consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cand petrec mult timp in fata calculatorului sau pe scaun, am, dupa un timp, o senzatie extrem de neplacuta in zona cervicala, exact la baza capului, senzatie care parca se intinde pana in cap, insotita uneori de ameteala.

Terapeuti RO 7:27am May 16
Mesaj:
Buna ziua!

Ma adresez dumneavoastra, deoarece nu stiu spre ce forma de tratament sa ma orientez, existand atat de multe optiuni.
Problema mea este urmatoarea: cand petrec mult timp in fata calculatorului sau pe scaun invatand, am dupa un timp o senzatie extrem de neplacuta in zona cervicala, exact la baza capului (nu o pot numi durere), care parca se intinde pana in cap, insotita uneori de ameteala.
Alte probleme:
- din copilarie sufar de tinitus, care nu ma afecteaza prea mult. De ceva timp incoace am perioade in care imi vajaie capul foarte tare, mai ales seara (dar nu numai), fiind diferit de sunetul de tinitus cu care am crescut
- port ochelari de la varsta de 7 ani (miopie, in prezent -2,75 S si -3,00 D). Stagnase mai bine de 5 ani, apoi am inceput sa nu mai pot citi la distanta, mi-am schimbat ochelarii si la scurt timp dupa aceea a revenit problema cu scrisul incetosat, insa la consultul oftalmologic s-a stabilit ca vad bine cu ochelarii actuali. Problema cititului o am in special la scrisul de pe ecrane, cum ar fi subtitrari, panourile de la metrou etc.
- acum 2 ani am suferit de dureri la incheietura mainii drepte, care au migrat si spre degete, iar apoi spre mana stanga. M-am chinuit aproape 1 an, am lucrat la calculator cu bandaje, am folosit mouse-ul cu mana stanga si durerile au trecut (incheietura de la mana dreapta ma inteapa si acum daca o folosesc la mouse, in rest nu am nicio problema cu ea)
- nu mai suport mersul cu masina, uneori ma cuprinde o stare de rau de masina (nu stiu sigur, dar am impresia ca doar in perioadele cand ma supara si zona cervicala)

Am 26 de ani, alte probleme de sanatate nu (mai) am – am avut lipsa grava de vitamina D, pe care am remediat-o, mi-au iesit acum 2 ani TSH foarte mic, apoi anticorpi tiroidieni, care in decurs a 6 luni au disparut singuri si de atunci nu au mai iesit la analize, din cauza problemelor cu incheieturile am fost foarte deprimata, dar am trecut si de acea perioada -, nu fumez, ma hranesc sanatos (incerc sa ma mai ingras putin – 40 kg la 1,60 m), sunt intr-o relatie stabila, fara probleme majore, iar in prezent am luat o pauza de la munca la birou in fata calculatorului pentru a ma ocupa de facultate, dar si pentru ca ochii, incheieturile, spatele si corpul in general sa se recupereze putin.

Imi cer scuze pentru faptul ca m-am lungit atata, insa nu stiu ce informatii va pot fi de folos. In principiu caut un tratament prin masaj pentru problema cu ceafa, dar cu siguranta dumneavoastra stiti mai bine in ce directie sa ma orientez.

Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Cristina


Florentina Coman 4:51pm May 16
De obicei, durerile de suflet se ascund în durerile trupului. Este posibil ca starea de sănătate să se remedieze dacă înţelegi mecanismul din spatele bolii fizice. Oricum, pe lângă analizele medicale şi celelalte, încearcă psihoterapia, face minuni!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile