consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am doua grupuri de prieteni, dar au aflat ca ii barfesc pe cei dintr-un grup cu cei din celalalt grup…

Terapeuti RO 7:52am Jun 20
Mesaj:
Buna ziua. Am intalnit ieri o problema care ma deranjeaza intr-atat incat nu vad niciun sens nici macar sa ma ridic din pat. de fapt problema sunt insasi eu. Sunt o persoana careia ii place sa aiba multi prieteni si cu toti sa se inteleaga. Prietenii mei cei mai buni fac parte din doua grupuri diferite(Virginia, Valeria, Ana, Ion, Cristi si de cealalta parte Dana, Mihaela, Daniel). Pentru a mentine relatiile bune cu toti, aveam o perioada cand ii vorbeam Mihaelei, Danei (…) lucruri doarte urite despre prietenii din prkmul grup. Chat-uiam cu ei pe acebook arunand cuvinte foarte urite despre prietenii din primul grup. Recent ei au vazut toate aceste mesaje si s-au intors de la mine, pentru ca intd-adevar erau foarte urite. Ne-am despartit intr-un mod urit, Virginia zicsnd ca ea cu asa persoane ca si mine nu vrea nici macar sa stea la o masa pentru ca sunt fata de care se ferea mereu. Sunt fatarnica, asa ma caracterizeaza ei.
Eu inteleg vina mea si inteleg supararea lor, insa eu la ei in realitatea tin foarte mult, iar ei cred ca eu m-am folosit de dinsii. Peste 5 zile avem balul de absolvire a liceului si nu stiu cum sa ma uit la ei in ochi. Nu vreau nici macar la bal sa merg.

Clau Anki 8:29am Jun 20
Remuscarile pe care le ai sunt semn bun; ele te vor ajuta sa-ti ajustezi comportamentul pe viitor. In ceea ce priveste prezentul, nu stiu ce valoare vor avea aceste remuscari pentru grupul despre care ai vorbit urat. Probabil te-ai aliat cu primul grup, ca sa nu pierzi apartenenta la el si, impilcit, pretuirea membrilor lui. Dar nu stiu daca cei din primul grup au capacitatea de a-ti intelege motivatia. Poate ca ar fi mai util sa te pregatesti pentru acceptarea consecintelor, dar si asumarea lor. Rusinea este una dintre aceste consecinte, apoi excluderea din acest grup, poate ca ar urma drept penalizare. insa, daca poti repara ceva, nu ezita. Primul pas ar fi sa vorbesti individual cu fiecare si apoi cu toti impreuna, asumandu-ti greseala si prezentandu-le remuscarile tale, plus garantia ca nu se va mai intampla. E important sa nu te simti vinovata, ci mai degraba sa te gandesti la un comportament inadecvat, care se poate schimba.

Carmen Caramlau 6:12pm Jun 20
Totul se plateste in viata. Pe de alta parte, din greseli invatam cel mai bine. Esecurile ne fac mai umani, mai intelepti, mai buni. Iata, pe tine deja te-a transformat intr-o persoana care intelege mai bine relatiile si oamenii. Viata merge inainte!

Oltean Loredana 4:34pm Jun 22
Ce intelegi tu prin prietenie? Daca ai prieteni la care tii cu adevarat, nu-i vorbesti de rau altora, chiar daca uneori mai ai motive sa fii suparata pe ei. Poti face parte din doua tabere diferite fara sa trebuiasca sa fii de partea unora sau altora… Daca i-ai vorbit atat de urat altora incat acestia nu vor sa mai aiba de-a face cu tine, inseamna ca nu ati fost prieteni cu adevarat sau tu nu cunosti sensul acestui cuvant, nu stii ce inseamna a fi prieten cu cineva. (Chiar si cu motive nu faci asa ceva). Asuma-ti aceasta fapta si mergi inainte, daca simti ca e cazul cere-le scuze, daca nu… asta e. Oricum ai ales deja celalalt grup. Important este ca ai constientizat ca fapta ta e urata si ca te-ai purtat cum nu era cazul, invata din asta si pe viitor ai grija la cei din jurul tau, la relatiile tale, la comportamentul tau.

Trandafir Mioara 1:12pm Jun 24
Asuma-ti si partile mai putin placute ale tale, chiar si fatarnicia, invata din ceea ce s-a intamplat si ia-o de la capat.

Mihaela Casaneanu 2:06pm Jun 24
Nu exista greseli ci doar lectii de viata!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile