consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani si o relatie de 1 an. Acum cateva zile am ramas singura acasa, iar prietenul meu a dormit la mine. Dimineata m-am trezit cu parintii acasa si scandalul a fost groaznic.

Terapeuti.ro 3:58am Oct 21
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua, am 17 ani, am o realtie de 1 an, acum cateva zile am ramas singura acasa, si am iesit seara in oras cu prietenul meu si alti amici, dupa el a venit si a dormit la mine, dimineata m -am trezit cu parintii acasa la ora 5-6 nu stiu exact, scandalul a fost groaznic, parintii mei stiau de el , au fost de acord, dar nu au fost niciodata ca prietenul meu sa vina la mine sau eu sa merg la el. Plus ca nici in oras sa ies seara , niciodata , deoarece cred ca asta o fac doar fetele usoare, ca sa spun asa. Mereu au fost foarte stricti cu mine, fiind in clasa a 12a si vad cum alti colegi ies in club, in oras cu prietenii si mi-as fi dorit sa ma lase si pe mine, dar nu… la scoala invat destul de bine, nu m-am gandit niciodata ca sa fac ceva care sa ma afecteze din acest punct de vedere, acum ei cred ca daca mi-am inceput viata sexuala , nu voi mai putea lua bacul, nu voi mai merge la scoala, le -am explicat ca nu are cum sa ma impiedice acest lucru sa imi urmez drumul mai departe,
dar ei o tin una si buna. Acum, mai nou spun ca prietenul meu ma ameninta ca cine stie ce imi face .. ca prea ii iau apararea, ca prea e nu stiu cum, el are 22 ani, tata vrea sa mearga la politie, eu chiar il iubesc si el la fel, m-a inteles mereu, cand am avut alte probleme cu ai mei la fel , m-a inteles, mi-a fost alaturi, nu m -a obligat sa fac nimic din contra de multe ori sfaturile lui chiar m-au ajutat foarte mult. Ai mei nu inteleg asta, vad in el un om rau. De atunci, zi de zi cu ai mei am cearta, imi vorbesc urat, m -au jignit in toate modurile posibile , au spus ca imi bat joc de ei, ca ii distrug . Pana la urma nu mai am 5 ani sa ma tina eventual si in lesa, vreau si eu sa ma distrez sa ies in oras cu prietenii , sunt constienta ca anul acesta pentru mine este greu , si pentru asta invat , dar cu ei asa.. imi fac rau, la scoala lesin , imi face la cabinet injectii.. sunt foarte stresata de ei, nu mai pot, dimineata cearta, ajung de la scoala , cearta, si toata dupa amiaza
aceleasii teorii si aceleasi replici.. nici nu imi vine sa mai vin acasa cand stiu ce ma asteapta, am gresit recunosc, le-am spus si lor, dar asta nu inseamna ca trebuie chiar sa exagereze in halul acesta. Nici nu ma pot concentra sa mai invat , sa fiu atenta la scoala.. . Nu stiu cum sa fac sa imi fie mie bine pana la urma, pentru ca ei o lunga perioada de timp sigur nu vor inceta cu aceste scandaluri.


Tiberiu See 5:57am Oct 21
Bună ziua. Conflictele dintre adolescenți și părinți sunt un lucru des întâlnit cauzat de conflictul dintre generații. Soluția este una singură: trebuie să rezistați acestor lucruri și să nu vă lăsați dărâmată. O cale către soluție este și o consiliere de întărire a stimă de sine și a diminuării stresului. Dacă doriți, putem discuta.

Botezat-Antonescu Radu 6:15am Oct 21
le poti spune parintilor tai ca tot ceea ce zic ca iti va face prietenul tau iti fac ei in acest moment. Totul pare foarte dificil si pare ca este nevoie de un moderator exterior in acest conflict. Eficient ar fi sa mergi cu parintii tai la cateva sedinte de consiliere de familie unde sa clarificati totul, asta daca accepta, daca nu o alta idee ar fi sa discuti situatia cu bunicii sau unchi/matusi/apropiati care sa poata aplana aceasta furie parinteasca. Curaj, se poate!

Daniela Scurtu 9:28pm Oct 21
Buna seara .Este foarte traumatizanta situatia .Intr-un fel trebuie rezolvata .Incearca sa iti intelegi parintii. Ei,au principi ,pareri formate in timp ,.Sunt sigura ca nici nu constientizeaza faptul ca tu te simti atat de rau. Pentru ca ei sa vada situatia si din alta perspectiva ai nevoie de ajutor ,.Un adult sa medieze conflictul ,unul pe care parinti tai sa -l ia in considerare.Vorbeste cu diriginta ,daca se poate sau cu psihologul liceului .Cere pareri . Astept vesti bune .


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile