consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cum pot sa depasesc teama ca nu ma pot descurca singura? Inca din copilarie am fost obisnuita sa stau in spatele cuiva, la fel s-a intamplat si dupa ce l-am intalnit pe sotul meu.

Terapeuti RO 10:08am Nov 26
Mesaj:
Buna ziua, intrebarea mea ar fi" Cum pot sa depasesc teama de a ma descurca singura?" Inca din copilarie am fost obisnuita sa stau in spatele cuiva la fel sa intamplat si dupa ce l-am intalnit pe sotul me, am nascut un baietel ,numai ca nu reusesc sa imi revin am dureri de cap, oboseala si in unele cazuri as vrea sa trec neobservata. La starea mea mai contribuie si sotul, soacra Si cumnata. Un exemplu ar fi: in weekendul de acum 2 saptamani venind de la serviciu am gasit-o pe cumnata mea cu cumnatu acasa la mine stau si se jucau la laptop impreuna cu sotul meu iar copilul state pe jobs intr-o mizerie de nedescris.
Saptamana trecuta ajungand la soacra si copilul avand o iesire mai aparte dupa somn sotul s-a suparat l-a suit in masina si ne-a plimbat vrem de 30 de min pe afara cu masina lucru observat si de vecini.
O alta intamplare petrecuta ieri este urmatoarea: ajunsa la socrii soacramea vine cu un fluturas in care era un anunt cu locuri de munca in agricultura pt Spania. Unde bate apropo ca dece nu plec sa muncesc in Spania ca oricum eu vroiam sa merg in Anglia. Numai ca eu vroiam sa mearga toata familia lucru care soacra se opune. Sincer luata la misto tot timpul simt ca nu mai pot cedez. Va rog invatati-ma ce sa fac pt ca i-am explicit sotului la un momendat ca ma deranjeaza anumite lucruri si drept raspuns am primit de la el ca cel mai important pt el sunt mama si sora.

Gabriela Iftode 11:26am Nov 26
Eu n-am inteles de care aspect al singuratatii va este mai frica – de lipsuri materiale, de lipsa unui barbat in casa, de lipsa unei sustineri emotionale…. Terapia v-ar ajuta in oricare din situatii, dar eu am senzatia ca dumneavoastra deja va descurcati singura (chiar daca sunt sotul soacra etc in peisaj)! Poate este vorba de o lipsa de stima de sine (tot terapia va ajuta), si odata rezolvata problema la dvs, isi vor schimba comportamentul si cei din jur.

Grigoras Nitica 2:39pm Nov 26
Ptr.sot cel mai important lucru ar fi necesar sa fie in primul rand copilul,dvs.si apoi mama,sora,sau cel putin la acelasi nivel cu mama,sora….Sotul se pare ca are o problema de maturitate,dependenta de mama,sora care este necesara sa fie rezolvata.Dvs.depinde-ti de sot,dependenta care vine din obisnuita exact cum ati specificat dvs.”inca din copilarie am fost obisnuita sa stau in spatele cuiva…”..incercati sa aplicati metode care sa va ajute sa va descurcati singura,sa aveti incredere in dvs.,metode precum a lua initiativa de a pleca la plimbare cu copilul singura,a schimba ceva in casa,la dvs. etc…,nu soacra trebuie sa va decida viitorul ci dvs. unde si cand sa lucrati.Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile