consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Imi doresc sa fac dragoste cu iubitul meu, dar am 17 ani si parintii mei nu ar fi de acord sa imi pierd virginitatea pana la 18 ani.

Terapeuti RO 7:59am Jun 11
Mesaj:
Buna ziua! As avea nevoie de un sfat cu privire la inceperea vietii sexuale.Sunt fata, am aproape 17 ani, si o relatie zic eu serioasa. Nu e doar "indragosteala" ca la majoritatea tinerilor, aici e vorba de iubire, sunt sigura de acest lucru. Iubitul meu are 19 ani si a mai avut relatii sexuale. Suntem impreuna de 4 luni, poate pare o perioada scurta de timp dar am trecut prin multe. In ultimele zile am ajuns sa imi doresc foarte tare sa fac dragoste cu el,desi initial ziceam sa mai astept vreun an. Ne-am explorat fiecare parte a corpului reciproc si ne-am excitat foarte mult in ultimele zile.. Parintii mei nu ar fi de acord sa imi pierd virginitatea pana la 18 ani probabil, dar imi doresc mult sa fac dragoste cu actualul prieten, cand vom prinde ocazia. Credeti ca ar mai trebui sa astept o perioada? Sau cum imi dau seama daca sunt pregatita?

Botezat Radu 8:52am Jun 11
nimeni nu te poate opri din a iti incepe viata sexuala. Oricum tu decizi cand permiti acest act. Ce ai putea sa faci este sa te gandeste de cate ori este nevoie inainte de a o face. Vrei neaparat cu el, vrei neaparat acum, este sau nu doar o ‘hormoneala’ daca tot nu e doar ‘indragosteala’? Gandeste-te suficient de mult incat sa fii sigura ca nu o sa regreti! Succes!

Daniela Monica Guzu-psiholog 10:26am Jun 11
Intrebarea nu este daca sa o fac, ci stiu sa o fac? Am educatia sexuala la zi? Stiu care este diferenta intre a fi indragostita si a iubi? Stiu sa ma protejez?

Adrian Isacianu 11:09am Jun 11
Cu riscul de a fi criticat, iti pot sugera doar atat: urmeaza-ti instinctul!

Mirka Balaci 11:24am Jun 11
nu cred ca este nimeni in masura sa hotarasca acest lucru in locul tau. tu esti singura care, fiind in contact cu tine insati si cu ce simti poti lua aceasta decizie. asa cum zicea colega, e f important sa te asiguri ca iti iei toate masurile de siguranta si sanatate, iar dpdv psihologic, mai ales la varsta asta, sunt slabe sanse sa-ti gasesti chiar "perechea vietii", asa ca atentie la idealizare; cred ca important este sa te simti inteleasa si acceptata ca sa poti fi in siguranta cand alegi sa mergi mai departe sau nu.

Invingem Stresul Impreuna 1:14pm Jun 11
Faptul ca esti "sigura" de dragostea asta imi arata ca esti inca tanara si idealista. Prima si ultima dragoste sunt intotdeauna sigure, cu ghilimelele de rigoare. Decizia de a incepe iti apartine in totalitate, parintii deja nu mai au un cuvant in acest sens. E corpul tau, si tu singura decizi ce vei face cu el. Juridic vorbind, pana la 18 ani se considera ca esti minora. Tehnic vorbind, la 17 ani ai corpul unui adult, si a amana la nesfarsit momentul e inutil. Sa tii cont de contraceptie, de BTS (cauta pe Google), si invata experimentand.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile