consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietenul meu spune ca nu mai suporta sa fie criticat intr-una si isi pierde mintile. As dori daca se poate un sfat, nu stiu ce sa fac, ar fi pacat sa ne despartim doar din acest motiv.

Terapeuti RO 10:06am Mar 19
Mesaj:
buna ziua.problema mea este ca prietenul vrea sa ne despartim, aceasta idee a decurs dintr-o cearta in care eu i-am atras atentia ca ar fi bine sa fie mai constiincios si sa lucreze, el stand acasa la mine pe banii parintilor mei (ai lui ii mai dadeau din cand in cand bani cate 200-300 lei pe luna). mentionez ca parintii mei sunt in strainatate si imi trimit bani lunar de intretinere, eu fiind momentan la facultate in anul 2. prietenul meu este din Bucuresti si a venit la mine in Baia Mare pentru a ne cunoaste. in decursul a 6 luni de zile el a mai cautat de lucru (ca si ospatar are calificare) insa nu i-a prea convenit ce a gasit. problema este ca eu sunt judecata de parinti si apropiatii mei din cauza lui. el in schimb este un baiat de treaba, si nu as vrea sa il pierd doar pentru asta. am mai avut o idee de a pleca cu el la Bucuresti pentru a incepe acolo o noua facultate in domeniul medical, si am solicitat ajutorul parintilor mei (eu fiind singura la parinti) insa acestia nu au acceptat asa ceva. daca el ar pleca, asta ar insemna sa fiu singura, sa locuiesc singura, si nu sunt obisnuita. i-am propus diverse solutii lui, insa el spune ca nu mai suporta sa fie criticat intr-una si isi pierde mintile. as dori daca se poate un sfat, nu stiu ce sa fac, ar fi pacat sa ne despartim doar din acest motiv (asta pe langa faptul ca eu fregventez o religie diferita de a lui). cu membrii familiei mele nu am o legatura foarte solida, deoarece ei ma mint uneori. doar cu bunica ma inteleg mai bine (ea a avut grija mai mult de mine cand eram mai mica). eu sunt diagnosticata cu tulburare psihotica acuta si iau olanzapina de 5 mg de aprox 2 ani. anonima (21 ani).

Botezat Radu 10:15am Mar 19
pt prieten nu puteti decat sa ii fiti alaturi si sa mergeti inainte. Daca nu mai suporta sa fie criticat… opriti criticile… oricum nu ajuta la nimic. Daca relatia dvs nu o sa mearga, sunt sigur ca o sa va descurcati singura pana la o alta relatie. Succes

Gabrielle Gabrielle 10:18am Mar 19
Daca il iubeste cu adevarat il sustine si vor depasi problema…teama de singuratate e altceva…baiatul in oras strain departe de familie are nevoie de sustinere,intelegere, asta daca este cu adevarat un baiat bun si iubirea este reciproca.

Remus Sandu 11:11am Mar 19
În primul rând nu cred că eşti pe drumul cel bun apropo de tratament. vezi de ex. mesajul de aici şi articolul către care face trimitere. http://tinyurl.com/og5a399

Viorel Mocanu 2:17pm Mar 19
“problema mea este ca prietenul vrea sa ne despartim” si unde ti se pare ca e greseala? tu il intretii, tu l-ai acceptat fara o sursa de venit proprie… acum zici ca il vrei… pai problema e ca la albine… un “trintor” isi are si el rolul lui bine delimitat in familia de albine dupa care e alungat… se pare ca munca nu ii place sau nu se intelege la salariu cu angajatorul… de 6 luni de zile este ca si tine intretinut din banii parintilor tai… nu era de ajuns ca ai tai te sustin material pe tine si au plecat pentru ati face un viitor…. acum ce vrei ca ei parintii sa mai sustina si un “strain”? Ca barbat major intii iti cauti de munca sa ai propria sursa de venit apoi te gindesti “atractiile trupului”…. daca tu ai nevoie de cineva, se pare ca acel cineva inca trebuie sa-l iei de “crescut” ca sa nu fii singurica… daca esti matura la minte cauta sa iti faci intii un viitor si totul referitor la singuratate se rezolva de la sine…. e doar un sfat….

Andreea Deea 4:17pm Mar 19
Chiar nu a gasit nimic de lucru sau pretentiile lui sunt in mod intentionat exagerate tocmai pt a nu gasi nici un post bun? Te intreb asta pt ca si eu sunt din Baia Mare si te asigur ca sunt multe localuri care fac angajari, salariile sunt foarte ok plus ca din cate stiu si ciubucurile sunt destul de consistente.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed