consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt casatorita de 2 ani si am ajuns in situatia de a fi doi necunoscuti ce locuiesc in aceeasi casa. Partea cea mai proasta este ca el cosidera ca relatia noastra functioneaza cum trebuie…

Terapeuti RO 8:26am Nov 7
Mesaj:
Am 27 de ani. Sunt casatorita de 2 ani si am ajuns in situatia de a fi doi necunoscuti ce locuiesc in aceeasi casa. Singurul subiect abordat este: ce am facut la job fiecare din noi?, urmeaza mancare, dus si somn. Viata sexuala nu este una stralucita. Se intampla si o data la 3 saptamani, inivitiativa 90% din partea mea. Inainte mai existau iesiri cu prietenii dar pt ca ei au deja copii si noi nu, am devenit destul de solitari. Suntem 2 persoane la poli opusi si am obosit sa lupt pt a-l aduce la normalitate… Partea cea mai proasta este ca el cosidera ca asa cum este acum, relatia noastra functioneaza cum trebuie…..Ce e de facut :( ( ???

Mihaela Vasut Luncasu 8:45am Nov 7
Fiecare are normalitatea lui si de obicei si cuplul pe care-l formeaza doi oameni isi gaseste o normalitate. Din ce am inteles eu vorbiti de o lipsa a intimitatii emotionale. Incapacitatea de a ne apropia de cineva sau de a lasa pe cineva prea aproape poate fi resimtita dureros daca este in conflict cu o dorinta la fel de intensa de apropiere emotionala. Daca insa nu exista o dorinta de apropiere (cum se intampla la persoanele mai solitare), incercarea celuilalt de a intra in prea mare proximitate poate fi resimtita ca intruziva, agresanta.

Ioana Frecan 8:47am Nov 7
Pare ca ce este bine pentru unul este rau pentru celalalt. Din ceea ce descrieti ma gandesc ca sotul dvs. a renuntat la intimitate, la a impartasi ceea ce traieste, gandeste, la avea apropiere si timp calitativ impreuna. Psihoterapia v-ar fi foarte potrivita. Toate cele bune.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:51am Nov 7
ce inteleg eu este ca tu nu te simti bine si ca sotul crede ca totul este ok. Ce iti pot sugera este sa il rogi sa te sprijine, sa mergeti la o terapie de cuplu din simplul motiv ca TU nu te simti ok. Restul descoperiti cu ajutorul terapeutului. Succes!

Gerard Stroe 10:21am Nov 7
Se pare ca fiecare vrea altceva de la relatie, dar ce este acel altceva, inclusiv din punct de vedere al vietii sexuale, puteti afla in consiliere de cuplu! Dupa ce aflati ce anume doreste celalalt va puteti hotara daca fiecare este dispus sa ofere acel ceva de care are nevoie partenerul. Viata sexuala e foarte importanta in cuplu, iar sotul alege sa nege decat sa ceara ceea ce i-ar placea. Succes!

Dana Cladynela Balazs 10:39am Nov 7
Multe relatii de casatorie ajung in acest impas unde exista rutina, monotonie. Se pare insa ca acest aspect te deranjeaza doar pe tine. In primul rand stati sincer de vorba si incearca sa-l faci pe sotul tau sa inteleaga masura in care esti tu afectata fara insa a-i crea impresia ca el este vinovat de asta, iar apoi hotariti impreuna ce anume ar fi de facut (ar fi foarte indicat terapie de cuplu daca va permiteti). Intreaba-te ce anume ai dori sa fie schimbat in viata ta. Pune chiar pe hartie. De exemplu, se pare ca ai dori ca si sotul tau sa ia initiativa in viata amoroasa. Explica-i intr-un mod glumet, jucaus – repet mare atentie – ca ai dori sa vezi asa o initiativa la el, ca ar arata cat de mult te apreciaza, etc. Multi dintre noi ne pozitionam in casatorie intr-o pozitie de confort si de aici e usor sa apara monotonia: nu e nimic de cucerit, le ai pe toate la picioare….Asta nu arata ca nu ar avea sentimente fata de tine. Succes.

Kristina Turcan 11:34am Nov 7
Situatia imi este cunoscuta. Nu dispera ci insista la discutii sincere despre felul in care te simti din cauza situatiei si spune intii pentru tine ce ai vrea de fapt si apoi si sotului ce ti-ar placea sa faci, cum ai vrea sa fie. Pare greu de la inceput, dar asupra unei relatii trebuie sa lucrezi din nefericire foarte mult. Gasiti limbajul iuirii fiecaruia dintre voi si decideti ce poate oferi fiecare. Sunt sigura ca vi se va primi! Succes!!!!!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile