consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fiica mea de aproape 15 ani are tot felul de ganduri de suicid. Nu vrea sa mearga la nici un fel de medic sau terapeut, se enerveaza si are iesiri foarte agresive.

Terapeuti RO 8:20am Nov 11
Mesaj:
Am o fiica de aproape 15 ani (14 ani si 10 luni). Cam de 1 an are tot felul de ganduri de suicid. Am apelat la un psihiatru, ne asteapta, dar fiica mea refuza total orice ajutor. Nu vrea la nici un fel de medic sau terapeut, se enerveaza si are iesiri foarte agresive cand incerc sa deschid subiectul. Intre timp s-a indragostit si este foarte fericita. Dar eu stiu ca oricum trebuie sa mergem la specialist. Va rog sa ma sfatuiti cum o pot convinge sa mearga de bunavoie la medic. Va multumesc anticipat.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:20am Nov 11
incercati sa o convingeti sa mearga la un psiholog mai intai… poate vrea sa discute (doar) despre acea perioada ‘neagra’ si nu a putut cu cei apropiati; ii puteti explica faptul ca psihologul este o persoana impartiala care este acolo sa o asculte si sa o indrume daca este cazul. Pe de alta parte, daca Dvs. considerati ca isi poate pune viata in pericol, in calitate de minora, este inca sub tutela Dvs. si o puteti interna fortat, apeland la serviciile de ambulanta, etc. Nu este de dorit insa o asemenea interventie… doar in caz extrem. Succes!

Remus Sandu 3:31am Nov 12
În măsura în care vi se oferă nişte ipoteze cu cap şi coadă… este o idee bună. Iată de ex. nişte studii de caz, dintre care două chiar pentru nişte adolescente de 13 ani:
http://wp.me/p48646-3u6 sau altfel http://wp.me/p48646-15bDar în general sunt prescrise doar medicamente, mesajul lăsat aici are mai multe informaţii http://tinyurl.com/qdrptkxCu totul altceva este să mergi la psihoterapie. Sau puteţi urmări nişte interviuri traduse (opţiunile de sub video) http://www.youtube.com/watch?v=LPY9lPyNzZY


Mar Dum 2:36pm Nov 12
Incercati sa aflati daca exista o cauza ce i-a declansat aceasta tendinta spre suicid.Pentru asta v-ar trebui ceva experienta in a face anamneza unei probleme. Nu poti trata o boala fara a actiona asupra cauzai caci va reveni mereu.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile