Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fiul meu in varsta de 8 ani are intotdeauna tendinta de a minti, chiar si atunci cand nu este intr-o situatie dificila.

Terapeuti RO 8:08am Jul 24
Mesaj:
buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat care este foarte important petru mine. Am un baietel in varsta de 8 ani si l-am crescut singura, relatia cu tatal lui rupandu-se atunci cand el avea 3-4 luni. Trec printr-o perioada dificila si nu stiu cum sa procedez. Am constatat ca fiul meu are intotdeauna tendinta de a minti, chiar si atunci cand nu este intr-o situatie dificila, pur si simplu inventeaya ceva doar de dragul de a conversa, de a se amuza.Daca i se intampla ceva lai putin placut la joaca sau cand este cu prietenii, evita sa-mi spuna ce se intampla, prefera sa se inchida in el, sa sufere singur….. Nu este deschis fata de mine…. Ajutati-ma va rog

Oana Bodor 1:47pm Jul 24
Unii copii mint de frica unor consecinte ale faptelor lor. Altii, cu o imaginatie foarte bogata, nu mint, ci inventeaza povesti prin care isi obtin un confort psihic. Sau pentru a atrage atentia. Nu stim care este reactia ta atunci cand afli ceva mai putin placut intamplat la joaca, si care este motivul pentru care copilul tau prefera sa se inchida in el cu privire la aceste lucruri. Copiii simt mult mai multe lucruri decat ne imaginam noi. Daca isi ascunde suferinta, e posibil sa fie o metoda de a te proteja pe tine, sau pe el insusi de o suferinta suplimentara. Dupa cum vezi, pot fi multe explicatii ale acestui comportament. Nu ar strica sa cauti un terapeut cu care sa discuti problemele tale, pentru ca ele se reflecta asupra copilului si el pur si simplu oglindeste inapoi acelasi model de comportament in legatura cu propriile lui probleme. O analiza mai detaliata a acestor probleme in terapie te poate ajuta mai mult decat sfaturile primite pe baza unor date sumare. Pana atunci, observa-ti copilul dar si pe tine insati, ofera-i atentie pozitiva, respect si acceptare a emotiilor lui. Daca crezi ca e nevoie sa pedepsesti, pedepseste comportamentul si nu persoana. El este copilul tau minunat, si il iubesti, chiar daca greseste cateodata. Accepta-ti propriile emotii si ai grija de tine. Relaxeaza-te si bucura-te de viata. Mult succes!

Carmen Caramlau 12:03pm Jul 25
Draga mamica, la varsta de 8 ani, copilul intelege notiunile de bine si rau, deci poti sa-i dai lectii pe aceasta tema, increzatoare ca va intelege. Iti recomand sa te transformi intr-o oglinda pentru o perioada, reflectand in detaliu atitudinile lui. Va intelege daca vei fi langa el, explicandu-i de fiecare data ca starile pe care le va trai in aceasta perioada, le traiesti tu de cand a inceput sa minta.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita