consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Ce poate sa insemne faptul ca renunt usor la orice relatie care da semne ca nu merge?

Terapeuti RO 8:19am Aug 26
Mesaj:
Buna ziua. Ce poate sa insemne faptul ca renunt usor la orice relatie care da semne ca nu merge? Sunt fata, am 23 de ani si am observat la mine tendinta de a renunta, de a spune “ok, nu merge, nu mai insist, nu deranjez, nu cer”. Si inca ceva ce ma face sa ma intreb ce e in neregula cu mine. Am incheiat recent o relatie de aproape 2 ani, sunt cu altcineva si am tendinta sa ma intorc la el, la fostul meu prieten. Sunt franturi din ce mi oferea el care acum imi lipsesc. Cand ne am despartit a fost motivul invocat de mine: nu tine pasul, nu evolueaza, nu vrea sa faca nimic cu viata lui. Ei bine ne-am despartit, am cunoscut pe altcineva, e exact opusul fostului meu prieten dar nu mi ofera afectiune. E inteligent, capabil, insa lipseste ceva. Am eu idei distorsionate despre cum ar trebui sa fie barbatul de langa mine? Multumesc frumos!

Doina Zamfirescu 8:33am Aug 26
Va recomand sa luati legatura cu un terapeut pentru a constientiza si schimba tiparele care se repeta in relatiile dvs. si care va provoaca nemultumiri.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:35am Aug 26
este putin cam vaga informatia oferita de tine, cel mai eficient fiind sa iti aloci niste sedinte cu un psihoterapeut. Este de ‘sapat’ putin mai mult in inconstient si asta nu se poate face prea bine online. Succes!

Cristina Cristea 8:44am Aug 26
Un psiholog va poate ajuta in acest sens, trebuie o evaluare amanuntita. Este ceva ce tine de trecutul tau ,relatiile familiale….trebuie evaluat. Bafta!

Aniela Lucian 1:07pm Aug 26
Esti pe drumul cel bun! Alegi griul de neghina. E adevarat ca exista mai multa neghina decit griu, de unde ti se “trage” nesiguranta actuala. Acum, daca actualul iti place, mai trebuie sa inveti si sa aplici (tie si lui, impreuna) sa cresti INTELIGENTA EMOTIONALA. E un concept relativ nou, dar care, la “actualul”, cred ca va prinde…. cei care sunt intr-adevar inteligenti, sunt suficient de flexibili ca sa incerce si alte laturi ale personalitatii lor. Adica, acum poti si tu lucra la o relatie – daca, de altfel, merita persoana respectiva. Nu ai nici o problema, doar ai nevoie de un life coach (asta nu este terapeut…) care sa-ti indrume primii pasi in dezvoltarea / marirea inteligentei emotionale. Este un alt tip de inteligenta, atita tot. Pina acum, era la moda IQ-ul (inteligenta data de logica), acum se mai adauga si EQ-ul, ca sa se pastreze echilibrul. Succes!

Pufu Corina Ionela 1:21pm Aug 26
Buna sa-ti fie si tie ;-) ! Referitor la situatia prezentată , eu înțeleg ca undeva, in subconstientul tau s-a creat un tipar al ,, partenerului ideal ” , ai pe semne, o întreaga lista cu ,, asa da ” si ,, asa nu ” in ceea ce privește modul unui EL de a acționa si modul unei EA de a răspunde . Unde esti TU , in acest aranjament ? Spui ca te-ai obișnuit sa nu ceri, sa nu provoci, sa renunti usor ! Te întreb , de fapt, cine nu a cerut si a renunțat usor, ingropandu-si visele realizabile sau ipotetice? Cum e cu mama si relația, relațiile ei de cuplu ? A reușit ” in căsnicie ? Sau a sadit in tine nevoile ei nerealizate, poate nerealiste ? Uneori , ca femei , avem tendința de a introiecta modelul mamei, alteori , ,, fugim mâncând pământul ” , credem noi , de ceea ce a realizat si a trait ea, emotional si marital, insa, viata ne palmuieste si ne trimite in cale aceleași situații , același gen de partener, pentru ca, de fapt, nu am inteles mesajul ascuns al situației trăite de înaintașii noștri, părinții , in special mama ! Iti recomand sa te Iubești mai mult, da-ti voie sa Riști , suntem oameni si suntem perfectibili ! Trăiește autentic fiecare relație , in primul rând pe cea cu Tine Însuți si ai sa vezi ca il vei intâlni si pe cel mai aproape de nevoile tale emotionale, dar , mai întâi , cunoaște – le ! Asterne-le pe foaie : ce astept sa simt

Carmen Caramlau 6:41pm Aug 26
Pune accentul pe dezvoltarea ta personala si vei atrage oameni mai potriviti tie. Cum spunea cineva (parafrazez): “daca emani numai feromoni, nu vei atrage in veci o iubire pura”. Ridica-ti vibratia si vei atrage oameni cu vibratie similara. Cu alte cuvinte: iubeste-te neconditionat, si te vor iubi si altii la fel.

Terapeuti RO 8:57am Aug 27
RASPUNS: “Vreau sa va mulțumesc pentru răspunsuri. Mama a divorțat când aveam 5 ani. s a recăsătorit cand peste 2 ani. Tatăl meu nu m a cautat niciodată. Nici măcar nu stiu cum arată. Legat de partenerul ideal… sunt multe de spus. Mama mi a insuflat ideea ca barbatul de langa mine nu trebuie sa fie ca tatal meu si anume delăsător, iresponsabil, neserios, nefamilist. Ei doi au divorțat la decizia mamei, din cauza infidelitatilor si a caracterului lui nu prea frumos. Adevărul este ca nu poti construi ceva cu un om care cheltuie tot cr câștiga pe propriile placeri (imorale). Legat de mine:cand simt putina respingere sau lipsa de atentie bat in retragere și parca mi piere orice interes si orice implicare desi ma entuziasmez ușor si lupt asiduu pt ceea ce mi doresc. Actualul meu prieten e cerebral si intr adevar, e genul de om cu care se poate construi si intemeia o familie. Nu stiu in ce măsură mă iubesc. Tind spre o perfecțiune absurdă. Atunci cand ceva nu mi iese perfect renunț (nu doar in relatia de cuplu) Sunt conștientă ca perfecțiunea nu există si ca sunt un fel de Sisif care construiește și dărâmă cand aș putea pur si simplu sa mi permit să greșesc și sa ma arat asa cum sunt: cu slabiciuni, cu nevoie de afecțiune. Multumesc încă o dată. Numai bine!”

Invingem Stresul Impreuna 4:54pm Aug 27
Sunt doar doi… De regula e bine sa ai ca femeie macar 5-6 parteneri inainte de a decide sa te casatoresti. Iar statistica spune ca esti compatibila cu 2% din cei pe care ii cunosti. Deci insearca sa cunosti cat mai multi, fara sa te limitezi la doar doi. Asta, daca vrei o casnicie fericita, facuta in cunostinta de cauza. Altfel, joci la loterie. Si tot statistic, pierzi in 80-98% din cazuri…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile