Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 16 ani si o problema legata de relatia cu parintii. Ma inteleg destul de rau cu mama in ultima vreme si ei ma tin foarte ”din scurt”.

Terapeuti RO 8:30am Oct 22
Mesaj:
Buna, sunt Daniela si am 16 ani. Am o problema legata de relatia cu parintii, ma inteleg destul de rau cu mama( in ultima vreme) si ma tin foarte ”din scurt”. Am inceput sa vorbesc cu un baiat cu 4 ani mai mare decat mine si deoarece parintii nu au fost de acord am inceput sa vorbim si sa ne intalnim pe de-ascuns. Acum, nu mai stiu ce sa fac pentru ca am incercat sa vorbesc cu ei dar nu inteleg…el intelege orice, imi dovedeste ca tine la mine si restu. Stiu ca nu este bine ca le ascund parintilor si deasta nu mai stiu ce sa fac…ce ar fi mai bine? Va multumesc pentru raspunsuri.

Alex Glazy 9:15am Oct 22
O problema comuna pers. de varsta ta.Pe tine te deranjeaza cel mai mult faptul ca nu simti incredere din partea lor.Dar incearca sa i i intelegi inainte,pt. ca in ziua de azi ai observat si tu cat de imprevizibili si fragili sunt adolescentii,si mai ales naivi din cauza ca prea multa informatie diversa ii face confuzi si desi acestia sunt bineintentionati,cad in niste capcane sau conjuncturi pe care le rezolva greu sau le regreta toata viata.inainte de toate trebuie sa realizezi ca intr o lume intoarsa pe dos doar ei te protejeaza cu pretul unor exagerari care se pare ca te deranjeaz.Incearca sa comunici civilizat cu ei si sa ajungeti la un consens pt. ca sunt sigur ca pretentia lor e doar sa te stie sanatoasa,in siguranta si sa-ti vezi de scoala.Sfatul meu e sa nu te grabesti sa cresti,sa te maturizezi,pt ca lumea adultilor e dura si nu ai nici un sprijin neconditionat.Cat despre baieti,la varsta ta e bine sa-i cunosti dar sa nu dai niciunuia mai multa valoare decat merita pt. ca vei vedea mai incolo ca nu vei mai scapa de ei.Eu ti-am explicat un lucru,dar decizia e a ta.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 2:45pm Oct 22
de dorit ar fi sa poti discuta cu parintii tai cat mai multe lucruri care se intampla cu tine, sa fiti apropiati, prieteni, fiica, mama si tata (si bunici). Familia este si va ramane temelia vietilor membrilor sai. Toti ne dorim sa fie totul ok… sa fie armonie. Incearca intai cu parintii tai dupa care or sa apara si persoanele potrivite pt tine. Incearca! Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita