consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As vrea sa ma sfatuiti despre dependenta de munca. E vorba despre sotul meu.

Terapeuti RO 8:03am Aug 8
Mesaj:
Buna,
As vrea sa ma sfatuiti despre dependenta de munca?
E vorba despre sotul meu. Suntem casatoriti de peste 20 ani si, intotdeauna a fost asa. Am sperat si am asteptat ca, odata cu trecerea timpului si realizarea obiectivelor care tin de o existenta de "bun simt" sa o lase mai usor si, sa avem timp pentru noi. Situatia e insa la fel, motiv pentru care sunt tensiuni zilnice intre noi.
Eu as vrea sa incep sa "traiesc" chiar daca sunt peste 40 ani si, mi-ar fi placut sa o facem impreuna dar, privim in directii diferite se pare!
Ce sfat imi dati?

Ștefan Arnăutu 8:06am Aug 8
Toti avem dreptul sa ne traim viata asa cum consideram ca ne este bine. Din cate spui ai "sperat si ai asteptat". Dar de facut, ce ati facut pentru a avea o casnicie asa cum v-ati dorit-o? Genul asta de probleme nu se rezolva asteptand ceva de la celalalt. Trebuie facut ceva. Incercati o consiliere de cuplu. Ar trebui ca prin asta sa gasiti, fiecare, raspuns la ceea ce asteptati unul de la celalalt. Numai bine!

Catalina Olteanu 8:25am Aug 8
Da este foarte buna ideea cu consilierea de cuplu..in general workaholici sunt asa pentru ca se afunda in munca in ideea de a fugi sau a uita de alte probleme…poate exista probleme intre voi pe care nu le poate confrunta, poate ca exista conflicte interioare despre care tu nu stii pentru ca nu iti spune…poate nu comunicati suficient si atunci el refuleaza in munca…va urez mult succes! se poate rezolva! ai incredere!!

Kathy Veg 11:54am Aug 8
Insista si explica sotului tau ca viata este scurta si nu merita satraiesti doar pt munca mai tirziu o sa iti para rau ca nu ti ai trait viata asa cum ai fi dorit …sunt atit de multe lucruri frumoase care merita vazute si meriti sa fio

Carmen Caramlau 5:13pm Aug 8
Odata ce s-a obisnuit sa fie desprins de familie, sa traiasca pentru munca, sansele sa renunte la acest stil de viata sunt minime. Pentru ca i-a devenit o a doua natura, pentru ca il fereste de responsabilitatile si implicarea inerente atunci cand esti prezent. Pentru ca il atrage ceva mai mult acolo decat acasa. Sau cineva. Intelegeti ca nu se va schimba daca doriti dvs, ci numai daca va dori dansul. O discutie serioasa cu dansul poate duce la o ruptura. Sunteti pregatita pentru o astfel de alternativa? Discutati cu un terapeut.

Ella Elena Carmen 4:29am Aug 9
discutati cu un terapeut,sa va ajute psihic pt.o eventuala ruptura,a-ti ajuns la punctul limita de rabdare sa complaceti cu relatia,nu mai este cale de intoarcere,depinde in ce domeniu lucreaza,poate vrea sa faca performanta,nu trebuie amestecata viata profesionala cu relatia de cuplu,pt.el conteaza doar realizarile profesionale,i se pare ceva normal sa va gaseasca acasa ca si cum a-ti fi o piesa de mobilier.Nu o sa se schimbe,dar daca o sa aveti o discutie cu ceea ce va doriti,e posibil sa o faca 2-3zile

Invingem Stresul Impreuna 6:13am Aug 9
E criza varstei mijlocii. La Dvs, desigur. Daca timp de 20 de ani ati ACCEPTAT o astfel de situatie, v-ati complacut in ea, si ati considerat-o normalitate, azi tot Dvs v-ati trezit ca situatia nu va convine… E cam tarziu pentru o remediere brusca… Sunteti in situatia bolnavului care apeleaza la medic doar dupa ce e prea tarziu… Va recomand o sedinta de coaching (va ofer eu una daca doriti), in care sa va stabiliti OBIECTIVELE si PRIORITATILE in viata. Dupa care veti vedea mai clar ce masuri trebuie luate.

Remus Sandu 6:01pm Aug 9
Daţi-i să urmărească interviul acesta cu Woody Allen, teoretic ar putea să vadă lucrurile în altă perspectivă http://wp.me/p48646-Hr


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile