consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu lucreaza inclusiv duminica, pur si simplu e un workaholic, iar eu ma simt tare neglijata si singura.

Terapeuti RO 8:20am Jun 12
Mesaj:
Buna ziua,
Am avut o casatorie fericita pana acum 8 luni de zile pana cand sotul meu si-a schimbat locul de munca. Acum e manager la un mare complex turistic.Lucreaza cam 13 ore pe zi, in fiecare zi, chiar si duminica. İnainte de acest loc de munca eram foarte apropiati, comunicam mult, petreceam foarte mult timp impreuna, imi acorda atenie dar acum nimic. L-am rugat de nenumarate ori sa-si petreaca doar duminicile cu mine si sa comunice cu mine despre locul lui de munca. Dar daca eu nu-l intreb ce a facut toata ziua, nu zice nimic dar in schimb are pretentia ca eu sa-l inteleg si sa-l sustin.
Eu lucrez 7 ore zilnic inclusiv sambata, si eu sunt obosita cand ajung acasa dar simt nevoia de a comunica cu sotul meu in schimb el s-a inchis in el si suntem ca doi straini.
Nu cer mult de la el doar 1 zi din saptamana sa stea cu mine si sa comunice asa cum o faceam mai demult. Ne certam zilnic pe tema asta deoarece nu face nimic sa intrepte situatia. Cand vine acasa si vad ca din nou nu vorbeste nimic imi urca tensiunea la maxim, nu ma pot controla si ne certam.
Ma doare foarte mult acest lucru, ma simt tare neglijata si singura. Mentionez ca sotul meu e un om matur, care iubeste sa lucreaze, un om foarte serios, nu e vorba de nici o alta femeie, pur si simplu e un workaholic. Ajutati-ma va rog ce metoda sa aplic sa devina din nou atent, comunicativ si sa-mi acorde si mie un pic din timpul lui.
Multumesc

Florin Panoiu 8:32am Jun 12
Asa cum va simtiti dvs. cand vedeti ca din nou nu vorbeste nimic, probabil asa se simte si el, anticipand ce urmeaza. Poate e timpul sa schimbati foaia. Radical. Atunci cand simtiti ca va urca tensiunea, spuneti-va in minte ca certandu-l nu veti obtine ce va doriti ci dimpotriva si ca va este util sa-l primiti cu caldura, intelegere, atentie, chiar daca va simtiti nervii intinsi la maxim. Incercati o saptamana si vedeti ce se intampla. Daca nu functioneaza, e timpul sa luati in considerare independenta si autonomia personala. Succes.

Adriana Stoica 10:15am Jun 12
Cititi cartea aceasta…"Cele cinci limbaje ale iubirii" Autor: Gary Chapman. Veti gasi multe raspunsuri.

Invingem Stresul Impreuna 10:59am Jun 12
Dupa cum spunea Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor, tot ce avem de facut este sa RESPECTAM REGULILE. Inclusiv (sau mai ales) ziua de munca de 8 ore! Orice program prelungit e un ABUZ al angajatorului, si duce la alienare… Mai ales daca banii sunt mai importanti ca si casnicia, partenerul, sanatatea proprie… autosabotare in toata regula. Solutia va apare singura in 3-4 ani, cand cade la pat, bolnav, si are nevoie de infirmiera privata. Se va reintoarce la tine.

Grigoras Nitica 12:34pm Jun 12
Nu asteptati sa va urce tensiunea si sa va certati,vb.,incercati sa purtati o discutie cat mai calma explicand ca o relatie fara comunicare nu are rost,mai bine va simtiti singura in ”una”decat in doi ..Ma aflam si eu aprox. in aceasi sit.,l-am asteptat la cina si-n timp ce ne hraneam l-am ”hranit” si cu vb.mele calm..”Nu suntem obligati sa stam impreuna daca nu suntem fericiti si nu avem timp sa comunicam,avem dreptul fiecare la fericire fara tensiuni,cred ca este timpul sa divortam ,am nevoie de cineva care-mi da atentie….”…La auzul acestor vb. a schimbat foaia.O va schimba si sotul dvs.daca-l mai intereseaza,daca nu…luati in considerare cele spuse de D.Florin…”independenta si autonomia pers…”..Succes!!!!!!!!!!!!!!

Aniela Lucian 12:00pm Jun 13
Eu, personal, v-as recomanda asa: in ziua in care doriti (Dvs.) sa fiti impreuna, si sotul Dvs. nu vrea (sau nu poate, deoarece este la servici si trebuie sa lucreze), pur si simplu va duceti la dinsul la servici, si va faceti utila in vreun fel… faceti ceva, care ii este si lui de folos (lucruri administrative, sau pur si simplu sunteti doar cu el, FARA SA DERANJATI sau sa vorbiti cu el! – Nu-l intrerupeti din munca, fiti doar spectatoare!) Nu vorbiti cu el si nu-i distrageti atentia de la ale lui, fiti doar observator "invizibil"! – Incercati sa intelegeti munca lui, si veti vedea si problemele actuale ale sale, fara sa trebuiasca dinsul sa deschida gura… Cind a terminat serviciul, mergeti impreuna la cina. Si asteptati sa deschida dinsul subiectul referitor la ce vrea dinsul…. Va fi o experienta foarte interesanta pentru amindoi… Ar fi bine sa dati feedback, pina la urma,,, toti invatam din experiente. Unii din ale noastre personale, altii din ale altora…. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile