consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt eleva in clasa a XII-a si sunt foarte stresata de apropierea bacalaureatului, incat nu ma mai pot concentra pe ceea ce invat, nu mai reusesc sa memorez sau sa pun informatiile cap la cap.

Terapeuti RO 11:45am Feb 5
Mesaj:
Buna ziua.sunt eleva in clasa a 12a si sunt foarte stresata de apropierea bacalaureatului, părinții mei de asemenea..îndeajuns de îngrijorată încât sa nu ma mai pot concentra pe ceea ce invat.nu mai reusesc sa memorez sau sa pun informațiile cap la cap.as dori, daca puteti sa ma sfatuiti ce sa fac..deoarece imi doresc foarte mult sa reusesc sa iau bacalaureatul cu brio.multumesc

Botezat Radu 11:55am Feb 5
toti am trecut si inca mai trecem prin emotiile examenlor, indiferent de cat de importante sunt :) . Cel mai bine este sa incerci sa te linistesti atat pe tine cat si pe parintii tai si sa te pregatesti cat poti de bine; timp mai este, o sa vina oricum… Keep calm and study ;)

Carmen Badea 12:05pm Feb 5
Poti folosi un produs pe baza de plante indiene, care se numeste MENTAT. Am experienta cu el, l-am recomandat multor pacienti si a functionat de fiecare data.
Iti recomand cate 2 tablete de 2 ori pe zi, dimineata si seara, cu 30 minute inaintea meselor, pana iti vei termina cu bine examenele.
Dintre proprietatile produsului, citez din prospect : creste capacitatea de concentrare si memorare, imbunatateste atentia si rezistenta la stres. Asigura o buna oxigenare a tesutului nervos fara sa produca agitatie nervoasa sau insomnii, recomandandu-se in cazuri de oboseala si epuizare.
Este un supliment nutritiv, se gaseste in farmacii si se elibereaza fara reteta.
Iti doresc putere si tenacitate, multa bafta si un car de noroc.

Remus Sandu 12:28pm Feb 5
Fiecare societate are probele ei de maturitate pentru fiecare sex. De ex. am văzut un reportaj pe TVR2 despre un trib în care bărbaţi adevăraţi erau consideraţi cei care reuşeau să sară doar în 2 paşi peste 20 de vaci înşirate paralel. Pentru femei, proba de foc era să primească câteva zeci de bice pe spinare pentru a spăla păcatele familiei, fraţilor, ceva de genul ăsta.Fiecare din candidaţi era foarte îngrijorat: oare va fi în stare să facă săritura ? Femeile erau foarte speriate că nu vor rezista şi vor fugi de sub loviturile biciului. Cele care nu treceau proba erau privite cu dispreţ de ceilalţi membri ai comunităţii. Alelalte în schimb aveau sentimentul datoriei împlinite şi aveau garanţia că vor fi luate ca neveste de către unul din bărbaţii care au fost în stare să sară peste vaci.

Până acu 15 ani la noi referinţa minimă era că trebe să faci armata, acum a rămas doar bacul. Alţii au rămas blocaţi pe standarde mai ridicate autoinduse sau inoculate de către familie: trebe să faci obligator la medicină, că aşa a făcut tot neamul nostru, alţii la drept etc.

Şi când te uiţi mai din avion, vezi că este mai degrabă o imensă spălare pe creier axată pe introducerea şi menţinerea individului într-o competiţie inutilă. Mare parte din medicina practicată ar putea fi considerată o farsă, multe alte profesii îţi garanteaza doar un ciolan de ros.

Este foarte la îndemână să-i arăţi pe alţii cu degetul: bă, proşti sunt ăia din tribul papuaşilor din insulele nu ştiu care… altă treabă nu au decât să alerge peste vaci sau să biciuiască femeile. Mai complicat este să înţelegi ce nu este în regulă în societatea ta/ograda proprie sau în ultimă instanţă cu tine însuţi

Sigur, dacă ai reuşi să înţelegi care sunt factorii care modelează dinamica socială şi ce poţi sa faci să nu ajungi doar o rotiţă într-un sistem… ar fi ceva formidabil. De ex. să practici realmente medicină şi să oferi omului SOLUŢIA de care are nevoie să se simtă mai bine.

Motiv pentru care chiar ai putea încerca să treci bacul, dar fără sa te aprinzi prea tare… dacă nu îl iei nu e mare tragedie ;)


Remus Sandu 1:34pm Feb 5
îţi recomand suplimentele de aici, fiecare are un rol specific pentru eficienţa activităţii creierului. Pentru niacină trebuie puţină documentare, dar merita fiecare minut. De citit şi articolele din comentarii http://tinyurl.com/q7lsusw Dietă: excluderea soia, a glutenului, zahărului, reducerea carbohidraţilor şi înlocuirea lor cu grăsimi sănătoase din nuci şi seminţe crude .


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile