consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Nu stiu cu sa reactionez fata de invatatoarea fetitei mele. Fetita a fost lovita peste obraz de ea pentru ca nu “a avut caietul de romana “, dar caietul il avea in ghiozdan, numai ca fetita nu l-a vazut. In trecut a mai tras-o si de par…

Terapeuti RO 10:19am Oct 27
Mesaj:
nu stiu cu sa reactionez fata de invatatoarea fetitei mele?
fetita a fost lovita peste obraz de ea pt ca nu "a avut caietul de romana ",dar caietul il avea in ghiozdan numai ca fetita nu la vazut atunci dar la gasit mai tarziu.Nu este prima data cand o atinge pe fetita , a mai traso si de par ,atunci a stat sotul de vorba cu ea.Nu stiu si ce urmari va avea discutia asupra fetitei.

Mihaela Vasut Luncasu 10:32am Oct 27
Violenta asupra copiilor este interzisa prin lege. Ceea ce face invatatoarea este un abuz asupra copilului. Luati masuri urgente. Nu exista justificare pentru ceea ce face aceasta femeie. Nu va fie teama de repercursiuni, protejati-va copilul.

Adina Ene 10:47am Oct 27
Iertati-ma, dar cum nu stiti in ce fel sa reactionati? E posibil sa permiteti cuiva sa va loveasca copilul? Actionati cat mai rapid si alegeti un comportament -de persoana educata – ferm si eficient. Mergeti de urgenta la director.

Viorica Petrache 10:54am Oct 27
Ar fi bine sa fie obligatati prin lege educatorii,învăţătorii,profesorii sa facă dezvoltare personală,pentru a nu mai actiona într-un mod agresiv asupra copiilor şi adolescentilor.

Daniela-Monica Guzu 12:45pm Oct 27
Urmarile discutiei cu invatatoarea sunt infinit mai mici decat "atentionarile" invatatoarei. Este interzis ca invatatoarea sa atinga copilul dvs. si ea stie f bine acest lucru. Daca dvs. nu actionati, parintii colegilor fetei dvs fac la fel, atunci cine sa o atentioneze? Trebuie oprit comportamentul doamnei invatatoare, in cel mai rau caz puteti muta fetita la alta clasa sau la alta scoala. Stima si increderea in sine a fetitei dvs sunt comori, este important sa le cresteti nu distruge. Va vorbesc din experienta.

Oana Bodor 7:39am Oct 28
Inadmisibil! Violenta fata de copii nu este acceptabila nici macar in familie (pentru asta s-a inventat "telefonul copilului"). In locul dvs., eu as merge nu numai la directiune, dar as apela si la inspectoratul scolar, si chiar la mass-media. Oricand puteti gasi o alta scoala. Copilul se bazeaza pe dvs. sa-i asigurati protectia si siguranta fizica si psihica, nimic nu este mai important decat asta! Curaj!

Adrian Isacianu 2:30pm Oct 28
Stimata mamica, faceti sesizari la toate organismele: directiune, inspectorat scolar judetean, politie. Daca fetita are urme de violenta ca urmare a actiunilor acestui cadru didactic, scoateti certificat medico-legal si plangere penala.
Eu imi intreb in fiecare zi baiatul, atunci cand il iau de la gradinita, daca educatoarea a racnit la el, nici nu pun problema sa-l loveasca, si imi raspunde ca Nu. Daca mi-ar raspunde ca Da, directoarea va avea in biroul ei cea mai nedorita discutie in trei. Curaj si succes! De noi depinde ca ai nostrii copii sa zboare frumos.

Daniel Mois 11:36am Oct 29
Taci, nu face nimic, si peste vreo 10 ani duci fata la psihiatru… si explici ca n-ai stiut ce sa faci in urma cu 10 ani.

Clau Anki 1:32pm Oct 29
Stimata mamica, dupa cum ati vazut din relatarile colegilor de mai sus, nu este deloc im portant cine avea dreptate: fetita sau invatatoarea si nici adevarul nu conteaza:daca fetita avea sau nu caietul de romana le ea. Dreptatea si adevrul sunt valori, e adevarat, dar nu sunt valori absolute. Nici invatatoarea nu este judecator suprem, astfel incat sa-si permita sa dea verdicte sau pedepse. Ceea ce este mai important decat adevarul si dreptatea este educatia. Daca suferim orice fel de abuzuri (fizice, emotionale sau mentale), educatia noastra va avea de suferit. Si primii educatori sunt cei mai importanti formatori ai caracterului nostru. Asa ca si eu va recomand sa nu lasati aceasta invatatoare sa strice ceea ce ati cladit dumneavoastra in cativa ani, de dragul dreptatii subiective a invatatoarei sau de frica confruntarii. Acum este momentul de a va arata dumneavoastra insasi ca autoritatea nu este tot una cu obedienta si supunerea care aduc umiliri si alte vatamari, chiar daca asa ati invatat dumneavoastra pe parcursul istoriei personale! Lucrurile s-au schimbat de atunci, acum traim in era comunicarii, negocierii si civilizatiei. Parintele psihologiei, Freud, spunea ca primul om care a ales sa injure in loc sa dea cu piatra, a pus bazele civilizatiei. Daca ar fi trait in era noastra, probabil ca ar fi spus ca primul om care a ales sa puna intrebari suplimentare pentru a intelege situatia si a o accepta, in loc sa injure sau sa loveasca a pus bazele comunicarii asertive. Va doresc sa va invingeti frica de confruntare ca sa va puteti apara copilul.

Geanina Cucu Ciuhan 4:12pm Oct 29
As sugera sa incercati sa purtati o discutie cu invatatoarea in care sa precizati clar ca nu tolerati o astfel de atitudine fata de copilul dv. Daca in continuare simtiti sau sesizati ca doamna invatatoare continua sa se poarte asa, sau daca fetita nu se simte confortabil sa mearga la scoala sau sa interactioneze cu dansa, va sugerez schimbarea invatatoarei (insotita si de plagerile oficiale). Cel mai important este ca fetita dv sa mearga cu placere la scoala!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile