevi, din punct de vedere al comportamentului lor, as dori foarte mult ca cineva sa ma ajute, deoarece uneori este foarte greu. Am mai fost la un alt psiholog pentru acesti copii, adica am cerut ajutorul specialistului si nu prea mi-a spus nimic concret despre cum as putea sa lucrez cu acesti copii sau cum i-as putea ajuta.
Primul este in clasa a-VI-a si in primul semestru a lipsit foarte mult, adica teoretic nu ar fi trebuit sa treaca clasa, dar in ultimele ore cand a venit totusi i-am dat o anumita munca in clasa si dupa ce am purtat o discutie mai serioasa cu el l-am trecut clasa, cu conditia sa vina din semestrul II la toate orele. A respectat ceea ce am stabilit doar ca are un comportament foarte rau. Este un copil agitat, foarte agitat, nu are tata, si locuieste cu mama, fratele, bunica si fratele mamei intr-o saracie lucie si maica-sa il trimite la lucru. Recent am gasit o alta metoda il pun sa stea in fata langa mine si ii dau o alta munca decat celorlalti, adica sa copie cate o poveste, care are niste poze frumoasa si sa scrie toate cuvintele din poveste si sa scrie ce inseamna, fiecare cuvant avand cate o poza. Pentru a-l incuraja ii lipesc cate un smiley face la fiecare comportament corect si i-am dat opt pentru a-l incuraja, doua zile s-a comportat foarte frumos, dar…….
Mai am in aceeasi clasa patru copii foarte galagiosi, tatal unuia dintre ei spune ca acest comportament vine din cauza problemelor de acasa, iar mama lui spun ca o prof de romana nu i-ar fi dat nota pe care ar fi meritat-o desi a luat ore pentru aceea nota si cu ore sau fara nota tot mica a fost. Cum as putea sa lucrez cu ei fara sa apelez la catalog.
In clasa a -V-a am un copil care practic a fost abandonat de mama lasandu-l astfel in grija bunicii. Sta doar cu bunica si mi-a zis ca mama lui este casatorita in alta parte si ca tatal vitreg nu il accepta si astfel ea este singura care incearca sa aibe grija de el si ca sufera din cauza acestei respingeri si datorita faptului ca mama nu se intereseaza de el si nu ii trimite nimic. La scoala nu vrea sa faca nimic in timpul orelor se ia de unul de altul in clasa nu vrea si nu vrea sa scrie sub nici o forma.

Daniela-Monica Guzu 10:49am Oct 24
Doamna profesor cunosc f bine aceste povesti sociale, din pacate metodologia actuala nu ii ajuta pe acesti elevi, din contra. Asa cum stiti, nu avem cum pune caramizile informatie cognitive pe o temelie emotionala instabila sau chiar distrusa. Obiectivele dvs, sunt legate de caramizi si foarte putin de temelie. Eiii, pentru temelie metodele de educatie difera de ceea ce ati invatat dvs la facultate. :) )))))) Va pot ajuta cu drag, atat cu informatie teoretica cat si practica pentru elevii dvs. Eu tin sa va multumesc ca VA PASA. Ma puteti contacta la tel. Cu drag.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile