consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As vrea sa stiu parerea dvs. despre un joc pentru copii cu crime.

Terapeuti RO 6:45pm Jul 14
Mesaj:
Buna ziua ! as vrea sa stiu parerea dv. despre acest joc prezentat in articol

in perioada 2-8 iulie am fost intr-o tabara de creatie pentru elevi..Au venit elevi din toata tara , copii cu multa sensibilitate si idei creative . Spun idei creative pentru ca la atelierul de arta textile , mai ales la felicitari ,ideile lor referitoare la frumos au intercut orice asteptare.
Inca din prima zi li s-a impus un joc care pe mine m-a socat . Tabara se afla , izolata , intr-o padure la 18 km de prima localitate . . Ca sa ajungi sau sa pleci din tabara ai nevoie de un mijloc de transport care a lipsit pana la plecarea din tabara
.Jocul s-a numit KILLERULsau pe romaneste UCIGASUL .Fiecare elev a tras un biletel cu numele unui participant din tabara pe care trebuia sa-l urmareasca si cand nu-l vede nimeni sa-l loveasca usor dupa cap sau in regiunea gatului si in felul acesta il omora. Pe o coala de hartie mare care a fost afisata pe o terasa, a fost desenata o cruce neagra cu un titlu- CIMITIR
Fiecare copil “ucis “ trebuia sa-si scrie numele in cimitir.Si acuma cand scriu aceste randuri imi este groaza , mie ca adult . Ma intreb cum au suportat acesti copii acea imagine si teama ca cineva o sa-I ucida.Sigur este un joc dar , intreb un psiholog ,ce efect are un asemenea joc asupra psihicului unui copil plecat , poate pentru prima oara, undeva departe, izolat intr-o padure .Eu cred ca este traumatizant .Si in afara de trauma psihica de ce trebuie sa inoculam copiilor ideea de a ucide ? Nu sunt destule cazuri de crima in lumea asta?. Nu stiu cine a avut aceasta minunata idée de a impune acest joc intr-o asemenea colectivitate . Cum au suportat acesti copii acea cruce mare unde scria tot cu litere mari CIMITIR , cum au suportat ideea ca trebuia , pana la plecarea din tabara , sa fie ucis si sa-si treaca numele in acest CIMITIR.Poate eu sunt inapoiata si depasita de noutati si evenimente si atunci imi cer scuze celui care a conceput jocul . Iar daca si dv. dragi parinti , bunici si elevi sunteti de accord cu mine va rog sa luati atitudine sa nu se mai impuna sau sa se practice asemenea jocuri pentru copiii sau nepotiii nostri. Daca o sa tacem sa nu ne miram ca unii dintre copii ajung agresivi , batausi sau …..doamne fereste criminali.


Pisiologul De Serviciu 8:25am Jul 15
Parerea mea e ca jocul in sine nu e o problema. Cam dubios cu "cimitirul" crucea desenata si numele jocului. Dar depinde si de varsta elevilor. Cand eram mic ma jucam "pac-pac" sau jocuri cu sabii, unde trebuia sa "ucid". Mai mult chiar, baietii din generatia mea si cei de dinainte, ne jucam cu tunuri de carbit si pocnitori care efectiv explodau si inevitabil erau si accidente destul de grave…dar nu stiu si n-am auzit sa devina vreunul piroman sau sa arunce in aer ceva.
Cred ca acest joc descris de dvs, e mai inofentiv decat oricare alt joc violent pe calculator. In jocul "real" esti conectat si la realitate, in schimb, la calculator, copilul pierde contactul cu realitatea si cade prada fanteziilor si chiar a instinctelor reprimate.
E greu de spus daca a avut un efect nociv asupra copiilor atat timp cat nu stim ce au trait ei:s-au distrat? s-au speriat? s-au ingrozit?
Probabil, cel mai bine era daca cineva, un profesor, educator, atunci cand a observat ca nu e tocmai ok jocul, sa intervina, sa intrebe copiii daca vor sa-l joace sau sa schimbe "cimitir" cu "casa prizonierilor", "ucis" cu "prizonier" si "Killer" cu "politist".

Carmen Caramlau 7:56pm Jul 15
Draga doamna, aveti dreptate. Mi se pare nu numai deplasat un astfel de joc, ci si demn de semnalat parintilor care si-au trimis copiii in tabara. In niciun caz nu este educativ, cum ar trebui sa fie o activitate efectuata intr-o tabara. Prin regulile acestui joc se stimuleaza amigdala, adica partea aceea din creier care e responsabila si de reactiile noastre in caz de amenintare a vietii. Rapsunsul ei poate fi de blocaj total al copilului, de fuga sau de atac asupra celui ce ii ameninta viata. Niciuna din aceste reactii nu ar fi benefica unui copil aflat departe de parinti, intr-o locatie rupta de civilizatie. Hartia aceea cu crucea a adus acest joc infam in realitatea de zi cu zi, pe tot timpul taberei, transformandu-l intr-o experienta de viata traumatizanta. O lipsa de judecata criminala, demna de a fi amendata scump, si moral, si penal, si financiar.

Invingem Stresul Impreuna 8:17pm Jul 15
Un joc nepotrivit, iar adultul care l-a initiat este lipsit de RESPONSABILITATE. Tocmai de aceea parintii ar face bine sa fie cu ochii in patru, pe mana cui isi dau copiii! Deoarece traumele de la varste fragede sunt mai puternice!

Daniela Monica Guzu-psiholog 8:49pm Jul 15
Un joc total nepotrivit. Trebuia sa trageti un semnal de alarma sau chiar sa opriti jocul.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile