Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 15 ani si as vrea sa aflu daca am vreo tulburare psihica, mai exact tulburare bipolara. Acum sunt mai bine, dar uneori plang, alteori imi revin si incep sa rad; comportamentul mi se schimba din secunda in secunda…

Terapeuti RO 10:00am Oct 9
Mesaj:
Buna. Am 15 ani si as vrea sa aflu daca am vreo tulburare psihica. Copilaria mea a fost frumoasa, am fost crescuta de bunici si-n prezent tot la ei locuiesc. In a 8, primul semestru m-am mutat la mama. Parintii mei au divortat cand aveam 11 ani. La inceput eram bucuroasa dar acum…nu stiu. Mama s-a recasatorit cu un barbat simpatic, imi place barbatul pe care si l-a ales. La scoala eram ignorata, si din a 5-a am inceput sa fiu batjocura clasei.De catre baieti. Fetele n-aveau nimic cu mn, dar tot nu-mi vorbeau. Din a 8-a a inceput sa fie mai rau, au inceput sa ma si loveasca, si n-am mai suportat si am inceput sa ma tai cu lama, crezand ca imi va trece, dar m-am inselat deoarece doar pe moment ma simteam mai bine, dar dupaia deveneam la fel, aceeasi fata. In semestru 2 m-am mutat inapoi la bunici. Am intrat cu media 6,66 la Marin Preda, datorita problemelor mele am luat asa medie mica. Imi amintesc si acum cum imi ziceam in a 8-a ca cel mai bine ar fi sa mor, ca daca m-as arunca pe fereastra as scapa de tot. Acum sunt mai bine, dar uneori plang, alteori imi revin si incep sa rad, adica comportamentul mi se schimba din secunda in secunda. Odata sunt in depresie, alteori sunt hiperactiva, si tot asa. Cred ca pe zi ma schimb cel putin de doua ori. Acum…intrebarea mea este daca am tulburare bipolara?

Mihaela Comisel 10:08am Oct 9
Vad ca te-ai informat si deja ti-ai pus un diagnosticl! Daca ai scris aici si ai si cautat informatii legate de problemele tale, este un bun inceput, in sensul ca esti motivata ca sa intelegi starile prin care treci si de aceea ma gandesc ca vei avea suficienta determinare sa incerci sa te simit bine in pielea ta. Mergi la un psihiatru ca sa-ti faca o evaluare profesionista si in functie de ce va decide el sa respecti tratamentul medicamentos, monitorizarea lui si nu in ultimul rand sa cauti un psiholog cu care sa vorbesti despre copilaria ta si problemele peste care ai fost nevoita sa treci singura.

Alex Glazy 10:14am Oct 9
nu cred ca suferi de nimic inca, ci doar de adolescenta:) la 15 ani multi trec prin ceea ce treci tu.Insa daca nu-ti faci un plan de iesire din criza, cine stie ce se intampla mai incolo, si chiar poti dezvolta ceva de ceea ce te temi.Incearca sa nu mai iei totul asa in serios, acei baieti care te deranjeaza probabil ca te plac, dar neavand resursele necesare pentru a-ti arata asta, asemeni unor baieti maturi , recurg la sicanari.Sau daca nu te plac, inseamna ca au ei probleme si le proiecteaza pe tine.Oricum, atat timp cat stii ca nu-i deranjezi, nu cred ca e vina ta, si nu tre sa-ti asumi asta, poti sa-i ameninti cu plangeri , poti scapa de ei.Moartea sdi automutilarea nu-s o solutie, e rau sa fi mort:))) sunt atatea lucruri frumoase si tu te concentrezi pe niste dobitoci, pe automutilare si moarte?Poate esti tu adolescenta, dar fi mai serioasa:d, cauta in permanenta ceva frumos de facut si care sa te motiveze, si sa te teleporteze intr-o lume ideala creata de tine:D

Alexandra Badau 1:35pm Oct 9
Un diagnostic de tulburare bipolara de personalitate se poate pune doar dupa ce personalitatea este conturata, 18 – 21ani, or tu esti inca in formare, in perioada in care iti cauti propria identitate, modele, crezuri. Cred ca ar fi extraordinar sa ti cont de parerea lui Alex Glazy , care la urma urmei este barbat si cunoaste modul de a gandi al baieteilor la 10-15 ani. O discutie cu psihologul scolii te poate ajuta sa intelegi din diverse perspective evenimentele ce-ti coloreaza viata, fie in negru fie in culorile curcubeului. Oricum se poate observa ca esti o persoana curajoasa si indrazneata, avand tenacitatea necesara sa ajungi la esenta lucrurilor. mult succes !

Mar Dum 12:44am Oct 10
Apropo de tendintele suicidare http://vimeo.com/108383542


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita