consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Baietelul meu de 5 ani refuza, cu urlete si plansete, sa mearga la gradinita. Anul trecut a mers si nu am avut nicio problema cu el.

Terapeuti RO 10:19am Oct 8
Mesaj:
Baietelul meu de 5 ani refuza cu urlete si plansete sa mearga la gradinita.Anul trecut a mers si nu am avut nici o problema cu el, la un moment dat educatoarea l-a tras de ureche dar si asa nu a avut problem sa stea la gradinita.Anul acesta l-am mutat la alta educatoare potrivit varstei sale la care a stat 4 zile si a inceput sa inventeze scuze ca: ma doare gatul,burtica si plangea ca si cum ar fi adevarat.L-am schimbat inapoi la educatoarea de dinainte,el a vrut si a fost de accord, a stat 2 zile si acum zice ca nu vrea sa se duca deoarece l-a tras de ureche anul trecut.I-am luat jucariile si I-am zis ca le primeste inapoi cande se duce la gradinita, nu are voie decat jumatate de ora la televizor si nici asa nu vrea.La el ca nu vrea inseamna urlete ,tipete si plansete.Am fost cu el la psihologul scolii si nu mai vrea nici acolo sa mearga, la fel urla.La toate aceste doamne zice ca nu ii place de ele.Ce pot face?

Pisiologul De Serviciu 10:36am Oct 8
Copilul are dreptate. Nu-i plac acele doamne. El stie mai bine de ce si daca ai stii si tu, ai vedea ca are dreptate. Ce poti sa faci? Sa-l duci la alt terapeut, din afara gradinitei, la un terapeut specializat pe copii. Daca insisti sa mearga unde nu vrea, o sa transforme plansul in boala. Sa stii ca este foarte posibil ca pe copil sa-l doara burtica atunci cand nu vrea sa mearga la gradi. Se numeste somatizare si nu este o inventie. Atentie, deci!

Iolanda Clenciu 11:10am Oct 8
Daca pleci de la ideea ca copilul inventeaza stari sau situatii nu vei putea fi atenta la nevoile lui si la starile lui autentice. Ascute ti simturile. O mama isi cunoadte f bine copilul. Cauta informatii despre doamna educatoare de la alti parinti despre starile altor copii si despre gradul de acceptare general. Este f posibil ca starea de confort sau disconfort zilnica din acea gradinita sa fie cheia. Mare atentie. Si da… căutati un alt psiholog care sa nu fie subiectiv, coleg cu cadrele din gradinita. Pe de alta parte , ascultati cu mare atentie in joc ceea ce copilul va spune ca se intampla zilnic la gradi.incurajati l sa vorbeasca despre asta.

Alexandra Badau 11:10am Oct 8
Sunt psihologi si barbati. Poate comunica mai usor cu acestia. Este imprtant pentru dezvoltarea lui ulterioara ca aceasta situatie sa fie rezolvata cat mai curand.

Cristina Cristea 12:05pm Oct 8
Un comportament neadecvat nu apare din cauza ca cel mic este rau, el cand plange si tipa , de fapt vrea sa-ti comunice ceva si nu stie cum sa o faca. Sunt sigura ca are probleme la gradinita , mai ales ca spuneti ca a fost tras de ureche . Mai nou , educatoarele ne educa copiii cu bataia , si nu este un caz singular . Respingerea lui este vis-a-vis de educatoarea care l-a tratat necorespunzator , si acum micutului ii este teama ca experienta s-ar putea repeta . Tratati-l cu blandete , initiati un joc in timpul caruia , cu tact , sa aflati care a fost problema , ce l-a deranjat la educatoare . Daca dvs consideti necesar , sa-l vada un psiholog , dar nu cel al gradinitei . M-am convins pe propria mea piele ca , interesul poarta fesul .

Christina Christine 4:24pm Oct 8
S-au intamplat unele lucruri la gradinita, exista niste motive pentru care copilul dumneavoastra refuza sa mai mearga acolo, mai mult chiar pedepsindu-l pentru ca nu vrea sa mearga intr-un loc unde nu se simte bine, nu il ajutati, ci doar ii agravati starea , se poate imbolnavi! Cereti ajutorul unui specialist !


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile