consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietena mea s-a mutat in alt oras si desi nu mi-a dat niciodata vreun motiv care sa ma faca sa nu am incredere in ea, am o mare teama si frica sa nu ma insele (cum am mai patit in relatiile anterioare).

Terapeuti RO 7:58am Sep 26
Mesaj:
Buna ziua !
Numele meu este Mihai , am 26 de ani si sunt din Bucuresti dar de 2 ani jumate locuiesc in Londra!
Inca de la inceput trebuie sa mentionez ca povestea mea va fi lunga si probabil pentru unii plictisitoare!in urma cu 10 ani am avut o relatie de putin peste doi ani care s-a sfarsit in momentul in care m-a inselat .
In urma cu aprox 7 ani am inceput o relatie care a durat putin peste 6 ani… Motivul principal al despartirii a fost neincrederea , infidelitatea din partea amandurora , precum si geloZia severa de care partenera mea suferea !
Relatia s-a terminat urat, nu ne vorbim , nu ne vedem , dar nu asta e problema pt ca nici nu imi doream asta !
Povestea mea deabia acum incepe: In urma cu 5 luni am cunoscut o fata care e cu 7 ani mai mica !
O fata cu care pana la urma am inceput o relatie
De la bun inceput am stiut in ce ma
bag si ca o sa vina o perioada cand va trebui sa locuin la mare distanta unul de celalalt pentru ca in septembrie o sa plece la Facultate (aproximativ 2 ore de condus iar eu inca nu am carnet de conducere)
Ceea ce simt pentru ea nu am simtit pt nici o alta fata in viata mea! Fata asta m-a facut sa ii spun \"te iubesc\" dupa 4 luni de relatie …si cand i-am zis asta, am facut-o pt ca asta am simtit !
Iar mama ei este femeia careia as putea sa ii Zic \"mama\" din suflet, tinand cont ca mama in adevaratul sens al cuvantului ii poti spune doar mamei care te-a crescut si pentru care mi-as da viata!
Am avut o perioada foarte proasta in care singurele persoane care m-au ajutat au fost ele.
Vad in ele putere , incredere , inteligenta si persoanele pe care vreau sa le am langa mine tot restul
vietii !
Acum 2 zile s-a mutat … De atunci , nu imi pot lua gandul de la ea …o vreau langa mine , o vreau cu mine , mi-e dor de ea ,dar din pacate job-ul meu actual nu imi permite sa ma mut in zona unde s-a mutat ea.
Sunt constient ca asta e viitorul ei si ca trebuie sa-si urmeZe visul pentru a realiza ceva in viata …
Repet inca odata ca ceea ce simt pentru ea , nu am simtit pentru nici o fata pana acum.
Problema mea este ca nu mi-o pot scoate din cap , nu mi-a dat niciodata vreun motiv care sa ma faca sa nu am imcredere in ea dat totusi am o mare teama si frica sa nu ma insele ( cum am mai patit-o in relatiile anterioare ) , am o mare frica sa nu isi gaseasca pe altcineva … :|
Astept un sfat oricare ar fi el !
Va multumesc !

Valeriu Lapadatescu 8:01am Sep 26
daca te astepti ca te va insela asta va face , atragem ceea ce gandim

Gabriela Iftode 9:09am Sep 26
Daca ea este ACEEA (aleasa) , veti fi impreuna indiferent de distanta, daca va veti insela ori nu etc…. Pana la urma, iubirea (sentimentul) este in tine. Ea doar ti l-a "trezit". Acest sentiment nu ti-l poate lua nimeni. De tine depinde sa dai prioritate iubirii, sau sa-ti inchizi inima cum ai mai facut-o. Sfatul meu : de cate ori te surprinzi ca-ti este frica, treci imediat pe frecventa iubirii.

Doina Zamfirescu 9:51am Sep 26
Puteti primi sfaturi insa cred ca este important ca solutia de a face fata situatiei sa o gasiti dvs. Apelati la un terapeut care sa va ajute in terapie sa rezolvati temerile din relatiile anterioare-temeri care acum se pare ca va influenteaza relatia. Succes!

Came Came 12:42pm Sep 26
Frumoasa poveste ai. Bucura te pt asta. Esti norocos. Ai motiv. Nu mai lasa mintea sa ti joace feste. Tu esti singurul raspunzator pentru viata si fericirea ta. Mergi inainte ca merita.

Clau Anki 4:02pm Sep 28
Spui in felul urmator: "Relatia s-a terminat urat, nu ne vorbim , nu ne vedem , dar nu asta e problema pt ca nici nu imi doream asta !" Poate ca vei fi dezamagit, dar asta chiar este una dintre probleme. Daca separarea de un partener nu este una sanatoasa, atunci duci "simptomele" relatiei anterioare in celelalte relatii. Ca dovada spui "totusi am o mare teama si frica sa nu ma insele ( cum am mai patit-o in relatiile anterioare )". Elementele toxice din relatiile anterioare iti invadeaza actuala relatie. Sfatul meu este sa mergi in terapie sa inveti sa te purifici de frici si neancrederi. Nimeni de aici nu-ti poate garanta ca nu o vei pierde; daca astepti aceasta comfirmare ca sa se dilueze frica, atunci asta nu e o solutie.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile