consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

La un an dupa casatorie am devenit cu nervii la pamant, ma enervez din orice si imi vars nervii pe baiatul meu…

Terapeuti RO 9:21am Oct 13
Mesaj anonim:

Am 28 de ani, sunt catorita si am doi copii, un baiat de 6 ani si o fata de 8 luni. De la un an dupa casatorie am devenit cu nervii la pamant, din cauza problemelor, credeti-ma sunt cu nervii la pamant. Ma inervez din orice, si mai rau e ca imi vars nervii pe baiatul meu.Trebuie sa fac ceva urgent sa-mi pot calma nervii, sa nu ma mai enervez, sa raman calma.


Olga Dimancea 9:52am Oct 13
Ma bucur ca vrei sa faci ceva pentru a schimba aceasta stare. E drept ca problemele de zi cu zi ne pot cauza anumite dezechilibre emotionale insa inteleg ca realizezi ca iti versi nervii pe alta persoana, fiul tau. Cauta sa afli care este persoana sau situatia reala care te aduc in aceasta stare si confrunta-te cu acestea intr-un mod care sa diminueze conflictul, nu sa-l amplifice.

Katona Nicolae 10:09am Oct 13
Dacă simţi că te enervezi mai mult pe băiat decât pe fată, asta înseamnă clar că ai o problemă două trei cu soţul, băiatul fiind "imaginea" lui în subconştientul tău. Conştientizând asta, că săracu copil nu are nici o vină că îi băiat şi nu fată, va mai scăpa de… o parte din nervii tăi… :)

Probabil că problema nu eşti tu, nici copilul, ci… relaţia ta cu soţul tău… Nu oamenii sunt defecţi, ci relaţiile lor se defectează, se uzează, încep să scârţîie, ca un mecanism pe care uiţi să… îl ungi, să îl cureţi, să îl întreţii, în permanenţă…

Când părinţii nu se înţeleg, copiii iau bătaie… :)

Dacă toată lumea te enervează, în mod egal, atunci modul în care percepi situaţia ta personală este de vină, asta îţi provoacă nemulţumiri, frustrări. Oricum, sună un psiholog, înainte de a începe să iei aiurea chimicale calmante şi antidepresive…

Alice Dinu 10:24am Oct 13
Ar fi indicat sa descoperi ce sentimente se afla in spatele acestei stari de iritabilitate: furie,, neputinta, frica, cuplabilitate si ce anmume le declanseaza…o anumita relatie, neajunsuri, rolul de mama… sunt multe de explorat… recomand psihoterapie…

Clarisa Fritzman 10:46am Oct 13
Nu mă pricep prea bine la ce specialist trebuie să apelezi, dar cred că şi corpul tău este slăbit datorită naşterilor. În acest caz simţi un disconfort, dizarmonie şi dacă nu ai susţinerea familiei poţi să îţi clarifici ideile şi cu ajutorul unui terapeut.

Ivan Otilia 10:47am Oct 13
Ce s-a schimbat la un an de căsătorie de te aduce in starea asta?

Cristiana Alexandra Levitchi 1:59pm Oct 13
Casatoria si venirea pe lume a copiilor sint evenimente frumoase insa foarte solicitante. Eu va sugerez sa sa va luati timp si pentru dvs (presupun ca sinteti suprasolicitata din ce scrieti) Sint importante si alte detalii privind timpul scurs de la casatorie si venirea pe lume a primului copil. Desigur vizita la psihoterapeut individual/familie ar fi buna.

Cristiana Alexandra Levitchi 2:08pm Oct 13
Recomand si parenting (de multe ori din ce am obs este f necesar) O carte foarte buna scrisa de doi psihoterapeut adlerieni este aceasta http://www.humanitas.ro/humanitas/cum-devenim-p%C4%83rin%C5%A3i-mai-buni-2 Gasiti in ea diverse metode democratice pentru cresterea copiilor – fireste trebuie citita de ambii parinti

Dorin-Mihail Agapie 2:46pm Oct 13
Poți încerca adoptarea unui „nou hobby” din latura sportului : bicicletă, jogging, fitness, pilates, înot, etc. Aceste tipuri de activități îmbunătățesc autocontrolul și devin (în timp, prin practică sistematică) un stil de coping (adaptare) excelent în fața stresului. Poți încerca de asemenea și o vizită la un consilier/psiholog sau o combinație: sport + un proces terapeutic. :) O zi bună îți doresc!

Alex Enache 6:16pm Oct 13
Buna seara ! Medicamente nu recomand, si nu cred ca este foarte mare nevoie de un psihoterapeut ori psiholog. De ce spun asta pentru ca de multe ori noi insine trebuie sa descoperim anumite lucruri singuri, trebuie sa ne regasim. De multe ori ne indepartam de noi insine, de sufletul nostru, de sursa, si astfel pot aparea anumite dezechilibre interioare, care din cate am observat la marea majoritate se manifesta astfel. Nervozitate, anxietate, nu fac fata stresului, etc. Inainte de a ne face analizele, mai intai trebuie sa ne analizam. Asa ca va propun sa va reintoarceti in interiorul dvs, putin cate putin si sa vedeti ce se intampla. V-ati intrebat vreodata, "de ce ?" De multe ori raspunsul il primim imediat chiar de la noi. Spre exemplu starile de nervozitate pot aparea si datorita faptului ca noi am dori ceva dar nu il avem, si astfel ne concentram pe ceva din viitor, in loc sa traim prezentul. Spre exemplu degeaba ati incerca dvs. sa renuntati la aceste stari, cand de fapt acestea pot fi efectul altei cauze si acela : golul interior. De multe ori trebuie sa umplem acel gol cu ceva, nu sa scapam de aceste stari. Cam asa cred ca se lucreaza cel mai bine in astfel de situatii. Sanatate !

Burlacu Elena Raluca 8:17am Oct 16
Incercati terapia Bowen.

Centrul Terapii Borri 9:58pm Oct 17
Vedeti poate sunteti prea obosita si aveti unele blocaje energetice. Ati spus ca ati suferit mult… e normal ca energia vitala sa se fi scurs prea repede. Va recomand sa va tratati cu o terapie care pune in echilibru aceste dezechilibre. Puteti sa ma sunati sa discutam despre problema dv.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile