consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am doar 18 ani, dar ma simt terminata psihic. Sunt foarte fericita cu iubitul meu, ma inteleg foarte bine cu familia mea si a lui, dar am ramas fara prieteni, pentru ca nu mai am timp si pentru altii in afara de el.

Terapeuti.ro 7:54am Feb 26
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Am doar 18 ani, ma simt in cel mai prost moment fiindca am ajuns sa apelez la un specialist pentru a vorbi despre problemele mele, dar ma sumt terminata psihic dintr-un motiv pt care nu merita acest lucru. Sunt foarte fericita cu iubitul meu, ma inteleg foarte bine cu familia mea, cu familia lui, problema este ca am ramas fara prieteni, nu sunt sigura daca eu m-am izolat de acestia gasindu-mi motivul cum ca nu imi mai place cum se comporta cu mine (asta mi-am indus in cap) sau ca ei au inteles gresit totul deoarece putinul timp liber pe care il am il aloc primei persoane pe lista mea (iubitului meu) apoi nu mai ramane si pentru altii, am prieteni vechi carora nu le-am mai dat mesaje nu am pastrat legatura, iar acestia ma ignora, prieteni cu care ma vad in fiecare zi la liceu dar care m-au exclus din viata lor si eu pe ei, dar culmea toti parca s-au imprietenit cu toti peste noapte pentru a ma supara pe mine deoarece astazi am realizat ca numai am niciunul si ce e cel mai rau e ca ma simt vinovata de acest lucru si nu vreau asta, intotdeauna eu am fost cea care da sfaturi si i-am ajutat si totul era roz si acum nimic, am ajuns sa plang in fiecare seara pe ascuns deoarece acest lucru ma macina, ma simt trista, incerc sa dorm cat mai mult doar pentru a uita de acest lucru, sunt foarte emotiva si ma macina orice gest marunt facut de o persoana orice "salut" pe care nu l-am primit desi am fost vazuta, orice ignorare pe care o primesc zilnic ma doare, recunosc ca ma doare… Va rog ajutati-ma cu o solutie..


Botezat-Antonescu Radu 8:04am Feb 26
nu ar trebui sa te simti asa prost ‘ca ai ajuns sa vorbesti cu un specialist’… pt asta suntem aici si din pacate ‘nefolositi’ de romani (cel putin). Am inteles ce ne-ai spus insa solutia pe care o cauti tu se regaseste, dupa parerea mea, in tine si nu poate fi scoasa printr-un schimb de vorbe online. Daca tot ai facut acest pas, mergi mai departe si discuta/analizeaza pe viu cu un psihoterapeut situatia… am incredere ca o sa gasesti solutia optima. Curaj! ;)

Lia Oltean 8:11am Feb 26
Așa cum a menționat și colegul, merita sa mergi mai departe decât a scrie online și sa explorezi ce s-a întâmplat, cu adevărat, adaptându-te și învățând de pe urma experienței

Mihaela Comisel 8:27am Feb 26
Daca ai o carie, mergi la stomatolog sa ti-o rezolvi, nu stai fara sa-ti rezolvi problemele pana iti cad dintii din gura, asa si cu apelarea la psiholog care nu reprezinta ca "esti defect", ci pur si simplu iti rezolvi punctual si pe masura ce apar problemele cu care te confrunti. Din ce ai relatat mi se pare ca fie ai un prieten posesiv caruia nu ii place sa "te imparta" cu nimeni, fie tu esti cea care ai decis ca "putinul timp liber pe care il am il aloc primei persoane pe lista mea (iubitului meu) apoi nu mai ramane si pentru altii", deci tu i-ai exclus pentru ca nu-ti place "cum se comporta" cu tine cu toate ca inainte "totul era roz", in plus ai impresia ca toti sa-u unit in spatele tau ca sa-ti faca tie rau! Te-am citat pentru ca sa-ti dai seama ca ai nevoie sa vorbesti cu o persoana avizata si sa vezi care este problema reala din spatele a ceea ce ne-ai spus si mai ales sa-ti rezolvi "tulburarea" prin care treci acum.

Romulus Vatasescu 9:50am Feb 26
Pare ca ai ajuns la acest moment autogenerandu-l. Iata, ai si mentionat in mesaj: "nu sunt sigura daca eu m-am izolat de acestia gasindu-mi motivul cum ca nu imi mai place cum se comporta cu mine (asta mi-am indus in cap) sau ca ei au inteles gresit totul deoarece putinul timp liber pe care il am il aloc primei persoane pe lista mea (iubitului meu) apoi nu mai ramane si pentru altii, am prieteni vechi carora nu le-am mai dat mesaje nu am pastrat legatura, iar acestia ma ignora, prieteni cu care ma vad in fiecare zi la liceu dar care m-au exclus din viata lor si eu pe ei".
E dificil de spus cum si daca poti recupera ce simti ca ai pierdut. Poate ca este timpul sa construiesti altceva? Pana la urma prietenii sunt aceia care raman, nu cei din lista de FB.
Cele bune!

Psihologul Va Raspunde 3:35pm Feb 26
Faptul ca te simti asa arata ca ai de lucru. Iar daca te mai si simti vinovata pentru ca apelezi la un specialist, inseamna ca inca nu esti constienta de importanta sanatatii, armoniei, bunastarii…

Liliana Scarlat 3:53pm Feb 27
Există prieteni și există amici, colegi. Un prieten cu siguranță te înțelege, te iartă și te susține… Poate această situație îți ajută să-ți revizuiești listă de prieteni. Nimic nu e întâmplător.Situațiile de criză ne ajută uneori să creștem și să ne mișcăm mai departe.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile