Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatIn ultima perioada am stari tot mai tensionate, ma comport ciudat, ma enervez repede…

Terapeuti RO 8:13pm Nov 8
Mesaj:

Bună ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, sunt fata si am 17 ani. In ultima perioada am stari tot mai tensionate, ma comport ciudat, ma enervez repede( si cel pe care imi razbun toti nervii este din pacate prietenul meu ). Simt ca nu mai sunt eu, nu stiu care e cauza care mi-a declansat starea asta, dar stiu ca imi doresc sa imi revin. Multumesc frumos. O zi buna !


Cristi Oprea 8:17pm Nov 8
Un raspuns scurt ar fi sa-ti amintesti ce s-a intamplat in perioada in care s-a produs schimbarea asta la tine in viata ta si a celor apropiati tie. Daca spui ca n-ai avut-o de mult timp inseamna ca un indiciu poate fi gasit aici.

Bogdan Bogdanovich 8:43pm Nov 8
Furia este o emotie puternica, primara ce are rolul de a restabili contractele sociale defectuase. Daca prietenul te enerveaza intr-un context in care furia chiar trebuie sa apara, ea este sanatoasa, caci introduce cearta constructiva, ce restabileste ordinea in relatia voastra. Daca intri in furie din ce in ce mai des, dar doar fata de prietenul tau…probabil ca relatia dintre voi a devenit una ce implica jocuri psihologice, ce genereaza frustrari si/sau angoase. Daca in general intri in furie lejer…si prietenul devine un soi de paratraznet, instaurandu-se un joc de tipul persecutor (tu)-victima (el), probabil vb de niste tipare copiate in timpul copilariei de la parinti (ex. un tata cara tipa la mama atunci cand se cearta). Ce poti face e sa fii cat mai mult in prezent (nu in viitor-tu niciodata bla bla, nici in trecut – numai mie mie se intampla etc) in momentul in care simti ca devi furioasa…ca sa descoperi treptat sursa furiei, ca apoi sa o canalizi cum trebuie. Prietenul tau e super…caci ai nevoie de un paratraznet, si eventual vb mai pe larg cu el despre problema asta…caci o furie reprimata poate duce in depresie, caci vb de o energie puternica ce se canalizeaza in interior, dk nu este manifestata extern…

Acasa Yumeiho 6:56am Nov 9
Multe fete mai ,,vioaie" ,,sufera" de aceleasi simptome. Parerea mea este ca ai surplus de energie care la fel ca in cazanul unei locomotive, ar trebui valorificata. Asa ca eu iti recomand sa te duci la o sala de fitnes si sa faci exercitii fizice intense timp de cate o ora, cel putin o luna de zile si apoi starea de enervare iti va fi inlocuita de ingaduinta si receptivitate. succes!

Diana Bordeianu 12:18pm Nov 9
Pe ce fundal apar starile tensionate, ce anume ai facut de consideri ca este ciudat ceea ce faci. Mie mi se pare un pic vag formulat. Un raspuns de suprafata ar fi: cand te apuca starile tensionate – da-ti time – out, implica-te in activitati recreative, placute si utile, apoi rediscuta problema aparuta. Ar fi util daca acele stari tensionate apar la niste probleme clare cu care te confrunti – sa nu eviti discutarea si gasirea de rezolvari. Poate asta te face sa muti furia pe prieten. Pentru ca taci in fata altor persoane, ramai cu emotia si o descarci pe unde nimeresti. Corect este sa poti duce replica la bun sfarsit in contectul in care apare starea tensionata. Daca vrei sa imi detaliezi mai mut, te astept pe office@atelierecumaniere.ro cu mesaj pentru consiliere online gratuita protejata de anonimat.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile