Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cel mai bun prieten al meu se afla in depresie, cu toate ca are parte de un psiholog si de un tratament. Cum il pot ajuta sa treaca peste depresie?

Terapeuti RO 8:46am Sep 24
Mesaj:
Buna dimineata!

Am si eu o rugaminte mare la dumneavoastra: Va rog sa imi oferiti 2 minute din timpul dumneavoastra si sa imi cititi mail-ul acesta:

Cel mai bun prieten al meu se afla in depresie ( episod depresiv major) de mai bine de 3 luni de zile, cu toate ca are parte de un psiholog si de
un tratament specializat: ia 2 mirzaten in fiecare seara, dinacelea de se dizolva in gura, sub limba.

Vreau sa il vad cat mai repede ca iese din asta, de aceea vreau si eu sa imi oferiti raspuns la urmatoarele 2 intrebari:

1. Cum il pot ajuta sa treaca mai repede si mai usor peste depresie?

2. Ce fel de activitati comune putem practica si efectua, pentru a-i aduce un plus fiecarei zile ?

ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA CAT MAI URGENT!

Va multumesc din suflet pentru timpul acordat!

Multa sanatate!


Oana Bodor 9:18am Sep 24
E bine ca are parte de tratament specializat (psihiatru+psiholog/psihoterapie, sper). In psihoterapie va explora cauzele si va gasi resursele interioare pentru a depasi momentul. Ce poti face ca prieten, este sa il asculti,sa incerci sa intelegi cum se simte, sa-i spui ca este o persoana importanta in viata ta, si ca ii esti alaturi. Sa-i vorbesti despre viitor (ca sa nu-l lasi sa rumege prea mult trecutul), sa ii dai motive sa spere, sa astepte, sa-si doreasca ceva. Ca activitati, orice activitate fizica usoara, plimbari in natura (poate cu un catel, care il obliga sa iasa din casa), dans, sport (daca nu are contraindicatii medicale). Muzica optimista poate fi de ajutor. Dar… nu incerca sa traiesti viata in locul lui, nu ii spune ce "ar trebui" sau "nu ar trebui" sa faca. Nu te sacrifica, respecta-ti propriile limite,pana la urma, el este responsabil de viata lui. Accepta-l asa cum este si ai grija si de tine. Succes!

Clau Anki 9:20am Sep 24
Probabil ca are tendinta sa se izoleze; nu-l lasa! Chiar daca vei avea impresia ca te respinge, sa stii ca are nevoie de cineva care sa-i aminteasca de resursele proprii nebanuite care il vor ajuta sa iasa din aceasta dificultate. Daca vrei sa-ti ajuti prietenul sa iasa din depresie, sa nu-i spui ca nu are motive sa simta ceea ce simte; asta ar insemna ca nu are dreptul la sentimente. Mai bine intreaba-l despre ce gandeste. Gandurile pot fi adevarate sau false, insa emotiile nu pot fi false, oricat de disfunctionale sunt, ele tot reale raman. Va observa ca nu se lupta singur. Simpla ta prezenta si discutiile il pot ajuta sa depaseasca aceasta perioada. Nu incerca sa-l contrazici foarte mult, pentru ca e riscant din partea ta, ca si nespecialist. Ca si activitati… gaseste ceva care sa-i accelereze comportamentul, sa-l scoata din letargie, ceva activitati din care poate obtine satisfactii. Dar nu-i propune ceva cu grad ridicat de dificultate, dificultatea poate creste progresiv. De evitat ar fi televizorul pentru ca nu are nici un control si nu-i aduce satisfactii si momentele de ruminatie (cand se gandeste intens la problema lui) si izolarea. Scoate-l cat mai mult din casa. Foarte benefice sunt plimbarile, cateva minute de exercitii fizice si ceva jocuri pentru varsta voastra. Felicitari pentru initiativa ta de a fi langa prietenul tau! Numai bine si insanatosire grabnica! P.S. Sa nu renunte la psihoterapie si sa-si monitorizeze progresele. Daca simte ca nu progreseaza deloc timp de 2 luni, atunci sa se gandeasca sa-si aleaga alt specialist cu care sa rezoneze mai eficient. Daca simte progrese, atunci sa continue la fel. Succes!

Remus Sandu 10:55am Sep 24
Ar trebui să facă diverse analize cum ar fi: colesterol, homocisteină, sideremie, magneziu, zinc, cupru, Valorile ieşite din intervalul de referinţă pot contribui vizibil pentru depresia majoră. Flora intestinală alterată, ar putea avea un rol important. Mai multe detalii în studiul de aici http://wp.me/p48646-8Q

Iată şi studiul unui caz în care a fost tratată CAUZA, infecţia cu Giardia http://wp.me/p48646-1ap

Sau alte cazuri depresive http://wp.me/p48646-1v2

Puteţi urmări împreună interviurile de aici, este absolut gratuit şi oferă informaţii valoroase.
http://wp.me/p48646-8p


Remus Sandu 10:59am Sep 24
În ce priveşte suplimentele aş pune accent pe vitamina E asociată cu omega 3, probiotice, enzime digestive, astaxantin, doze mărite de niacină cu eliberare rapidă. Apropo de dietă: fără cereale, soia, lapte şi desigur alimente procesate/ rafinate etc.

Doctorul Terapii Complementare 7:03pm Sep 24
Ca tratament complementar medicației alopate, îți recomand să cumperi de la un magazin de plante medicinale Tinctură de Sunătoare ( Hypericum Perforatum) și să-i dați de 3 ori pe zi câte 4 ml într-un pahar cu 100 ml apă cu minim 20 min înainte de mâncare. De asemenea tratamentul prin acupunctură îl va scoate rapid din depresie. Să auzim de bine.

Remus Sandu 8:47pm Sep 24
Doctorul Terapii Complementare, dacă îmi permiteţi o observaţie: din câte am citit pe net, Mirzaten este un inhibitor de reabsorbţie a serotoninei, iar asocierea cu sunătoarea ar putea fi uneori evident dăunătoare. Probabil ca până la cazurile acute există şi efecte secundare mai slabe, dar oricum de evitat.

Doctorul Terapii Complementare 9:12pm Sep 24
Remus Sandu! Eu nu-mi permit și legea nu-mi permite să conraindic un medicament prescris de medic, indiferent ce reacții adverse ar putea avea. Sunătoarea nu are efecte secundare, iar psihiatrul la care este în evidență cunoaște sunătoarea și rezultatele pe care le dă tratamentul cu aceasta. Mulțumesc pt comentariul dvs.

Remus Sandu 4:22am Sep 25
Cred că nu m-am făcut înţeles. Asocierea medicamentelor de tipul ISRS cu sunătoarea este contraindicată, chiar şi în prospectul Mirzaten scrie asta. EDIT: dacă aţi sugerat voalat să înlocuiască tratamentul psihiatric cu sunătoarea, ar putea fi o idee interesantă într-un anumit context, dar cel mai probabil omul va înţelege că pot fi asociate fără riscuri.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita