Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un frate mai mare cu 4 ani, iar parintii se comporta diferit cu mine, facand diferente…

Terapeuti RO 8:36am Oct 24
Mesaj:
Am un frate mai mare cu 4 ani, parinti se comporta diferit cu mine. El a facut 3 ani de facultate in 5 ani si nu iau spus nimic decat ca nu a fost frumos ca iau mintit si ca daca avea probleme putea sa le zica (tata stia ca repeta 1 an de faculta nu 2 si ia platit restante chiar si examene). Fratele meu a fost mereu la cu taxa la faculta si acum cand sa inscris la master din nou iau platit taxele. Eu una in primul an am tras tare si am invatat nopti intregi in perioada examenelor pt note bune si sa intru la buget. Anul 2 am fost la buget, mama mi-a zis ca imi da bani de mers la mare dar nimic cand iam cerut au zis ca nu au. Tin sa specific ca mama a fost operata cand am fost anul 2 si am mers la lucru 3 luni ca sa nu se simta in familie lipsa banilor, fratele neu nimic. Acum anul 3 an intrat tot la fara taxa dar nimic tata are firma ii merge bine, dar nu imi da bani de 1 telefon.
Acum 3 ani eu mi-am luat telefon pe bani mei si la fratele meu ia cumparat tata din bai lui. Deci ce sa mai cred ca is eu nebuna sau ce? Mereu pe fratele meu il alinta si vorbesc cu el cu mine nu… Acum ma trimit la lucru in anul 3 de faculta si au pretentia sa imi fac si licenta si sa le dau bani in casa.
Va rog frumos sa imi spuneti ce sa fac ca nu mai pot…sunt zile in care pur si simplu mie frica sa intru in casa, am un iubit de 1 an de zile si cu el mai vorbesc de chestiile astea si vede cu ochi lui ce se intampla. Am nevoie de un psiholog sau nu? Pentru ca nu mai pot face fata situatiei, nedreptatea asta ma distruge total si ma demoralizeaza

Pisiologul De Serviciu 10:33am Oct 24
Dr. Cristian Andrei spunea intr-o discutie particulara ca atat timp cat locuiesti cu parintii si esti intretinut de parinti, te supui regulilor lor. Daca nu mai vrei sa te supui regulilor lor si daca s-a incercat o negociere si nu s-a ajuns la niciun rezultat, nu-ti ramane decat sa faci in asa fel incat sa nu mai depinzi de ei. Adica sa te muti si sa te intreti singur.
Binenteles ca nu esti nebuna si binenteles ca acolo se face o diferentiere, mult prea evidenta, din ce ai povestit tu si e normal sa o resimti ca pe o nedreptate. Intrebarea e “ce poti tu sa faci?”
Probabil ca nedreptatea asta ai sa o resimti chiar daca te muti in alta parte, chiar daca te intreti singura, dar cu o mai mica intensitate care sa nu te macine asa de tare.
Daca nu ai cum sa pleci din casa parinteasca, apeleaza la ajutorul unui psihoterapeut. Impreuna cu el/ea, vei descoperi si vei invata cum sa traiesti cu aceste nedreptati.

Daniela-Monica Guzu 10:37am Oct 24
Eu zic sa iti desfaci frumos aripile sa sa iti iei zborul, sa zbori acolo unde sufletul tau doreste si sa te intorci atunci cand consideri asta. Aceasta diferentiere intre frati poate produce multa suferinta dupa cum vezi. Desi nu crezi, in toata aceasta poveste tu esti cea mai castigata. Nu material ma refer, ai invatat sa fi un om matur, responsabil, sa iti stabilesti si sa atingi obiectivele, esti libera. Sunt convinsa ca, la timpul tau, nu vei face diferentiere intre copii. :) ))))))) Desigur, ai platit un pret, nedrept, pentru toate aceste avantaje, un pret emotional. Parintii nu actioneaza asa din rautate, sunt convinsa de asta, asa stiu ei sa rezolve situatia actuala din familie. Iti recomand sa consulti un psiholog si spunei mamei tale ca ai nevoie de suportul ei la sedintele de terapie. Un psiholog cu experienta va sti ce sa faca.:)))))))))))))))))


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita