Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt o persoana solitară, de multe ori viața mi s-a schimbat radical… Sufar de sindromul Geschwind, și nu suport gălăgia…

Terapeuti RO 7:07pm Nov 8
Mesaj:

Eu sunt o persoana solitară, de multe ori viața mi s-a schimbat radical, anume: prietenii, colegii de serviciu, locul de munca, sunt la a doua facultate în cadrul Universității, prima a fost la Ase, iar masterul la SNSPA. Sufar de sindromul Geschwind, și nu suport gălăgia. Fiecare zi înseamnă un nou început, sunt ordonată, citesc foarte mult și mă implic în studiu. Toate visele au dispărut ca ceața. Nu sunt depresivă, dar nimeni nu se apropie de mine decât într-un fel superficial. Sunt foarte singură. Vreau să am contact cu oameni, să râd, să îmi aud glasul și să primesc răspuns. Arăt normal. Probabil că nu e nimic altceva de făcut, decât să trăiesc. Cel mai greu este să mergi pe drumul tău, nu?


Remus Sandu 9:32pm Nov 8
Doar nişte opiniii personale. Din ce am găsit pe Google despre ‘sindrom Geschwind’, ar fi mai sănătos să priviţi această formulare ca pe o colecţie de etichete pe care cineva (un om…) le-a asociat altcuiva (tot un om !): uite, scrie prea mult (hipergrafia), cam bisericos (hiper-religiozitatea), face prea puţin sau prea mult sex – norma asta e variabilă :) . Ori oamenii nu pot fi toţi la fel, în natură trebuie să existe diversitate. **

În schimb medicina (de ex. neuropsihiatria) a făcut nişte progrese majore în ultimii ani, iar un aspect esenţial în funcţionarea creierului ar fi protecţia barierei hematoencefalice. Adică:

"Pe baza acestor noi dovezi, se pare că bariera hematoencefalică este POARTA către bolile neuropsihiatrice. Astfel, ar trebui făcute eforturi pentru menţinerea unei bariere hematoencefalice sănătoase în diferite maladii cerebrale, pentru obţinerea neuroprotecţiei."

Citeşte mai mult: http://tinyurl.com/mrmztht

Plus ‘Articolele similare’. Dacă ţineţi cont de toate acestea, aţi putea avea mari surprize, fiindcă epilepsia (corelată din câte văd cu acest sindrom) sau alte boli neuropsihiatrice pot fi întreţinute de permeabilizarea aberantă a BHE. Puteţi reveni cu un mesaj şi subiectul poate fi dezbătut mai pe larg.


Toma Denissa 1:56pm Nov 9
Ca sa se "apropie cineva de tine", ar trebui sa te apropii si tu de ei. Cat de facil legi relatii interumane? Cat de dispusa esti sa lasi deoparte asteptarile legate de cei din jur, si sa fi doar curioasa in privinta lor, sa-ti doresti doar sa-i cunosti si sa-i accepti? Lucrul cu un psihoterapeut te-ar putea ajuta sa-ti descoperi si sa inlaturi barierele pe care chiar in mod inconstient le ridici in stabilirea raporturilor cu ceilalti

Andrea Vescan 3:21pm Nov 9
legea atractiei umane….trebuie sa stii ,ca nu esti unica cu aceste caracteristici,acei oameni care vor vedea inlauntrul tau vor decodifica mesajul care il transmiti si se vor apropia de tine….nu suntem la fel…ne-am si plictisi daca toti am fi identici…decat sa ai o mie de amici prieteni falsi mai bine 2 -3 persoane de suflet….bucura-te de independenta pe care o ai,insa trebuie sa si socializezi! cauta locurile care te fac sa te simti bine ,unde sunt persoane cu aceleasi particularitati ca si tine,cu siguranta vei gasi si nu neaparat in spatiul virtual ….

Bogdan Bogdanovich 4:35am Nov 10
cred ca defapt singuratatea e un mod de viata ales candva in copilarie … gen modelul lupului singuratic (n.am nevoie de nimeni … ma descurc si singura), pe baza unor evenimente din copilarie/ acum ca adult probabil comstientizati problema … si descoperiti natura umana … in esenta superficiala dpv al contractelor sociale, chiar si dpdv al intimitatiii! Profunzimea unor contracte sociale se face doar din selectia celor superficiale … asa ca dk doriti sa va schimbati scenariul de viatza in care sa nu va regasiti insingurata, probabil ca ideal ar fii ca treptat Copilul din dvs sa redescopere lumea din jurul sau ca fiind o lume non-ostila si sa acorde incredere in avans ptr explorarea la suprafata a oamenilor … nu d’aia, dar ptr a va mari sansele sa descoperiti si profunzimea :p

Bogdan Bogdanovich 4:39am Nov 10
si dk va place lectura, recomand Eric Berne, Ce zicem dupa Buna Ziua? / o lectura interesanta despre scenarile de viata de la initiatorul Analizei Tranzactionale

Botezat Radu 8:26am Nov 10
exista o vorba (probabil destul de veche :) ): "Life is what we make it" ;)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita