Login

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatCum ar trebui sa ii spun copilului meu de 10 ani ca ne mutam in alta casa, cu un alt barbat? Sunt divortata de sotul meu, dar inca locuim impreuna, iar eu vreau sa ma mut cu noul meu iubit.

Terapeuti RO 7:36am Sep 16
Mesaj:
Buna ziua,
am sa fiu cat se poate de scurta. Sunt divortata de sotul meu cu care am trait 20 de ani si avand un baiat de 10 ani. Inca locuim impreuna dar eu vreau sa ma mut cu noul meu iubit si cu copilul care este in grija mea. De cand s-a nascut copilul eu sunt practic separata in casa de fostul meu sot care a consumat o perioada alcool (acum nu mai consuma) dar in acesti 10 ani copilul nu a fost apropiat de tatal lui doar ca s-a obisnuit sa ne aiba in aceeasi casa pe amandoi.
INTREBARE: Cum ar trebui sa ii spun copilului ca ne mutam in alta casa cu un alt barbat? Sa il duc la psiholog? Am mai fost cu el la psiholog deoarece este un copil timid si se inchide in el (tot din cauza atmosferei din casa).
Va multumesc anticipat!

Ioana Frecan 7:52am Sep 16
Ar fi foarte util sa apelati la un psihoterapeut.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:48am Sep 16
inainte de specialist ati putea sa stati mai mult de vorba cu fiul Dvs despre ‘cum ar fi pt el mutarea’, sa il cunoasca mai bine pe prietenul Dvs., sa ii explicati mai bine cum vedeti si Dvs. aceasta ‘aventura’, in sensul unei ‘aventuri impreuna’. Daca intampinati dificultati majore, atunci mergeti la un psiholog specializat pe pribleme de familie. Succes!

Mar Dum 3:01pm Sep 16
asa cum spune Radu, pasi mici, unul dupa altul, care sa ceara reactii si constientizari din partea copiluli, apoi observat raspunsul si acionat in consecinta sau acordat timp pentru acomodare. Depinde de situatie. Oricum copilul trebuie sa stie ca va fi iubit la fel de parintii naturali chiar daca nu vor mai locui impreuna.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19379 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
(in categoria actuala: 2203 raspunsuri primite pentru 433 intrebari)