consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Pot face bai termale, fara tratament balnear, iar apoi sa fac si bai sarate?

Terapeuti RO 10:53am Jul 8
Mesaj:
Întrebarea mea este dacă există vreo contraindicaţie de a face bai termale, timp de mai multe zile, fără tratament balnear, iar apoi, să zicem pe parcursul concediului sau al întregii veri să se facă şi băi sărate. În concret merg în concediu la Băile Felix, dar pe parcursul verii aş dori să merg câteva zile şi la Ocna SUgatag. Pot fi asociate aceste tipuri de băi? Mulţumesc.

Terapeuti RO 8:07am Jul 11
D-na Trandafir Mioara, avem doua grupuri de discutii: "Intreaba psiholgul/psihoterapeutul online!" si "Intreaba terapeutul online!". In cadrul primului se pun intrebari doar din domeniul psihologiei/psihoterapiei, cel de-al doilea permite intrebari din orice domeniu care presupune o terapie (deci inclusiv fizioterapia), numai ca, da, raspund preponderent psihologii/psihoterapeutii… Dar folosim in principal acest grup, deoarece este mult mai activ, chiar daca melanjul acesta de intrebari din diferite domenii nu e neaparat cea mai buna varianta…

Aniela Lucian 12:18pm Jul 11
Dupa cite am observat din experienta mea proprie (Felix si Ocna Sugatag), cele doua se completeaza BINE reciproc, doar daca nu aveti si niste afectiuni majore, de care nu ati pomenit nimic in postare…. La concret: la Baile Felix, trebuie sa aveti grija (sa va monitorizati FOARTE ATENT starea corpului, din momentul in care ati intrat in apa…) cit timp petreceti in apa, deoarece este usor radioactiva (face bine unor afectiuni, dar unii nu suporta sa stea in apa mai mult de 10 minute deodata). Exista PANCARTE care va atentioneaza la durata maxima recomandata de stat in apa (NU IGNORATI!!!). Daca cumva ati avut, cindva in viata, fracturi (sau rupturi, luxatii , entorse etc.) de oase (ligamente etc.), atunci, daca stati mai mult timp in apa decit cel recomandat (maxim 30 minute per sedinta, daca suportati…), atunci noaptea va fi groaznica…:) – va revin toate durerile avute vreodata la respectivele fracturi, mult amplificate. (Acesta este efectul "crizei de vindecare" prin care trece organismul, sub influenta apelor usor radioactive…) – De altfel, nu trebuie sa va panicati, dar nici nu trebuie sa dati in cealalta extrema si sa va indopati cu tot felul de calmante etc. – acesta este "riscul". – Asa ca, atentie, si rabdare cu apa! – La Ocna Sugatag, aceleasi recomandari cu perioada maxima de stat la o ocazie in apa, deoarece acolo inima este mai expusa…. Dar, daca respectati indicatiile, veti avea o vacanta extraordinara! Aceste bai va obliga, intr-un fel, sa va acordati atentie speciala propriului corp, si va fi minunat sa va (re)descoperiti capacitatea minunata a propriului corp de regenerare! – A, da, la Felix sa nu uitati sa contemplati minunatiile de NUFERI …. e o relaxare absolut incredibila…. :) – In concluzie: iubiti-va corpul, fiti egoista intr-un fel sanatos, si…. Distractie placuta, si sanatate! :)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier