Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 14 ani si ma cert cu familia in fiecare zi. Ei spun ca le-am stricat viata, tot ce se intampla, eu sunt de vina, nu ma asculta niciodata. Ma gandesc sa imi iau viata sau sa plec de acasa…

Terapeuti RO 9:33am Oct 30
Mesaj:
Am 14 ani si cred ca am luat-o complet razna. Ma cert cu familia in fiecare zi,ei spun ca le-am stricat viata si toate astea ma fac sa ma gandesc sa imi iau viata sau sa plec de acasa. Tot ce se intampla, eu sunt de vina. Nu ma asculta niciodata. Toate astea doar din cauza ca sunt slaba si mananc putin. Asta li se pare lor.
Nu stiu ce sa fac. Sunt singura. Nu am pe nimeni. Toti prietenii mi-au lasat balta. Capul imi explodeaza de la atata plans.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:50am Oct 30
ce iti pot recomanda este sa iei legatura cu un psiholog care sa te ajute in aceste momente, sa te sprijine. Solutii exista, paote ca nu iti sunt la indemana in aceasta perioada. Se poate, succes!

Cristina H. B. Docan 9:52am Oct 30
Stii?… Pe la virsta la care adolescentii isi traverseaza cea mai complicata perioada a vietii lor, se intimpla de multe ori ca parintii sa traverseze, la rindu-le, o perioada poate la fel de grea. Se uita la viata lor – si, mai cu seama, la cum SE SIMT in viata lor, si nu le place prea mult ce vad acolo. Doar pentru ca esti adult, nu inseamna neaparat ca ti-ai rezolvat problemele, ca ti-ai construit viata asa cum visai – sau ca, odata construita, ea iti aduce si bucurie! Ei bine, se mai intimpla frecvent si urmatorul fenomen: uitindu-se ei, adultii, la viata lor, si neplacindu-le ce vad acolo, incep sa caute vinovati. Ca doar n-o sa-si asume in intregime responsabilitatea esecului. Atit de putini dintre noi reusesc sa faca asta! … Si, de aici, incep sa curga problemele pentru copiii lor. Pe de o parte, pot fi gasiti vinovati. Pe de alta, parintii se ingrijoreaza, sa nu care cumva sa ajunga sa-si strice si ei viata… Si tooot asa inainte… Asa stind lucrurile, stii care este cel mai bun sfat pe care ti l-as da eu? Sa fii TU mai inteleapta decit ei! Sa ai tu mai multa ingaduinta. Sa iei tu mai putin personal comportamentul lor. Asta, pina cind isi vor da si ei seama ca gresesc INCLUSIV in atitudinea pe care o au fata de tine….Ce zici, poti? Noi iti tinem pumnii!

Doina Zamfirescu 9:58am Oct 30
Pentru ca din ceea ce ai scris reiese ca doresti sa intelegi si sa schimbi situatia ai putea disucuta cu parintii si sa mergi la un terapeut. Nu tot ceea ce se intampla are loc din cauza ta.

Naprusel Domnita 10:37am Oct 30
Dacă nu poţi apela la un terapeut din diverse motive ( financiare de exemplu) poţi merge să discuţi cu un preot atunci când îţi e greu, sau cu un profesor/profesoară. Îţi mai goleşti sufletul şi poate vezi lucrurile din altă perspectivă. Baftă multă şi capul sus!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita