consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Implant dentar Dental Premier

Implant dentar Dental PremierProbleme cu dantura? Implantul dentar este o piesa de titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut pentru obtinerea unui zambet perfect!

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu bea mult, conduce cand bea… nu vreau sa ne despartim, dar nu mai suport…

Terapeuti RO 8:08am Oct 3
Mesaj:
sotul si alcoolul.se incepe de la o bere pe zi,apoi daca plecam undeva in ospetie spre exemplu ca aseara la cumatrie, a consumat intratita (ca de fiecare data) sa suit in masina si a pleacat (are noroc uneori de prieteni si oameni buni ca il aduc acasa) dar daca intro zi se va intimpla ceva grav. si iam expl am vb, iar mii de scuze si…iar de la inceput (nu la prima,la a doua ocazie).el lucreaza si mereu imi scoate ochii,nu vreau sa ne despar.dar nu pot gasi solutia de atita timp,imi pare rau de cele petrecute in familie. CIND BEA ESTE EXTREM DE PROST.

Came Came 12:51pm Oct 3
Cauta ti servici. Fi independenta financiar. Va fi alta poveste atunci.

Clau Anki 10:34pm Oct 3
Nu poti gasi solutia…pentru ca solutia o detine el: sa se lase de alcool. Tu poti sa-l lasi sa suporte consecintele naturale care urmeaza betiei lui. Nu esti datoare sa suporti acest comportament. Dar, daca el bea, se comporta urat si vede ca nu sre de suportat anumite consecinte, inseamna ca poate face tot ceea ce vrea pentru ca accepti. Este foarte comod pentru el. De fapt, de ce sa se schimbe, cand totul este in regula? Ar fi absurd si chiar prostesc. Cunosti pe cineva care a vrut sa se schimbe cand ii era bine??? Tu, personal, ai face o schimbare daca ai sta pe moale si cald?

Cristina Cristea 8:30pm Oct 4
Nu puteti sa-l obligati sa renunte la bautura, este problema lui nu a dvs. El trebuie sa decida .

Mar Dum 9:26am Oct 5
Exista compartimente specializate pe adictii in cadrul cabinetelor de psihoterapie ce tin de primarii unde se plateste un pret modic. Principalalul mecanism de aparae specific adictiilor este negarea. Un alcoolic dar si dorogat, dependent de altul, de sex, etc va spune ca viciul lor NU este o problema chiar asa de mare cum o vad ceilalti. Ori prima conditie pentru initierea unei schimbari in terapie este ca parsoana in cauza sa recunoasca faptul ca are o problema. Nu exista schimbare in situatiile in care persoana este adusa fortat si vine nu din proprie initiativa la terapie. Cele mai multe vindecari provin din randul persoanelor inscrise in clubul alcoolicilor anonimi, datorita suportului si exemplului "viu" oferit de cei care au fost alcoolici si s-au vindecat, si care vin acolo din proprie initiativa pentru ai sustine si ajuta si pe altii. Insa prima conditie pentru a fi primit si acolo este acea de a recunoaste (nu a nega) ca ai o problema, adica esti alcoolic si vii din proprie intiativa, de asemenea obligatoriu sa-ti declati credinta in Dumnezeu si mai este o conditie pe care nu mi-o amintesc. Teoretic adictiile umplu un gol sufletesc, incepand cu acela al relatiei lipsite de iubire oferite de proprii parinti, cu repercursiuni vis a vis de propria iubire de sine si pe care o resimt ca un vid sufletesc dureros, ce se straduesc al umple cu ceva: alcool, drog, etc. Evident va fi nevoie de sustinere din partea celor apropiati daca a accepta intrarea in terapie, de fapt intreaga familie avand de luptat cu propria codependenta de viata avatua alaturi de un alcoolic alat acum in schimbare, spre un tip de relationare necunoscut in acea familie. Pe de alta parte este dovedita in multe situatii de alcoolism si o componeta genetica, importiva careia stiinta nu prea ofera solutii pana la ora actuala. Vis a vis de relatia dumneavoastra cu copii, din cele cunoscute din practica sa nu va asteptati ca la batranete sa gasiti consolare sufleteasca din partea lor pentru viata oferita alaturi de un tata alcoolic, Atunci cand veti spune "mi-am sacrificat viata pentru a va putea creste pe voi" reactia lor in genere va fi una de respingere foarte puternica, neacceptand sa se considere coparticipanti de buna voie la o copilarie traumatizanta. Alta posibila urmare este aceea de copiere transgenerationala inconstienta a modelul relational familial, ce va face ca si copii sa-isi aleaga inconstient un sot cu acelasi tip de viciu, sau dimpotriva in cazul teperamentelor puternice a cautarii unui model de sot exact opus, adica un sot foarte maleabil si lipsit de vointa


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed