consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 15 ani, sunt fata si am o prietena foarte buna, cu care ma inteleg ca o sora. Problema e ca eu sunt mai copilaroasa si imi arat atasamentul fata de o persoana. Am observat insa ca ei nu ii plac anumite gesturi, atunci cand le fac eu, dar daca le face alcineva nu o deranjeaza.

Terapeuti.ro 6:21am Jun 14
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna!Am 15 ani(sunt fata) si am o prietena foarte buna,cu care ma inteleg ca o sora.Ne cunoastem de doi ani si pot spune ca m-am atasat de ea,foate mult.Am avut o perioada in care nu am mai vorbit , pe motiv ca ea incepuse sa petreaca mai mult timp cu o alta prietena si ma simteam a 3 roata.Nu pot spune ca eram geloasa,nu sunt genul,dar incepuse sa ma deranjeze ca discutiile noastre erau doar despre aceea persoana.In fine,am hotarat sa nu mai tinem legatura,apoi ,dupa vreo 6 luni am inceput din nou sa vorbim si totul era ca inainte.Problema e ca eu sunt o persoana mai copilaroasa,careia ii place sa se prostesca si imi arat atasamentul fata de o persoana,in unele cazuri.Am observat ca ei nu ii place sa pun mana pe ea,sau sa zicem ca glumes si arunc cu o hartie in ea,se eneveaza,dar daca o face alcineva nu o deranjeaza.Deci…intrebarea mea ar fii:De ce se comporta asa?Eu nu gasesc un motiv coerent,pentru ca toata lumea stie ca suntem cele mai bune prietene si pe mine ma deranj
eaza ca face chestiile de genul asta…merita sa mai ramanem prietene?Sau am doar eu probleme si interpretez gresit lucruile?


Botezat-Antonescu Radu 6:40am Jun 14
ma gandesc ca atunci cand faci ce nu ii place ei defapt declansezi o defensa/reactie de aparare construita in trecutul ei. Poate ca cineva s-a comportat agresiv cu ea in copilarie… sau mai recent… eu simt o trauma de un fel sau altul. Intreab-o ceva de genul ‘am tot observat ca ai reactia X atunci cand fac anumite gesturi… inteleg si vad ca te deranjeaza foarte tare, insa imi doresc foarte mult sa imi spui de ce, daca este ok pt tine… oricand te simti tu confortabil sa imi spui este ok pt mine… o sa te astept’. Sper sa iti fie de folos. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile